Pre nego što dan krene...

...

Svratila sam samo na čas..

Nešto od jutros mi se nameće kao pitanje,nakon prošle noći : dokle ćemo imati one norme gde se prvo zaljubiš i onda patiš dok ne zaboraviš na ljubav i sex...
A onda,slučajno se,onako u telesnoj strasti,u nekoj noći kresneš.
Sve je to normalno,i potrebe su obostrane,ali ti to tako predstavljaš da u meni sve utrne od šoka i iznenadjenja.

Nije baš uobičajeno da se ide ovim putem,ali zato i postoje pravila da bi se kršila.
Zapravo,naprotiv : zaljubljivanje je samo varka,to je pogled kroz ružičaste naočare na nekoliko dana,nedelja,meseci.
A onda neminovno nastupa razočarenje.
Ma,sve ja to shvatam..ali molim te malo suptilnije to treba..sa malo vise osećanja.
Osećanja...valjda to tako treba krstiti.

Priznajem,ja sam te dovela do pucanja,a predpostavljam da nisam bila vulgarna...bar ne u doslovnom smislu.
I ti,kada nas opisuješ u svom e-mail dnevniku nisi vulgaran,samo stvari nazivaš onakvima kako jesu,jel`...
Meni možda malo više vremena treba da krenem sa pravim nazivima..
Ponudio si se onakav kakav jesi i to mi je baš prijalo..isto takvom se i ja nudila.
A zar bismo mogli i da se osetimo,ako se nismo kao takvi prepoznali?
Ja sam ovakva kakvu me znaš i ne mogu se baš mnogo promeniti,
Mozda samo za nijansu, i poštuj tu moju nijansu,ako je uspeš uhvatiti...i ja cu tebe poštovati u tvojoj specifičnoj potrebi.

Nisi mi odgovorio na moja pitanja,želje i ponude,volela bi da znam gde sam smestena,osim na...ha,ha,ha
Sada se smeškaš...osećam to.
Ovo je bio moj način da se našalim sa onim sa čime se nije šaliti.
Ali,upoznao si moju sklonost ka crnom humoru.

Evo,opet sam opširna,jer ne umem u tri reči da skratim ono što želim da kažem,kao ti.
Žurim,već kasnim sa dolaskom na ono mesto koje održava moju materijalnu egzistenciju.
Ali moram da dodam ono što trenutno osećam.
Ljubim te tamo gde najvise voliš...
Necu ni pomisliti gde ( a lažem,hoću).. možda nije lepo to reći (ali svejedno te ljubim).
Ovoga puta navlačim usne zrele višnje,visoke potpetice,našminkana sam i spremna za početak još jednog dana u kome čekamo noć.

Idem...posao čeka,neki nepoznati ljudi,emotivno poznati,u nadi čekaju na moj dolazak.
Ali,znaš već da mi djavo nikada ne da mira...morala sam još pred polazak da pogledam e-mail poštu.

Dobro ti jutro i lep dan želim...ma šta danas osećao i bilo o čemu danas mislio.

...

lejla.al.dbuni;bt143657:
Pa naravno da je reč o strasti...zar sam negde pomenula ljubav?!:malav:

I šta loše uma u strasti,uopšte,Sirijus? :dontunderstand:

Kao je ti ne bi prihvatio bez "ustaljenog protokola" :zper: :
pogled-držanje za ruke-poljubac-...dalje već dolazi do onog što ne preferiraš.. :zcepanje:

A jači,zato što je jači
u prirodi mu je
da voli da gnjavi
da treba da tlači.... :lol:

Šalim se naravno....:cmok2:
Naravno da znam da je reč o strasti, moj komentar je zog tvog "prozivanja" pravila, koja u stvari i ne postoje, to su nepisana "pravila".A što se tiče onog nastavka hvala Bogu za sad je sve u redu!:heart:

....

lejla.al.dbuni;bt143658:
:eek:

Lončaru moj...tako si difuzan i kontadiktoran u ovom komentaru,da je pisac zaboravio šta je trebao da napiše kao poentu. :sad2:

Umeš ti to i bolje,dragi..mada,znam da je ovo "preteška" tema za matore dečkonje. :zcepanje:

:zag:

..to je prelaka tema za dečkonje .. a matorci ne žele o tome da raspravljaju --oni su već u čekaonici i otkrili su da su prevareni... klinci koji se krešu umišljaju da su odrasli i posisali svu mudrost sveta .. a pak oni stariji od njih , misle da kresanjem su ušli u poslednji voz u poslednjem vagonu , u neponovljivom trenutku --- uživaju jadniči , misleći da nisu zakasnili za poslednje trenutke u životu ; no taj voz za život, krenuo je sa drugog koloseka - tako da su jadnici promašili i kolosek i vagon , pa ih čeka razočarenje --- iliti pesnički rečeno : bolan je to pokušaj ptice , da leti sa polomljenim krilima na jug !

