Prebijeni prsti

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Ispao mi je teg od 30 kg juce i pao mi na nogu. Udario je izmedju palca i ovog drugog prsta sto je do njega.
Odmah je ploa nokta poplavelo, pocela je i krv da siklja, otisao sam u urgentni i snimio nogu. Obavili su dezinfekciju i stavili su mi gips sinu jer imam frakturu neke koscice.
Sutra idem da primim tetanus, a danas mi je lekar kao rekao da ce mi otpasti nokat. :sad2: Da li to moze samo da otpadne, koliko boli i kako ce da ide ta dinamika?
Otpada ceo ili deo nokta, jel se to cupa u bolnici ili ide samo i koliko ce mi trebati da se nokat vrati? I kad cu moci da prohodam? Nokat je bio ceo, nije se polomio i krvario je samo sa one strane gde je teg udario.
Razlicite informacije mi daju, od 10 dana pa do 4 nedelje.

Ispao mi je teg od 30 kg juce i pao mi na nogu. Udario je izmedju palca i ovog drugog prsta sto je do njega.
Odmah je ploa nokta poplavelo, pocela je i krv da siklja, otisao sam u urgentni i snimio nogu. Obavili su dezinfekciju i stavili su mi gips sinu jer imam frakturu neke koscice.
Sutra idem da primim tetanus, a danas mi je lekar kao rekao da ce mi otpasti nokat. :sad2: Da li to moze samo da otpadne, koliko boli i kako ce da ide ta dinamika?
Otpada ceo ili deo nokta, jel se to cupa u bolnici ili ide samo i koliko ce mi trebati da se nokat vrati? I kad cu moci da prohodam? Nokat je bio ceo, nije se polomio i krvario je samo sa one strane gde je teg udario.

Мени је исто тако поплавео па поцрнео нокат на десном палцу на нози нешто после првог маја, после неког времена ми је отпао и још увек није израстао да буде као пре

mom bratu tako svaki put kad igra fudbal se sjebe nokat msm da je jedno 3 puta otpadao:rotf:
u sv sl ne brini opet izrastesamo pazi sl put;)

Bio juce kod ortopeda, dijagnoza je fractura hallucis s924. Mnogo neozbiljna ekipa zajebanata, rekli su mi da ce mi prst otpasti. :lol:
Meni ne deluje prst nesto narocito povredjen, ali mi je dr dao eritromicin da pijem, da idem na previjanja svaka 3 dana i da dodjem za 2 nedelje na kontrolu.
Pio sam eritromicin, prvo sam imao probleme sa mucninom koja brzo prodje, ali sad mi se javlja kao neke vrtoglavca. Nekakav cudan sindrom, ne boli nista, mogu da hodam i da sedim ali je enlagodan osecaj.
Kao da mi glava lebdi, kao da sam zesce mamuran. Razmisljam da veceras smanjim dozu sa 500mg na 250mg, a sutra da idem kod lekara opste prakse da zamenim lek. Da li je to pametno?
Jos mi lekar nije rekao koliko dugo da eritromicin pijem, rekao u fazonu pij ga max 10 dana. Ne kapiram sto moram da se trujem toliko dana? I sta bi to moglo da zameni eritromicin? Zasto 500mg, meni svi lekovi smetaju, bas sam osetljiv.

Bio juce kod ortopeda, dijagnoza je fractura hallucis s924. Mnogo neozbiljna ekipa zajebanata, rekli su mi da ce mi prst otpasti. :lol:
Meni ne deluje prst nesto narocito povredjen, ali mi je dr dao eritromicin da pijem, da idem na previjanja svaka 3 dana i da dodjem za 2 nedelje na kontrolu.
Pio sam eritromicin, prvo sam imao probleme sa mucninom koja brzo prodje, ali sad mi se javlja kao neke vrtoglavca. Nekakav cudan sindrom, ne boli nista, mogu da hodam i da sedim ali je enlagodan osecaj.
Kao da mi glava lebdi, kao da sam zesce mamuran. Razmisljam da veceras smanjim dozu sa 500mg na 250mg, a sutra da idem kod lekara opste prakse da zamenim lek. Da li je to pametno?
Jos mi lekar nije rekao koliko dugo da eritromicin pijem, rekao u fazonu pij ga max 10 dana. Ne kapiram sto moram da se trujem toliko dana? I sta bi to moglo da zameni eritromicin? Zasto 500mg, meni svi lekovi smetaju, bas sam osetljiv.

ma, ti si cudo...

