Preci?

da li znate vaše stablo pre 1900.godine?

• da

glasova: 5 62,5%
  • ne

glasova: 1 12,5%
  • i pre 1800.

• mene je bog stvorio ne roditelji ili prapreci

• Ukupno glasova
    8

4thman

Veoma poznat
Poruka
13.277
https://www.instagram.com/reel/CjwZNZ8KA9f/?igshid=MDJmNzVkMjY=

lepo lik ispričao, ima i tekst za one sa tihim kompovima :)
Za 400 godina prošlosti koja je i donekle zapisana svako od nas ima 4094 pra roditelja...

a mene zanima koliko ima roditelja za 4000 godina? I da li to ima logike? Ili smo stvarno naštancovani? :)

mislim da sam jednom otvarao sličnu temu ili stavljao post sa onim grafikonom kako se uvećavaju preci svakom prethodnom generacijom...
Pitanje, koliko generacija svojih predaka znate? Barem ime.
Ja samo do čukun deda i baba..
Irina&Ilija i Stojan&Božica...
Prvi par je imao četvoro. Drugi desetoro dece.
Ta deca su rodili moje roditelje.
Ti roditelji mene...

Čak i da se umiralo mnogo brže, i dalje smo morali imati toliko roditelja.
Čak i incest da je bio, opet kroz generacije moralo je biti više predaka nego potomaka, čega je bilo mnogo dok plemena nisu postala nacije, a danas već i nadnacije(tj u XX veku)..

Ove moje koje sam pomenuo, kojima samo ime znam. Svi su umrli pre mene. Su isto rođeni na prelazu između vekova, u XX. @Ateista1

Pa gledaj, ja u 1878. imam 16 predaka.
Uzmimo da su živeli oko 50 godina u proseku, ja imam 64 predaka oko 1750.
128 predaka oko 1700.
512 predaka 1600.
2048 predaka 1500.
8192 pretka 1400.
32.768 predaka 1300.
131.072 pretka 1200.
524.288 predaka 1100.
2.097.152 pretka 1000.
33.554.432 pretka 800.
134.217.728 predaka 700.
268.435.456 predaka 650. godine. Pa 650. godine nije ni bilo toliko ljudi na zemlji.
Svi smo mi takav incest da je to nezamislivo. To prosto mora tako. I sad, da bi svaki čovek na planeti bio potpuno čist, morao bi da ima potpuno različite pretke, znači, da bi 8 milijardi ljudi imali čiste pretke, trebalo bi im 16 milijardi roditelja, 32 milijarde baba i deda itd itd.

Aj da brojimo dalje:

536.870.912 predaka 600. godine
2.199.023.255.552 predaka na prelasku iz stare u novu eru.

A zamisli da idemo do 350 hiljada godina pre našeg vremena, kad je Homo Sapiens Sapiens nastao? Postoji li toliki broj? Prešli smo 7 promila istorije ljudskog postojanja, a stigli smo 2,2 BILIJARDE predaka. To je nemoguće, što će reći, samo u proteklih par hiljada godina, naša se krvna loza morala izmešati nekoliko milijardi puta. Tako ispada.

Šuntav sam, hoću da brojim dalje, ali, sada ću zaokruživati brojeve, ionako su preveliki:

Dakle:

1. vek pne-8 bilijardi
7. vek pne-4 triliona
13. vek pne-8 trilijardi
16. vek pne-1 kvadratilion
2. milenijum pne-2 kvadratilijarde
3. milenijum-8 kvintiliona
4. milenijum pne-4 kvintilijarde
5. milenijum pne-4 sekstilijarde

Došli smo do 4⁶³ a imamo još 345 hiljada godina da pređemo...i plus nema šanse da su živeli po 50 godina pre par milenijuma... nastavljam do 350 hiljada pne kasnije

То што рачунате су сабрани сви преци од датог времена до сада. Иначе је у датом времену живео много мањи број људи него што су ваше бројке.

https://www.instagram.com/reel/CjwZNZ8KA9f/?igshid=MDJmNzVkMjY=

lepo lik ispričao, ima i tekst za one sa tihim kompovima :)
Za 400 godina prošlosti koja je i donekle zapisana svako od nas ima 4094 pra roditelja...

a mene zanima koliko ima roditelja za 4000 godina? I da li to ima logike? Ili smo stvarno naštancovani? :)

mislim da sam jednom otvarao sličnu temu ili stavljao post sa onim grafikonom kako se uvećavaju preci svakom prethodnom generacijom...
Pitanje, koliko generacija svojih predaka znate? Barem ime.
Ja samo do čukun deda i baba..
Irina&Ilija i Stojan&Božica...
Prvi par je imao četvoro. Drugi desetoro dece.
Ta deca su rodili moje roditelje.
Ti roditelji mene...
Деспотовину знам сву.

Pa gledaj, ja u 1878. imam 16 predaka.
Uzmimo da su živeli oko 50 godina u proseku, ja imam 64 predaka oko 1750.
128 predaka oko 1700.
512 predaka 1600.
2048 predaka 1500.
8192 pretka 1400.
32.768 predaka 1300.
131.072 pretka 1200.
524.288 predaka 1100.
2.097.152 pretka 1000.
33.554.432 pretka 800.
134.217.728 predaka 700.
268.435.456 predaka 650. godine. Pa 650. godine nije ni bilo toliko ljudi na zemlji.
Svi smo mi takav incest da je to nezamislivo. To prosto mora tako. I sad, da bi svaki čovek na planeti bio potpuno čist, morao bi da ima potpuno različite pretke, znači, da bi 8 milijardi ljudi imali čiste pretke, trebalo bi im 16 milijardi roditelja, 32 milijarde baba i deda itd itd.
Da zato je sledeći korak rasizam...
25 godina je generacija. Ne 50. Mozda bude 50 kad budemo u proseku ziveli 150 godina.

