Pre nego zaglabate lubenicu, pročitajte ovo!

ustvari ove kockaste i nisu tako skupe

square-watermelon2-750x498.jpg

ali ima posebna vrsta koja jeste

gde se kod nas prodaju kockaste?
to su samo japanci pravili zbog pakovanja
Jela sam kockastu lubenicu, i šta ćemo sad?
:rumenko:

Pre par godina, ovde sam pisala o marakuji i ne znam čemu još, pa sada povremeno nađem i kupim marakuju i ovde.Isto tako i pomelo.
Možda te ' pod lenjir' kockaste proizvode Japanci i svemirci, kockaste nisu više atrakcija.

Da je živ, moj otac bi verovatno probao da ih uzgaja, kao što je nekada njegova bašta imala neobično povrće- boraniju čije mahune su bile oko 1m, krastavci prekriveni dlačicama i slabo se razlikuju od pravog miša, paradajz koji je ličio na grejprfrut.

Jela sam kockastu lubenicu, i šta ćemo sad?
:rumenko:

Pre par godina, ovde sam pisala o marakuji i ne znam čemu još, pa sada povremeno nađem i kupim marakuju i ovde.Isto tako i pomelo.
Možda te ' pod lenjir' kockaste proizvode Japanci i svemirci, kockaste nisu više atrakcija.

Da je živ, moj otac bi verovatno probao da ih uzgaja, kao što je nekada njegova bašta imala neobično povrće- boraniju čije mahune su bile oko 1m, krastavci prekriveni dlačicama i slabo se razlikuju od pravog miša, paradajz koji je ličio na grejprfrut.
zato i pitam.
gde si ih kupila?
znaci ne ubedjujem te da lazes nego te pitam u kojoj prodavnisi si ih uzela.
i ja bih voleo da ih probam a koliko znam one se nikad ne nalaze u slobodnoj prodaji kod nas..cak nisam siguran i u evropi jer ih ni tamo nisam video a puno sam putovao.

U Beču sam jela.
Pisala bih o nekom voću, ili ne znam šta je, zaboravila sam kako se zove.
To obožavam.
Ne znam gde smo kupovali, da li u tuskim ili indijskim piljarnicama.
Setiću se, valjda.
Pakovano je u kutijama, otprilike kao keks
Izgleda kao kikiriki u ljusci.
Kada slomiš ljusku, unutra bobice poput višnjica ni svežih ni suvih.
U sredini koštica kao kod višanja.
Ukus fantastičan, mmmm.

Back