...sve ovo pišem zbog uvodne rečenici ....izvini ali ona je meni ključna rečenica ( " dokle ćemo imati one norme gde se prvo zaljubiš i onda patiš dok ne zaboraviš na ljubav i sex..." ) , i nikako važna .. možda možeš ti njenu poentu da saopštiš ...:dash::dash::dash: ja se jadničak trudim , baš se podosta trudim :sad2::sad2::sad2: -- no mašinovođa ćera gvožđuriju ko sumanut i mahnit ; reče : nečem da čekam one što omašiše kolosek ! :bye::bye::bye:

sirijus49;bt143667:
Šalim se naravno....
Naravno da znam da je reč o strasti, moj komentar je zog tvog "prozivanja" pravila, koja u stvari i ne postoje, to su nepisana "pravila".
A što se tiče onog nastavka hvala Bogu za sad je sve u redu!

A,tako te voleeeeem,Sirjuse...! :heart:

Pisana pravila postoje...odnose se na kodeks ponašanja i pre svega na opšte funkcionisanje ljudi (ugradjena im je crta moralnosti,naravno)....u formi su tzv. zakona.
Nepisana pravila postoje...ona su u sferi "poželjnog"ponašanja,u prevodu : treba ih se pridržavati (preporuka),ali ne povlače zakonske konsekvence ako se krše.
Ovakva pravila su u sferi subjektivne slike,sopstvene ocene šta je (po nama,a ne po zakonu) dobro ili loše,dozvoljeno ili zabranjeno.
Dakle,zakonski su ništavna,ali odredjuju stavove,poglede na funkcionisanje društva u celini i karakterišu sklop same ličnosti (definišu psihološki profil svakog od nas).

Naterao si me da napišem ovakav komentar,ali,iskreno,ne volim da pišem na ovaj način,nisam na blogu sa takvom preferencijom..:evil:

Zato prelazim na onaj lepši,koji me uvek intrigira i osvežava u monotoniji:
Baš mi je milo em drago što je "onaj nastavak,hvala Bogu,u redu"....:super: :lol:
I nadam se da će takav potrajati,ma kako nas budu godine ometale u tome...:zcepanje:

Od Lejle....:kiss:...za tebe!

Mislim da je to Lejlin nacin da nas, svakog ponaosob, podseti da smo zivi.
Mnogi od nas to cesto zaborave.
Nekoga budi pesma, nekoga poljubac, nekoga slavuj, kakavgod, a nekoga obaveze...

Ali, kog srecnika budi Lejla?

Poslednja izmena:
123loncar;bt143674:
..to je prelaka tema za dečkonje .. a matorci ne žele o tome da raspravljaju --oni su već u čekaonici i otkrili su da su prevareni..

...sve ovo pišem zbog uvodne rečenici ....izvini ali ona je meni ključna rečenica ( " dokle ćemo imati one norme gde se prvo zaljubiš i onda patiš dok ne zaboraviš na ljubav i sex..." ) , i nikako važna
.. možda možeš ti njenu poentu da saopštiš ...:dash::dash::dash: ja se jadničak trudim , baš se podosta trudim :sad2::sad2::sad2: :

Ne trudiš se dovoljno,Lončar...inače bi možda ukapirao. :zcepanje:

Nisu svi matorci u čekaonici,ne sudi to po svojoj lokaciji..:malav:

Kad već voliš peronifikaciju voza,da ti to objasnim pomoću njega možda ću ti na taj način biti jasnija,obzirom da nikako ne shvataš poentu posta:
Ljudi u zrelim godinama,sa lepim životnim iskustvom (doživljenom autentičnom ljubavi) i sa dovoljno energije da uživaju u lepoti življenja u dvoje (u ljubavi i seksu-to dvoje je neraskidivo povezano,jel`..mada i tu možeš da polemišeš,ako ti se baš,kao što može,navrne :lol:)...elem,takvi ljudi sede zagrljeni (neki tesno pripijeni,sve je stvar afiniteta..;) u vozu romantike (destinacija je potpuno nevažna) i svom životu još daju smisao zašto uopšte još postoje u ovoj dimenziji..

Kakav mašinovodja i pogrešni koloseci?!:eek:
Ljubav nema predvodnika,ljubav ima put koji sama trasira...
E.sada,ako nestane matrerijala za nastavak gradnje tog puta..to je već tema koja nije u domenu ovog posta.

