*VILA*
Ističe se
- Poruka
- 2.080
Ja recimo baš volim Božić i Vaskrs.Primetio sam da, kada se pojave ma koji praznici, stanje svesti kod coveka pocinje da se menja neposredno pre praznika, ali najvise na dan praznika. Neobicno je to da mi damo znacaj nekom danu zbog cega izmenimo nasu svest tako da se osecamo sretnim, uzbudjenim..
Praznici prodju, taj trip prodje i nastavljamo sa usponima i padovima u raspolozenju.
Ako je to tako, ako mozemo autosugestivno da promenimo nase stanje svesti budemo radosni, zasto to covek ne cini svakog dana? Zasto dozvoljava da samo odredjenih dana u godini oseti taj zar? Jesmo li tako nauceni ili sta?

Eto recimo npr. na poslu sam ja zadužena, pa tamo kitim 3 jelke + još kući jednu. Kao kreativac baš se radujem ukrasima, lampicama, balonima, svojski se potrudim da to lijepo sve izgleda. Ono što sam primjetila, istina je da kad to radim na poslu, da svi nekako živnu. Da su zaslužna za to upravo te dekoracije i šarenilo. Tako isto ti šljakasto ukrašeni trgovi, vesela muzika koja se pušta da daju to neko euforično raspoloženje ljudima.
Kući isto tako, svi učestvujemo. Sve se lijepo spremi, dekoriše, nekako je zarazno da se svi osjećamo lijepo. To ne može stalno jer treba mi dosta vremena za pripreme, ali da imam ja te neke svoje zanimacije kojima radošću obojim dan.