gost 81340
Aktivan član
- Poruka
- 1.661
Spil berg

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uze mi detinjstvo iz ustaMoje detinjstvo je obeleženo Spilbergovim, Karpenterovim, Ridlijevim, Mektirnanovim, pa i Kameronovim filmovima.
Osmi putnik, Ambis (jedan od omiljenih sci-fi muvija), Terminator, Indijana, Ajkula, Oni žive, Bekstvo iz Njujorka, Velike nevolje u maloj Kini, Blejdraner, Gunisi, Predator...
To su bili celovečernji maratoni i u velikoj meri su zaslužni za moje kasnije interesovanje za filmski žanr, te će mi stoga uvek biti dragi.
Da ne zaboravim Roberta Z. i povratke u budućnos', lov na zeleni dijamant, te kontakt...
eh, dečaštvo...
Tema se svodi na kritiku nečijeg rada: "ha ovaj je ružan, ha-ha, zato je loš režiser".
To kao kada neko kaže da je Rubljov loš fim zato što traje više od 3 sata, ili da je Bela Tar loš režiser zato što su mu kadrovi predugački. Mislim, jednostavno zaobiđeš tako nešto, ovako se ispada glup do bola.
Apocalypse Now je super jer na upecatljiv, umetnicki nacin prikazuje horore rata. Dok se s junacima sve vise priblizavamo paklu, i rat postaje sve nadrealniji... Scena kad vojnik na LSD-u posmatra eksploziju u noci je samo jedan od genijalnih trenutaka u filmu. Poenta je: rat je los.Meni su film "Kum", a posebno "Apokalipsa", koji je Kopolin - odvratni. "Kum" i ne toliko, koliko ta "Apokalipsa", koja sluzi ljudima, koji su umislili da se razumeju u filmove, da se pohvale. Ja izazivam svakog od vas da mi kaze, sta je to dobro u tom filmu. Ne muzika, ne specijalni efekti. Ne moztaza. Sta je u toj besmislenoj prici dobro? Sta je posenta te price?
Ja uopste nisam stekao takav utisak, a iscitao sam brdo intervjua s njim. Deluje mi bas kao fin lik s pozitivnim stavom, a uz to je i pametan i izuzetno upoznat sa svetskom kinematografijom, tako da su i intervjui s njim vrlo zanimljivi.I mene nervira Tarantinovo ponasanje. Sav je uobrazen, istripovan maksimalno ........
Bas suprotno - Tarantino aktivno izbegava da ubacuje pouke u svoje filmove (izjavio je nesto tipa: "Ako hoces da kazes da je rat los, kazi: 'Rat je los.', nemoj da pravis film o tome"Au, pa ti i ja smo dijametralna suprotnost...nisam rekao da me nervira samo zbog njegove pojave, već mi se ne svidjaju njegovi filmovi zbog toga što pokušava da me napravi budalom, i tera da kao izvlačim neke duboke pouke, jer to je pobogu "umetnost". I onda ljudi krenu da pričaju kako su ti filmovi nadrealno dobri i kako nose neku dubinsku poruku a ne znaju ni oni šta je tu tako maestralno.
Tarantinovi dijalozi i nisu toliko jedinstveni, ima dosta filmova gde likovi koriste slican, zivopisan nacin govora (Sem Dzekson u The Long Kiss Goodnight, na primer, skroz ima dijaloge u stilu svoje uloge iz Pulp Fiction). U Jackie Brown, pola dijaloga je Tarantino sam pisao, a ostatak je pokupio iz knjige prema kojoj je film snimljen - ipak, u filmu svi dijalozi deluju potpuno homogeno.Obozavam te elekticne dijaloge... Ti dijalozi su upravo njegov potpis i nesto sto sam video samo u njegovim filmovima...
Ridli Skot, standardno.
Luc Besson
Spilberg je filmejker u pravom smislu te reči, a menje umetnik (šta god to podrazumevalo).
Bogami, trebalo je dosta da skrati onu scenu na autoputuNe bi me iznenadilo da neko i tebe ocrni i rekne kako si smorio sa solarisom. Alo, čoveče, što ga nisi isek'o u montaži (?!), već si ostavio sve te duge, prazne i nepotrebne scene...I gde to ima da kiša pada u kući, a napolju suvo....