I dokle ćeš,bre,Lončar da ne kapiraš?:aha:
Idu nam godine brzinom svetlosti,a mi ćemo da i dalje (u petoj deceniji :sad2:) maštamo o zanosnim pogledima i držimo se za ruke?!
Normalno je takvo šta predstavlja grotesknu sliku adolescencije ako smo na pragu gerontologije.:twisted:..
Dragi....da nije tragično,bilo bi komično.:rida:

Dakle,dečkonjo,ne filozofiraj mnogo...:roll:...nemamo dovoljno vremena ni za pametne stvari,a kamoli za bespotrebne.

Znaš šta ti je činiti...ovaj put si ukapirao,valjda.:zper:

:zcepanje:

Ps.Sam sebe ćeš demantovati jednom...nadam se da demant neće stići prekasno.:D

Kao i za Sirijusa,tako i....:kiss:...za tebe!

.

Poslednja izmena:
hakim bej;bt143707:
Mislim da je to Lejlin nacin da nas, svakog ponaosob, podseti da smo zivi.
Mnogi od nas to cesto zaborave.
Nekoga budi pesma, nekoga poljubac, nekoga slavuj, kakavgod, a nekoga obaveze...

Ali, kog srecnika budi Lejla?

Dragi moj,ti jedini ovde braniš postojanje mladosti (bolje da upotrebim ovaj termin nego prokuženu strast...:eek:) u zrelom dobu...:cool:

Da održimo mi jedan mini seminar na ovu temu...ovde nešto debelo ne štima ! :sad2:

Verujem da će Mari imati želje i priključiti nam se u ovom teškom poslu i dati svoj dragoceni doprinos za našu muško-žensku stvar...a za Dunjočku sam gotovu sigurna da bi bila odličan mentor...o Tol već i da ne govorim. :lol:
Od muškaraca jedno kao "upotrebljivog" vidim ZXY-ja...
(Zauzet otpada jer je prezauzat,Zakasneli je zbog straha od rikošeta u betonskom utvrdjenju,Divilac je prilično nesiguran u svom stavu,Covi zna da minira stvar...etc)

A budjenje....Lejla budi jednog srećnika koji spava snom medveda (ponekad u snovidjenju,doduše,samo zamumla...:rida:....ne zna ni da je srećnik. :rotf:

Ako je za verovati mi....:zper:

Za tebe...:heart:..moje.

...

Poslednja izmena:
lejla.al.dbuni;bt143710:
Ne trudiš se dovoljno,Lončar...inače bi možda ukapirao. :zcepanje:

Nisu svi matorci u čekaonici,ne sudi to po svojoj lokaciji..:malav:

Kad već voliš peronifikaciju voza,da ti to objasnim pomoću njega možda ću ti na taj način biti jasnija,obzirom da nikako ne shvataš poentu posta:
Ljudi u zrelim godinama,sa lepim životnim iskustvom (doživljenom autentičnom ljubavi) i sa dovoljno energije da uživaju u lepoti življenja u dvoje (u ljubavi i seksu-to dvoje je neraskidivo povezano,jel`..mada i tu možeš da polemišeš,ako ti se baš,kao što može,navrne :lol:)...elem,takvi ljudi sede zagrljeni (neki tesno pripijeni,sve je stvar afiniteta..;) u vozu romantike (destinacija je potpuno nevažna) i svom životu još daju smisao zašto uopšte još postoje u ovoj dimenziji..

Kakav mašinovodja i pogrešni koloseci?!:eek:
Ljubav nema predvodnika,ljubav ima put koji sama trasira...
E.sada,ako nestane matrerijala za nastavak gradnje tog puta..to je već tema koja nije u domenu ovog posta.

I dokle ćeš,bre,Lončar da ne kapiraš?:aha:
Idu nam godine brzinom svetlosti,a mi ćemo da i dalje (u petoj deceniji :sad2:) maštamo o zanosnim pogledima i držimo se za ruke?!
Normalno je takvo šta predstavlja grotesknu sliku adolescencije ako smo na pragu gerontologije.:twisted:..
Dragi....da nije tragično,bilo bi komično.:rida:

Dakle,dečkonjo,ne filozofiraj mnogo...:roll:...nemamo dovoljno vremena ni za pametne stvari,a kamoli za bespotrebne.

Znaš šta ti je činiti...ovaj put si ukapirao,valjda.:zper:

:zcepanje:

Ps.Sam sebe ćeš demantovati jednom...nadam se da demant neće stići prekasno.:D

Kao i za Sirijusa,tako i....:kiss:...za tebe!