Rekao ti lik u videu, 4094 praroditelja ima skoro svako od nas u periodu od oko 400 godina...

Da. Svi smo od istog, svako svog plemena. I vrv je počeo da se kvari genetski kod pa smo izašli iz svojih plemena i počeli narode i nacije da pravimo, mada su religije tu učinile svoje.
Sigurno je ova tema već obrađena negde...

То што рачунате су сабрани сви преци од датог времена до сада. Иначе је у датом времену живео много мањи број људи него што су ваше бројке.
Da, zato kažemo nema logike..

Ali i dalje niko od nas nije bez roditelja nikad bio?
Do možda poslednjih pet-desetak godina, ali i oni imaju genetske roditelje, makar su se oplodili u laboratoriji, razvili embrion u nemajčinoj "materici" i naposletku dobili staratelje kao roditelje...

I zato po matematici je da se uvek uvećava. Ili smo svi imali iste roditelje?
Koliko je bilo serbskog sveta za vreme svetog Save? Koliko je bilo staroserbskog sveta za vreme paganstva? Staroslovenskog? Koliko je bilo posle tkzv Kosovske bitke? Koliko za vreme pod Osmanlijama? Koliko pred Prvi srpski ustanak? Koliko kad su pobili Obrenoviće i instalirali uništitelje Karađordjeviće?

Odakle Staroslovenci? Odjednom odlučili da budu Sloveni? Pa se namnožili pa počeli raseljavati, i još dodatno množiti?
Pa usled širenja i sve višeg prihvatanja zaboravili na stare načine i prihvatali noviji Hrišćanski. Ali su se množili svo to vreme?

Uskoro ćemo saznati koliko ima državljana ovog sadašnjeg srpskog carstva, države Srbije i koliko njih još uvek smatra od tih Srba da su od Srba i Srpkinja..

U Rečniku geografijsko-statističnom Srbije koji je napisao Jovan Gavrilović navodi se da je “u Srbiji 1844. bilo 825.783 Srba, 15.161 Turaka, 1.368 Jevreja, 900 stranaca i 6.074 Cigana, ukupno 849.286 duša”.

Poslednja izmena:
Šuntav sam, hoću da brojim dalje, ali, sada ću zaokruživati brojeve, ionako su preveliki:

Dakle:

1. vek pne-8 bilijardi
7. vek pne-4 triliona
13. vek pne-8 trilijardi
16. vek pne-1 kvadratilion
2. milenijum pne-2 kvadratilijarde
3. milenijum-8 kvintiliona
4. milenijum pne-4 kvintilijarde
5. milenijum pne-4 sekstilijarde

Došli smo do 4⁶³ a imamo još 345 hiljada godina da pređemo...i plus nema šanse da su živeli po 50 godina pre par milenijuma... nastavljam do 350 hiljada pne kasnije
Ajde nastavljamo brojanje. Znači:

(Računamo da su živeli 25 godina u proseku sada, dakle, ne 50, nego manje)

6. milenijum pne-512 oktiliona
7. milenijum pne-512 deciliona

Ne znam brojeve na dalje kako idu :)

Ajde nastavljamo brojanje. Znači:

(Računamo da su živeli 25 godina u proseku sada, dakle, ne 50, nego manje)

6. milenijum pne-512 oktiliona
7. milenijum pne-512 deciliona

Ne znam brojeve na dalje kako idu
Ne da su živeli nego prosečno koliko godina treba do sledeće generacije.

Pre je bio 50 tak godina prosek života. Sad je to oko 70-75. Ali to je manje bitno za ovu dinamiku razmnožavanja u prošlost...

Ali i dalje svako ima dva roditelja. Ali su bili i češći ratovi i kuge pre XX veka..

Gde staje to širenje predaka? Na incestima?
Pre davanja ljudima porodična imena tj prezimena?
Zašto skoro niko od nas ne zna svoje pretke od pre 250 godina? Ni ime? A kamoli gde su živeli...

Ne da su živeli nego prosečno koliko godina treba do sledeće generacije.

Pre je bio 50 tak godina prosek života. Sad je to oko 70-75. Ali to je manje bitno za ovu dinamiku razmnožavanja u prošlost...

Ali i dalje svako ima dva roditelja. Ali su bili i češći ratovi i kuge pre XX veka..

Gde staje to širenje predaka? Na incestima?
Pre davanja ljudima porodična imena tj prezimena?
Zašto skoro niko od nas ne zna svoje pretke od pre 250 godina? Ni ime? A kamoli gde su živeli...
Tačno...

Zbog toga je najveći značaj rađanja američke nacije, a posle i svih ostalih...
Mada ko je prva nacija?

Stoka jeste bila nepismena ali više hiljada godina postoje učeni pisari(crkve, škole). Samo štamparija postoji više stotina godina...

The longest family tree in the world is that of the Chinese philosopher and educator Confucius (551–479 BC), who is descended from King Tang (1675–1646 BC). The tree spans more than 80 generations from him and includes more than 2 million members.

Poslednja izmena:
Zbog toga je najveći značaj rađanja američke nacije, a posle i svih ostalih...
Mada ko je prva nacija?
Stoka jeste bila nepismena ali više hiljada godina postoje učeni pisari(crkve, škole). Samo štamparija postoji više stotina godina...
Prva skupina ljudi koja se naselila trajno na jednom prostoru. Prvi ljudi koju su bili uzajamno povezani i svesni sebe kao jedne celine.

Back