Precenjeni filmovi....

PULP FICTION - Kao i većina filmova Tarantinovih i ovaj je jedan od najprecenjenijih!
FIGHT CLUB - Još jedan film koji se nalazi u samom vrhu IMDB liste i koji je po meni totalno precenjen.
E sada,definitivno najprecenjeniji film svih vremena - CLOCKWORK ORANGE.Ovo i smeće ne bih ni nazvao filmom,ali haj, pa neki ga smatraju i najboljim svih vremena.Eksploatacijsko smeće 'velikog' Stenlija Kjubrika.Teatralna gluma,likove iz filma kao da u nalazili po kazalištima (pošto su većina njih nepoznati glumci).Ljudi su u nekom tripu da ako je film režirao spomenut veliki Stenli Kjubrik,onda je film KULTNI.Ajde ljudi,zaboravite ko je režirao film,pa pogledajte opet...Film bi kao trebao imati neku filozofsku pozadinu...pa ne bih rekao...toliko je jednostavan da bi i dete shvatilo.Čak i ako postoji neka pouka filma (iako očito da ne postoji) onda je ona pala u drugi plan u moru falusa i falusoidnih skulptura koje susrećemo u ovom 'remek delu'.
Winter Light (Bergman) - Jedan od najdosadnijih filmova ikada!
Da ne spominjemo filmove poput 'Ted' (medvediću koju govori i koji 'ebe'),Big Lebowski - još jedan strašno dosadan film....Gospodar Prstenova,Hari Poter,Star Wars,Američka pita...

1917 (2019) - Gledali ga još pre 30 god kada je bio zanimljiviji i zvao se Galipolje.

Skoro svi Nolanovi filmovi - Interstelar, Tenet, sve o Betmenu. Pretenciozno, dosadno i nekako - isto... poput one savremene umetnosti gde zalepe bananu za zid i u tome traže smisao koji eto mi obični smrtnici ne možemo da dokučimo.

Mad Max: Fury Road (2015) - ne znam kako je nekome starijim od 12 išta tu zanimljivo ili smisleno. A ni mlađima. Predizajnirano, digitalno, detinjasto, glupavo.

Svi Star Wars filmovi su po pravilu precenjeni i daleko popularniji nego što u kvalitetni. A češće su treš koji sebe shvata preozbiljno.

Korejski Parazit. Gledljiv film, ništa revolucionarno. Izvikan do bola.

Terminator 2: Sudnji Dan (1991) - najbolji akcioni film, najbolji Terminator, najbolji nastavak u univerzumu - ništa od toga. Odlična akcija ali plitka komercijala, ni blizu zaslužna slave a ni predhodnika.

Bekstvo iz Šošenka (1994) - Ne znam zašto je na vrhu IMDB top liste.

Blade Runner 2049 (2017) - komercijalni kič sa Rajanom Goslingom :eek:. Film koji suštinski ne razume prethodnika na čijoj slavi pokušava da zaradi.

Life of Pi (2012) - davaža koja je ubeđena da je neko duboko remek delo. Najgore što će i vas pokušavati da ubedi, besomučno.

Fury (2014) - crtani film.

13 Assassins (2010) - bolji samurajski filmovi su se pravili pre 50 godina.

Saving Private Ryan (2001) - plitka ratna fantazija koja se krije iza izuzetnih praktičnih efekata i velikog budžeta.

300 (2006) - nebuloza na više nivoa. Fury Road u antičkoj Grčkoj.

Svi predsjednikovi ljudi,meni je prilično dosadan, Gladijator,već je neko elaborirao, Kum (znam da je svetogrđe ali za moj ukus previše razvučen), Kill Bill (zabavna estetika ali ništa više od toga), Deveta Kapija Romana Polanskog koga inače izuzetno cijenim. Taj film ima dobre momente ali i dosta besmislenih akcionih scena koje po meni nisu za psihološki horor.

Back