.

..bože što ja umem da budem tupav .... takav sam ...

..ma moram ovo da napišem ..naime kad bejah momak mlad , šetah s društvom gradom ( znaš one šetnje u parovima ) , i natrčasmo na par starih blizu osamdesete drže se za ruke i zaljubljeno guguču ...meni su delovali romantično i pomalo nestvarno -- retka slika na ovom svetu ..naravno drštvo se prvo kikotalo a kasnije zbijalo nesuvisle šale -- razvila se rasprava koja mi otvori oči o mnogim pravilima ( nepisanim i pisanim - ali usput otkrih nešto slično koje si iznela na početku teksta ( " dokle ćemo imati one norme gde se prvo zaljubiš i onda patiš dok ne zaboraviš na ljubav i sex..." ) ) -- tad sam odbacio sve norme , pisana i nepisana pravila koje podupiru ovu tvoju tvrdnju i njenu suprotnost ... hteo sam svo vreme nešto slično što imaju oni starci ( ljubav i sve njene moći koje pruža zaljubljenima koji se vole celim svojim bićem ( duhovno , telesno - božanski ) , sa svim manama i prednostima - ako može da se tako kaža , jer čovek ima oscilacija zbog pritiska spoljašnjeg sveta , koje atakuju na njegov ljubavni život ; zato treba i strpljenja , i opreza , i razumevanja , i mudrosti za ljubavni opstanak ) ...
... dakle , toje ono što oslobađa .... ko nezna u sedmoj deceniji da se drži za ruke i tim dodirima da izmenja životno važne informacije , taj to nikad nije iskreno radio ... on kroz " kresanje" traga nesretnik za tim -- sve misleć da se život kupuje u fišeku za poneti ....
...ovo o čemu sad pričah i šta snjim nagovestih , nisam u predhodnim javljanjima pominjao .... dakle , ljubav u poodmaklom dobu kao mladalačka ljubav , kao lek , kao izvor života ...
..e vidiš to je bitna stvar , to saznanje - da je : kontinuirana ljubav izvor života.. i toje velika stvar ... pravilima i normama kroz vaspitno obrazovni sistem ljudi se masovno drže podalje od tog saznanja -- jer preko manipulacija sa emotivnom psihološkom sverom i frustracijama u njoj , lako se porobljavaju i drže u kontroli ... ovo o čemu pišem zna i poslednji makro iz preševske doline -- onako čobansko nepismen , i bez velike prisile vlada svojim damama za zabavu ( doduše , pored dama sad imaju na javnom raspolaganju i uvaženu gospodu )...

....opet se izvinjavam .. ja sam još uvek kod prve rečenice i saznanja koja ona nudi ..
..inače , bez ljubavi bio bih "živ a da nisam ni živeo" -- o tome pričam svo vreme ! :bye::bye::bye:

123loncar;bt143749:
....opet se izvinjavam .. ja sam još uvek kod prve rečenice i saznanja koja ona nudi ..
..inače , bez ljubavi bio bih "živ a da nisam ni živeo" -- o tome pričam svo vreme ! :bye::bye::bye:

Znaš šta,Lončaru..ne shvataš da je postojanje ljubavi provučeno kroz ovaj post.:(
Nekako ne umeš da vidiš da ona prati dominirajaću strast,vešto sam je prikrila,priznajem.:cool:
A strast i ljubav se ne isključuju,ne idu jedno bez drugog..nadam se da se bar u tome slažeš.
Čast predhodi ljubavi,a ne ljubav strasti.
I to je poenta,dragi moj...:D

I nećemo više da polemišemo,nećemo moći da se uglasimo oko ove stvari..
Imaće još mnogo mesta gde možemo da kreativnije razmenjujemo stavove.

:cmok2:

..ja svo vreme što se ljubavi tiče smatram da smo usaglašeni -- mislim vidimo to kao centar bitisanja ..tako da tu nema spora .. pa to nisam hteo ni da podvlačim .. no ako voliš isključivo aplauze , evo .... bravo , bravo , bravo ... ali , evo pohvaljujem te i za onu rečenicu ( da je ne citiram ) iz koje može da si izvuče i onakvo viđenje koje smušeno saopštih ... ono kao takvo, samo skreće pažnju onima koji zapadnu u zamku totalnih pravila i uđu u matrice koje sam ukratko predstavio .. a to ne umanjuje vrednost tvog teksta već ga integralno vazdiše .... eto u tome je bila poenta mog piskaranja .... Pozdrav !

Back