Precenjenost rock i metal gitarista

• Začetnik teme Začetnik teme igita
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Druze... naravno da u metalu ima veoma dobrih gitarista, ali kao sto rekoh, daleko je to od umeca u jazzu. Jazz je jedan daleko kompleksniji muzicki izraz, pisao sam nesto malo o tome, ali to je vrlo malo. Stoga, otud i moja tema, jer se na pomen najboljih gitarista uvek pominju metalci i rokeri(uglavnom od strane mladje populacije). Tu ima jako dobrih gitarosa, neke od njih volim i da slusam, neke slusao, ali oni jednostavno nisu vrh gitarizma. Moraju dobro da se sagledaju obe strane, pa da se donese neki sud. Nije poredjenje svrha muzike, ali se mora znati sta je vrh. Rok i metal imaju neko svoje mesto u muzici, sve je to ok, ali da se ne lazemo, to su daleko jednostavniji muzicki izrazi. Ista stvar je i sa drugim instrumentalistima. Ljudi kao da znaju samo za rok/metal bubnjare, basiste,klavijaturiste... Budi realan, zar se neko od njih, po znanju i umecu, moze staviti u istu kategoriju sa vrhunskim jazzerima. Nemaju jazzeri sta da sviraju u metalu, to je dosadno za njih, jer se to na kraju uglavnom svede na brzinsko ispucavanje. Naravno, sve zavisi od individue, ne mogu i nece svi da sviraju jazz, sve ja to razumem. Izvini za agresivniji ton, mada i ti si malo terao kontru:D. Stvarno ne zelim da se svadjam oko ovoga, nema potrebe za tim.
Uzdravlje i tebi.

Pa takav je i ishod na kraju :mrgreen:. Inace, ovu zadnju numeru je odsvirao Ry Cooder. Naravno, mogao bi i Vai da je odsvira, ali obrati paznju na savrseno akcentovani ton Cooderove gitare, i uporedi sa jednolicnim krljanjem Vaija na njegovom Ibanezu.

Нисам имао баш такву асоцијацију као ти, али то није ни важно.

Него нешто ми се врзма по глави питање ко најбоље барата лоптом: кошаркаши, рукометаши, одбојкаши, ватерполисти или фудбалери???

Акустични оквир за одгонетање: Џесика, лепа песма, с душом вешто изведена:

Gipsy jazz je tako poseban i sofisticiran stil u jazzu,tako da ga i mnogi standardni jezzeri teško mogu svirati...i tehnički i muzički,ritmički najzahtjevniji...
Evo jedne od boljih svirki svih vremena,poslušati pažljivo do kraja...
Pa gde si bre prijatelju dosad:D. Ne vredi ovim ljudima objasnjavati, ja se ubih, ali dzabe. Kakvi crni srederi, kakvi bakraci. Jazz, pogotovu gipsy jazz je drugi nivo. Jimmy Rosenberg je kraljina naravno, njega sam zaboravio da spomenem. Ovo je sjajno!!!

Pa gde si bre prijatelju dosad:D. Ne vredi ovim ljudima objasnjavati, ja se ubih, ali dzabe. Kakvi crni srederi, kakvi bakraci. Jazz, pogotovu gipsy jazz je drugi nivo. Jimmy Rosenberg je kraljina naravno, njega sam zaboravio da spomenem. Ovo je sjajno!!!

Tu sam ja čovječe,ali nema vas :lol:...jedva jedna osoba na kvadratnom kilometru u ovom usrannom Bg sluša ovo...nemam sa kim otići na neku dobru svirku...:dash:
Mada ja u gipsy jazzu najviše volim da čujem violinu,znači kad je čujem svršavam :zaljubljena:hehe,Grapelli i ekipa..

Cuo sam za njih, mada ne znam, nije me nesto privuklo da ih slusam. Sto se tice jazza sta ces, slabo se to ovde slusa . Meni su jazz i fusion genijalna muzika. Naravno, volim i ostalu kvalitetnu muziku, samo treba sve to preslusati :D. Preko Birelija sam i usao u gipsy. Tip je bolestan, kao i sve njegove ekipe. Kada cujes njega, onda i moras da otvoris ovakvu temu.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo tebra, ali ne moras sve ovde da kacis.:D

Не морам, тебра таИги, не морам, али хоћу, јер тема би остала недоречена и куса кад не бих накачио:

Мсм, Запа је већ на теми па ред је да буде и ова песма чији је он иницијатор и инспиратор.

Не морам, тебра таИги, не морам, али хоћу, јер тема би остала недоречена и куса кад не бих накачио:

Мсм, Запа је већ на теми па ред је да буде и ова песма чији је он иницијатор и инспиратор.
Ovo sto si okacio, samo potvrdjuje moju temu i tezu o precenjenosti rokera i metalaca.

Back