Pravoslavni Grci vide 666 na ličnim kartama

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.mondo.rs/s201532/Info/Svet/Pravoslavni_Grci_vide_666_na_licnim_kartama.html

Pravoslavni Grci vide 666 na ličnim kartama
Pravoslavni fundamentalisti protestovali su danas u Atini zbog elektroniskih ličnih karti na kojima je nevidljivi „broj zveri“ iz Knjige otkrovenja.
v201532p0.jpg

Nekoliko hiljada pravoslavnih fundamentalista marširalo je danas kroz centar Atine. Demonstranti veruju da je u dizajnu lične karte sakriven "broj zveri", opisan u "Knjizi otkrovenja" i tvrde da država pokušava da pojaca kontrolu nad svojim državljanima.

Većinu učesnika protesta činilo je starije stanovništvo, a među njima je bilo nekoliko stotina pravoslavnih sveštenika, monaha i monahinja, kao i nekoliko desetina članova ekstremno desničarskih grupa, preneo je AP.

Većina okupljnih ljudi se razišla pošto su došli do zgrade parlamenta na centralnom Trgu sintagma u centru grčke prestonice.

Sredinom novembra Grčka pravoslavna crkva zvanično je zatražila da se broj 666 kao simbol za antihrista u hrišćanskoj tradiciji, ne pojavljuje u biometrijskim ličnim kartama.
666 :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Ta "Znak zveri" je super knjiga. Odlicno opisuje nastanak i cilj novog svetskog poretka i interpretira citate iz Biblije, Jovanovo jevandjelje i ostalo. Ono sto je meni najinteresantnije i sto sam se uvek pitala je, kako to da je covek ziveo i egzistirao hiljadama godina i nije napravio nikakav pomak, a samo u 100 zadnjih godina od nista uspeo da se dovede do savrsenstva. Tu se onda pominje 666. godina kada su fizicari onog doba bili blizu i intelektualnog i pronalazackog nivoa danasnjih fizicara, koji bi da su uspeli u svojim namerama napravili atomsku bombu jos davnih dana. To je ukratko, vredi je procitati.

To sve ima veze sa jevrejskim pismom koje u velikoj meri zavisi od brojeva i to je nešto prepravljano i tako dalje , ali tri šestice nisu to što se misli. To je bio neki bunt tog vremena protiv Rima i imperatora .... U suštini najstariji spis sadrži broj šestošesnaest i pre par godian je dokazano .....

Hm... Kako je dokazano da je u pitanju broj 616? Vidim da to i nije nesto bitno promenilo veru hriscana, iako nije mala stvar...
Isto tako su pronadjena jos neka jevandjelja, koja bacaju skroz drugo svetlo na hriscanstvo, a opet se nije digla neka ogromna prasina oko toga....

Ovih dana sam vadio novu licnu kartu,na salteru me pitali koju da izaberem sa cipom ili bez.Uzeo sam onu sa cipom,nadam se da nisam pogresio.Valjda nema na njoj nekih tajnih znakova zverinja i nadam se da me nece moci kontrolisati ako imam licnu kartu.Meni cela ova prica sa zigosanjem lici na paranoju kojom se plase gradjani.

Ta "Znak zveri" je super knjiga. Odlicno opisuje nastanak i cilj novog svetskog poretka i interpretira citate iz Biblije, Jovanovo jevandjelje i ostalo. Ono sto je meni najinteresantnije i sto sam se uvek pitala je, kako to da je covek ziveo i egzistirao hiljadama godina i nije napravio nikakav pomak, a samo u 100 zadnjih godina od nista uspeo da se dovede do savrsenstva. Tu se onda pominje 666. godina kada su fizicari onog doba bili blizu i intelektualnog i pronalazackog nivoa danasnjih fizicara, koji bi da su uspeli u svojim namerama napravili atomsku bombu jos davnih dana. To je ukratko, vredi je procitati.

prema nekim autorima alternativne i zabranjene istorije, kontinent mu iliti lemuria (mada ima tvrdnji da su u pitanju 2 razlichita kontinenta), je bio razoren i potopljen nuklearnim ratom. slichne priche postoje i o atlantidi.

Hm... Kako je dokazano da je u pitanju broj 616? Vidim da to i nije nesto bitno promenilo veru hriscana, iako nije mala stvar...
Isto tako su pronadjena jos neka jevandjelja, koja bacaju skroz drugo svetlo na hriscanstvo, a opet se nije digla neka ogromna prasina oko toga....

Pa i nije nešto bitno , ali po jevejskom pismu pošto oni pišu bez samoglasnika i imaju velike veze sa numerologijom i ne znam beše tačno kako. Pričala mi nešto jedna drugarica jevrejka baš odavno, nisam se tačno bavio time sad nešto. E pa po tome kad se sve prevede oduzme i sabere onda se dobija da je tri šestice bunt protiv Rima na konto ovoga pravog broja zveri. Inače osim toga pronadjen je kao neki najstariji spis za koji se zna koji takodje sadrži taj broj.

Pa i nije nešto bitno , ali po jevejskom pismu pošto oni pišu bez samoglasnika i imaju velike veze sa numerologijom i ne znam beše tačno kako. Pričala mi nešto jedna drugarica jevrejka baš odavno, nisam se tačno bavio time sad nešto. E pa po tome kad se sve prevede oduzme i sabere onda se dobija da je tri šestice bunt protiv Rima na konto ovoga pravog broja zveri. Inače osim toga pronadjen je kao neki najstariji spis za koji se zna koji takodje sadrži taj broj.

Gledam sada na kom jeziku je pisano Otkrovenje, jer sam cuo da je samo jedna knjiga Novog zaveta pisana na hebrejskom (ne nadjoh koja :)).
Uglavnom, Otkrovenje je pisano na grckom jeziku, pa ne znam kako su dosli do hebrejskih slova/brojeva koja broj 666 pretvaraju u 616.

Je l' se 666 pominje jos negde?

Gledam sada na kom jeziku je pisano Otkrovenje, jer sam cuo da je samo jedna knjiga Novog zaveta pisana na hebrejskom (ne nadjoh koja :)).
Uglavnom, Otkrovenje je pisano na grckom jeziku, pa ne znam kako su dosli do hebrejskih slova/brojeva koja broj 666 pretvaraju u 616.

Je l' se 666 pominje jos negde?

Pa kao ta najstarija prica o tome sadrzi broj 616 i pisana je na starom Grckom valjda ... Evo nasao sam nesto ,cas. Posto se ne razumem puno u taj istorijat tih spisa , al mislim da je ovo. Codex Ephraemi Rescriptus

Pise ovde http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_the_Beast ok vikipedia , ali cuo sam te stvari jos ovako al me nisu previse interesovale ... :)

Poslednja izmena:
Pa kao ta najstarija prica o tome sadrzi broj 616 i pisana je na starom Grckom valjda ... Evo nasao sam nesto ,cas. Posto se ne razumem puno u taj istorijat tih spisa , al mislim da je ovo. Codex Ephraemi Rescriptus

Pise ovde http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_the_Beast ok vikipedia , ali cuo sam te stvari jos ovako al me nisu previse interesovale ... :)

Au :eek:

Pazi ti koliko se zivi u zabludi...

Ne samo ovaj broj, nego i:

There are several interpretations-translations for the meaning of the phrase "Let him that hath understanding count the number of the beast" where the peculiar Greek word ψηφισάτω (psefisato) is used. Possible translations include not only "to count", "to reckon" but also "to vote" or "to decide".[8]

To menja sustinu...

Ko zna koliko takvih, mozda losih prevoda ima...

Back