Sutra mi je 4ta nedelja, rekao doktor da skidam sutra gips.
Koliko ce mi trebati da se vratim u normalni rezim, tj da mogu da hodam? Kad se oslanjam na nogu prija mi samo da je nacisto iskrivim,a kad je stavim normalno boli me peta.
Javlja se nekakav ostar bol, kao da ne moze noga da me nosi. :(

Ispao mi je teg od 30 kg juce i pao mi na nogu.

Ti si preskocio pocetne korake ponasanja u teretani,nisi ni prvi ni poslednji to sto ti se dogodilo.. :)
Ima jedan tekst koji je odlicno opisao razlicite tipove vezbaca zasto iz kog razloga i na koji nacin vezbaju i pohadjaju tu prostoriju sa spravama..Obrati paznju sledeci put ne zevaj u devojke na traci za trcanje.. :lol:

Nisam ja przenica da forsiram vise od onoga sto mogu, pomagao sam nekom tipu, to je jednorucni teg sa kojim ja nema sanse da vezbam.
Zajebao sam se jer sam ga uhvatio za krajeve da bi on mogao da ga uhvati za sredinu i teg se uvio i ispao mi.

- - - - - - - - - -

Epilog price je da sam prohodao.

Nisam ja przenica da forsiram vise od onoga sto mogu, pomagao sam nekom tipu, to je jednorucni teg sa kojim ja nema sanse da vezbam.
Zajebao sam se jer sam ga uhvatio za krajeve da bi on mogao da ga uhvati za sredinu i teg se uvio i ispao mi.

- - - - - - - - - -

Epilog price je da sam prohodao.

Radio razvlacenje 100% pa si mu dodavao bucicu

Ma jok, radio tip ramena, nije hteo na spravi. stavio stolicu i hteo da podize ta dva tega, a ja i jedan tipda mu asistiramo i skupljamo laktove ako zapne. Podigao 4 puta i kad sam treba da prihvatim teg, ispadne mi.

bucica-25kg.jpg

Ovakav set je bio, samo sto je sipka bila puna tegova do kraja. Ovo na slici ima 25kg, a ono sto sam ja ispustio imalo je vise od ovog.

A tip je radio ovu vezbu.

aaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Poslednja izmena:
Znam sta je radio,ali zasto sedi na stolici i radi tu vezbu?Postoje podesavajuce klupe za tu svrhu ili obicna ravna klupa,itd..To vi nesto improvizujete sa vezbama i spravama?Ti moras da ojacas malo da mozes drzati teg od 30kg,mogao si i na glavu da mu ispustis teg i da ga zesce povredis..

Tebra, mnogo me nerviras. Imam ja skoro godinu dana staza u teetani, do duse sa prekidima, ali znam sta mogu i znam sta je lik radio. Znaci, nemoj me praviti debilom.
On je kriv sto je od mene trazio da mu pomazem, imao je i krupnijih likova, vec je ko za **** od mene trazio da mu pomazem.

On kriv jer je zatrazio od tebe da prihvatis teg sa kojim je radio??Zanimljivo stvarno rezonujes..Zasto si prihvatio da mu pomazes ako ne mozes da podignes 30 kg?Trebao si fino da mu kazes da je to pretesko za tebe i ispostavilo se da je to tacno,sta da si ispustio teg njemu na glavu a znao si pre toga da je pretezak za tebe a prihvatio da mu pomazes,ne radi se to tako..A za staz u teretani,sta drugo da kazem osim respekt,gde bi mi bio kraj u izgledu da treniram toliko dugo :) ...Dugo treniras jbt a ni 30 kg ne mozes da drzis u rukama..Bez nervoze momce,nisi na trenu ako znas sta je to.. ;)

Back