Prebacivanje sa subotičkog VTŠ-a na FTN - E1!

Laza Urosevic

Početnik
Poruka
3
Pozdrav svima, javljam se u vezi jednog pitanja, student sam druge godine Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice, smer elektronika sa telekomunikacijama, tokom školovanja gledao sam da od izbornih predmeta ne biram bespotrebne, i meni ne stručne predmete, već uvek korisne i strukom vezane, u nadi da će mi taj odabir pomoći oko razlike predmeta koju ću morati polagati na FTN-u ukoliko budem želeo da se prebacim tamo i nastavim dalje školovanje na njemu, zna li neko kako ide to nastavljanje takoreći prebacivanje sa VTŠ-a na E1 (katedru za telekomunikacije i obradu signala - KTIOS), kakva je to procedura, koji su koraci, šta bi trebalo da se odradi, kakva su iskustva, i otprilike kolika bi bila razlika predmeta i da li mi je pametno što to planiram da uradim, ili imate neki pametniji savet? Hvala na odgovoru! :)

Ja sam zavrsio VTS davne 2005 godine smer elektronika sa telekomunikacijama. Bio sam prva generacija studenata po bolonjskom sistemu, hteo sam nakon zavrsetka da se prebacim na FTN u Novom Sadu, ali je problem sto jako malo ispita priznaju sa VTS zbog razloga sto je tamo sve PUNO TEZE nego na VTS. Recimo morao bi ponovo polagati Diskretnu i matematicku analizu iz prve godine. Priznaju OET, racunarske mreze, elektricna merenja, engleski, fiziku, osnove elektronike i sisteme automatskog upravljanja. Ne vredi ti ici na FTN

Poslednja izmena:
Prvu godine ne možeš na budzet, ali drugu može ako položiš sve predmete koje si prijavio. Školarina se može platiti na 4-5 rata, može i na više ali treba da se piše molba, pa ako odobre. E sad mi nešto nije jasno, u ovoj vesti http://www.ftn.uns.ac.rs/index.php?...vršenim-studijama-raličitih-nivoa-obrazovanja piše: Studije na studijskim programima koje organizuje Fakultet mogu upisati i lica sa prethodno završenim studijama različitih nivoa obrazovanja (osnovne akademske, master akademske, osnovne strukovne, specijalističke strukovne studije), kao i lica koja su započela studije na drugoj visokoškolskoj ustanovi a žele da ih nastave na Fakultetu tehničkih nauka. Šta se može upisati posle specijalističkih strukovnih studija???

Pozdrav svima, javljam se u vezi jednog pitanja, student sam druge godine Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice, smer elektronika sa telekomunikacijama, tokom školovanja gledao sam da od izbornih predmeta ne biram bespotrebne, i meni ne stručne predmete, već uvek korisne i strukom vezane, u nadi da će mi taj odabir pomoći oko razlike predmeta koju ću morati polagati na FTN-u ukoliko budem želeo da se prebacim tamo i nastavim dalje školovanje na njemu, zna li neko kako ide to nastavljanje takoreći prebacivanje sa VTŠ-a na E1 (katedru za telekomunikacije i obradu signala - KTIOS), kakva je to procedura, koji su koraci, šta bi trebalo da se odradi, kakva su iskustva, i otprilike kolika bi bila razlika predmeta i da li mi je pametno što to planiram da uradim, ili imate neki pametniji savet? Hvala na odgovoru! :)

Tek sam sada video da bi se ti prebacio na telekomunikacije :D onda ne moraš da polažeš one predmete što sam ti poslao, već neke druge :D

Back