Prebacivanje SRB tablica na nemacke

vladimirko

Zainteresovan član
Poruka
132
Vozim u Nemackoj automobil registrovan na moje ime,na SRB tablicama. Ovde imam prijavljen boravak od pre 2 meseca. Moze li mi neko reci koliko bi kostalo prebaciti auto na nemacke table, i koja je procedura? Od troskova, ono sto je sigurno je godisnje osiguranje i godisnji porez sto bih svakako platio i za auto na nemackim tablama. Koji su dodatni troskovi prevodjenja,zna li neko? Unapred hvala

Nemas nikakve troskove prevoda ako imas ovde u Nemackoj regulisan boravak. To sve zavrsavas u carini, imas na njihovom sajtu obrasac za preselenje. Bitno je dokazati poreklo auta tj da si ti vlasnik, tu potvrdu dobijas u SUPu u Srbiji. Ja ti ne mogu samo potvrditi dal mozes sa srpskom vozackom uzeti osiguranje jer moj muz je pre prevoda auta ponovo polagao ovde vozacki. U svakom slucaju ako planiras ovde da vozis moras posle sest meseci polagati.

Znam to za vozacku dozvolu. To me ceka svakako. A posto sam vec kupio punto na nem table, i uradio osiguranje za njega, a nemam jos uvek nemacku vozacku, ne bi trebalo onda da bude problema za osiguranje. Bitno mi je samo da nemam dodatnih troskova osim: poreza, osiguranja, i novih tablica, sto svakako placas i ako kupis auto sa nem tablicama.
A znaci nije dovoljna saobracajna kao dokaz o vlasnistvu? Moze li t potvrdu u SRb neko da izvadi umesto mene ili mora licno?
Boravak imam regulisan.

Pa sad ne znam kakva je tvoja situacija jer si prvo spomenuo srpske tablice a sad nemacke. Pa saobracajna ti je takodje jedan od dokaza, moras proveriti ali mislim da cak auto mora biti u tvom vlasnistvu najmanje sest meseci ili godinu dana pre dolaska u nemacku. To dal mora licno ne znam jer moj suprug je otisao po auto i to zavrsio. Inace u Srbiji se sve ceka pa i ta potvrda ne moze za jedan dan.

Danas sam najzad isao do Zollamt-a. Gledali su me belo kad sam im objasnio sta zelim. Prvo me je sluzbenik upucivao na Landratsamt. Pa mi je rekao da moram da odem u Srbiju, odjavim auto, pa da dodjem ponovo u Nemacku i priajvim. Pa kad sam ja insistirao da imam informaciju da to ne treba tako, onda mi je rekao da imam pravo da vozim auto na SRB tablice godinu dana. Kad sam mu objasnio da mi registracija u SRB istice u aprilu, i da svakako zelim da prebacim auto na GER tablice jer zivim sad ovde, on je otisao kod starijeg kolege da se raspita. I na kraju,rekose da dodjem opet u pon,ali sa svim papirima od auta, pa cemo videti sta i kako.

Back