Pre neki dan sam kupila ljubičasti kupus, sa idejom da napravim varijaciju grčke salate. Ova salata se sastoji od svežeg kupusa, krupnije sečenog nego za običnu kupus salatu, zelene salate (po mogućstvu kovrdžave), čeri paradajza, kockica tvrdog belog sira, origana i standardnih začina.
Ljubičasti kupus sam izabrala zbog kontrasta sa ostalim sastojcima i konačno ga dočekala u supermarketu, očekujući da je mlad i ukusan.
Ali avaj! Ono ne može da se sažvaće, a nije do mojih zuba, budite uvereni.
Sledeći dan sam ga griliovala, a pre toga usolila da omekne - jok, ne pomaže, i dalje žilav.
Onda obratim pažnju na ukus i shvatim da ukusa ni nema- da žmurim a ne znam da je kupus, ne bih pogodila šta jedem.
Znači još jedna fensi namirnica. Ali bitno da je skup. Dobro, može jednom da me zezne...
Ljubičasti kupus sam izabrala zbog kontrasta sa ostalim sastojcima i konačno ga dočekala u supermarketu, očekujući da je mlad i ukusan.
Ali avaj! Ono ne može da se sažvaće, a nije do mojih zuba, budite uvereni.
Sledeći dan sam ga griliovala, a pre toga usolila da omekne - jok, ne pomaže, i dalje žilav.
Onda obratim pažnju na ukus i shvatim da ukusa ni nema- da žmurim a ne znam da je kupus, ne bih pogodila šta jedem.
Znači još jedna fensi namirnica. Ali bitno da je skup. Dobro, može jednom da me zezne...
Poslednja izmena od moderatora: