Pravoslavni Bogoslovski fakultet u Beogradu

pAGANKO NE BUDI I GLUPAVKO...NA BOGOSLOVSKI FAKULTET DOLAYE DECA,NAJBOLJI UCENICI,DJACI GENERACIJE...ALI IH TAMO ISKVARE JER TAMO NE UČE KAKO SE MISLI O PRAVOSLAVLJU....NE...TAMO SE NAŠA DECA UČE EKUMENIZMU, MOLE SE SA KARDINALIMA,ČITAJU PROTESTANSKU LITERATURU...I ta dečica od dobrog materijala postaju loš proizvod koji zloupotrebljavaju komunistički episkopi,tj. DB u mantijama...:thumbdown:

Da ne mirisem ja to i kod tebe neke pravoslavno-teokratske ideale? Da nemas nesto protiv drugih veroispovesti? A?

Nemozete da kazete da Bogoslovski fakultet ispira mozak!
To vazi kod katolicke crkve koja ispira mozak svojim ljudima i koja ih uci pogresnim stvarima!
Sto blize crkvi to dalje od Boga! Da ali kod katolika jer se kod njih sve svodi na materijalizmu! Vernici se gledaju koliko priloga ostavljaju i koliko puta dolaze u crkvu i oni im sude kakvi su ljudi, ako nemas para los si covek jer nemas da ostavljas prilog!\
Pravoslavlje i Katolicinstvo su dve jako razlicite stvari!

Nemozete da kazete da Bogoslovski fakultet ispira mozak!
To vazi kod katolicke crkve koja ispira mozak svojim ljudima i koja ih uci pogresnim stvarima!
Sto blize crkvi to dalje od Boga! Da ali kod katolika jer se kod njih sve svodi na materijalizmu! Vernici se gledaju koliko priloga ostavljaju i koliko puta dolaze u crkvu i oni im sude kakvi su ljudi, ako nemas para los si covek jer nemas da ostavljas prilog!\
Pravoslavlje i Katolicinstvo su dve jako razlicite stvari!

Hm, da....a pravoslavna crkva je zlatna...:roll:

Naš narod kaže: "Isto sra... - drugo pakovanje!"

Dobro, to za kintu ni nasi nisu gadljivi. Secam se kada svestenik nije hteo da mi kaze koliko kosta opelo, nego je bilo "dajte koliko imate", a kada sam ja rekla nesto u stilu, 200-500 din, onda je otvoreno rekao: ne, to je 5000 din. Sto je u redu. I oni imaju pravo na svoj cenovnik, i to ne treba da se krije. Samo mi je bilo malo lose sto su mi odmah nakon opela prisli, ja onako jos potresena (bakina sahrana) i rekli, u stilu, sad se daju pare. Ali dobro, svestenike (kao i lekare, profesore i sl.) ne treba gledati kao nadljude, to su ljudi kao i svi drugi, koji imaju svoj posao i po njemu rade.

Stvarno nisam za tu podelu religija ili unutar jedne religije. Toga svugde ima, ali... Nije vera kriva za takve stvari, niti su svi losi (ali ni dobri), svugde ima sjajnih ljudi.

Pozz svima!

Hteo bih da upisem Bogoslovski fakultet, ali mi svi govore da je strasno tezak i da ga necu zavrsiti i to me strasno ubija u pojam :(
Pa me interesuje misljenje nekoga ko ide na taj fakultet da mi kaze neke stvari.
Ukratko sve u svemu : Ljudi sta mislite o Bogoslovskom fakultetu?

Pozzdrav od Milana

Па брате Милане...Мораш имати јсано опредељење зашто планираш да упишеш Богословију???

Ако те занимају паре, слава исл. упиши богословски. Ако те занима Свето Православље, не уписуј нипошто!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Овако стоје ствари: У СПЦ постоје 2-3 струје. Од тога наравно, само једна права а то је такозвана "ревнитељска" струја (Еп. Артемије, Никанор, Василије, Милутин, Јефрем...; црнорекци, манастир Рукумија....). Они су за очување Православне вере онакве каква је одувек била, за служење "по старом" (против литургијске реформе), више национално (патриотски) настројени, антиекуменисти (против покатоличавања), за чување Светог Предања, за ревност у вери итд. Ова друга струја је "новотарска" (Еп. Иринеј (бачки кардинал), Игњатије (масон), (с)Атанасије, Григорије (ЦИА), Јован (силни)...), подржава екуменизам (покатоличавање православних), залаже се за мењање Свете Литургије (која је већ вековима оваква), настројени су антинационално и проевропски, исповедају одређене јереси (крива учења противна догматима вере и светом предању), бљутави су и веома попустљиви, код њих је све релативно, има међу њима и хомосексуалаца, лопова, наркомана, педофила итд. ...

Е видиш, ова "ревнитељска" струја је уствари права, исправна, часна, верна. Неке светске силе које покушавају да нам униште и Цркву (задњи бедем) су и створиле ову "новотарску" струју и сад преко ње полако освајају Цркву и уништавају је изнутра. Сабор је још увек наш (хвала Господу), али они су освојили Синод а можда и патријаршки трон и сада имају завидан утицај. Нажалост освојили су и БФ у БГ-у (једини српски православни факултет), као и ону "Духовну" академију у Фочи и сада уништавају православље и што је најгоре ту уништавају генерације и генерације свештеника и производе нове "новотарце".

На том квази-факултету се учи догматика једног грчког архијеретика (митрополита) пергамског Јована Зизјуласа која је много сумњива и није у складу са Православљем а укинули су и не уче догматику Св. авве Јустина српског који је написао 9. томова из догматике. Још уче невиђене јереси: да је душа смртна, да митарства не постоје, неки чак и да не постоји пакао, да не треба испуњавати заповести Божије већ треба само имати Евхаристију (заједницу) и то је довољно за спасење. Ево ти једно предавање па да видиш колико тога ту није у реду:

Уводно предавање из догматике
које је епископ Игњатије Мидић
одржао на теолошком факултету
у уторак 23. 10. 2007. године

"Испуњавање заповести Божијих није циљ Хришћанства, оно не може решити проблеме, него нас још више заглупљује у њих и ствара око нас врзино коло,те је погрешна вера прошлих векова која је бацила хришћанство на маргине цивилизације и историје и због које је Хришћанство изгубило важну улогу у друштву, не треба усмеравати веру ка таквој прошлости у којој се спомињу грех страдање крст искупљење опроштај морална чистота испуњавање заповести божијих,него ка будућности есхатону у којој ће се помињати само благодарност евхаристија.И у Православној цркви има епископа чија је вера окренута ка прошлости негативна димензија али срећом има и оних који су окренути ка будућности а то је позитивна димензија.Студенти богословског факултета требало би да буду на страни позитивне есхатолошке димензије,да би се што боље припремили за тај задатак не треба понављати оно што је рекла црква то јест што су рекли Господ Исус Христос и свети оци него треба читати тумачења у савременој теолошкој литератури наручито у књигама митрополита Зизуласа."

И против тих опасних јереси се бори наш владика Артемије и зато јако смета масонима којима је циљ уједињење свих вера и глобализам.

Ако хоћеш да завршиш Теологију а да останеш Православац, онда мораш да студираш у Русији.

Ако те занимају паре, слава исл. упиши богословски. Ако те занима Свето Православље, не уписуј нипошто!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Овако стоје ствари: У СПЦ постоје 2-3 струје. Од тога наравно, само једна права а то је такозвана "ревнитељска" струја (Еп. Артемије, Никанор, Василије, Милутин, Јефрем...; црнорекци, манастир Рукумија....). Они су за очување Православне вере онакве каква је одувек била, за служење "по старом" (против литургијске реформе), више национално (патриотски) настројени, антиекуменисти (против покатоличавања), за чување Светог Предања, за ревност у вери итд. Ова друга струја је "новотарска" (Еп. Иринеј (бачки кардинал), Игњатије (масон), (с)Атанасије, Григорије (ЦИА), Јован (силни)...), подржава екуменизам (покатоличавање православних), залаже се за мењање Свете Литургије (која је већ вековима оваква), настројени су антинационално и проевропски, исповедају одређене јереси (крива учења противна догматима вере и светом предању), бљутави су и веома попустљиви, код њих је све релативно, има међу њима и хомосексуалаца, лопова, наркомана, педофила итд. ...

Е видиш, ова "ревнитељска" струја је уствари права, исправна, часна, верна. Неке светске силе које покушавају да нам униште и Цркву (задњи бедем) су и створиле ову "новотарску" струју и сад преко ње полако освајају Цркву и уништавају је изнутра. Сабор је још увек наш (хвала Господу), али они су освојили Синод а можда и патријаршки трон и сада имају завидан утицај. Нажалост освојили су и БФ у БГ-у (једини српски православни факултет), као и ону "Духовну" академију у Фочи и сада уништавају православље и што је најгоре ту уништавају генерације и генерације свештеника и производе нове "новотарце".

На том квази-факултету се учи догматика једног грчког архијеретика (митрополита) пергамског Јована Зизјуласа која је много сумњива и није у складу са Православљем а укинули су и не уче догматику Св. авве Јустина српског који је написао 9. томова из догматике. Још уче невиђене јереси: да је душа смртна, да митарства не постоје, неки чак и да не постоји пакао, да не треба испуњавати заповести Божије већ треба само имати Евхаристију (заједницу) и то је довољно за спасење. Ево ти једно предавање па да видиш колико тога ту није у реду:

Уводно предавање из догматике
које је епископ Игњатије Мидић
одржао на теолошком факултету
у уторак 23. 10. 2007. године

"Испуњавање заповести Божијих није циљ Хришћанства, оно не може решити проблеме, него нас још више заглупљује у њих и ствара око нас врзино коло,те је погрешна вера прошлих векова која је бацила хришћанство на маргине цивилизације и историје и због које је Хришћанство изгубило важну улогу у друштву, не треба усмеравати веру ка таквој прошлости у којој се спомињу грех страдање крст искупљење опроштај морална чистота испуњавање заповести божијих,него ка будућности есхатону у којој ће се помињати само благодарност евхаристија.И у Православној цркви има епископа чија је вера окренута ка прошлости негативна димензија али срећом има и оних који су окренути ка будућности а то је позитивна димензија.Студенти богословског факултета требало би да буду на страни позитивне есхатолошке димензије,да би се што боље припремили за тај задатак не треба понављати оно што је рекла црква то јест што су рекли Господ Исус Христос и свети оци него треба читати тумачења у савременој теолошкој литератури наручито у књигама митрополита Зизуласа."

И против тих опасних јереси се бори наш владика Артемије и зато јако смета масонима којима је циљ уједињење свих вера и глобализам.

Ако хоћеш да завршиш Теологију а да останеш Православац, онда мораш да студираш у Русији.

Kako si se sad i.s.k.e.nj.a.o, lakši si pet kila... A pretpostavljam da NISI student Bogoslovskog fakulteta.

Eeeee мој ти...да си имало упућен у Теологију, мислим да се не би бламирао оваквим коментарима,или, боље рећи исцрпним рефератима који су по свему судећи без смисла. Најбоље би ти било да се мало посветиш истраживању историјског развоја богослужења па да онда можемо и нешто паметно од тебе чути...НЕ, твоја главна тема су поделе у СПЦ и пљување на епископе. Све ми се чини да си ти од оних који уствари и желе неки раскол, да би се у истом својим фанатичним поступцима исказали ,будући да се ни у ком другом смислу ниси исказао. Говориш о Зизијуласу, Игњатију у негативном смислу...претпостављам да је у твом случају незнање у питању и да ниси ни претпоставио да је темељ "новотарске" теологије теологија Светог Максима Исповедника, Светог Апостола Павла, Светог Атанасија Великог... Вероватно своју "српску" веру сматраш непогрешивом и истинитом...Па да, чуо сам ја да смо ми Срби једини истински Православци (Небески народ, славимо славу, држимо се Јулијанског календара...) ,али мени та теорија мало климава кад прочитам да је Апостол Павле рекао да неће бити ни Јудеја ни Јелина (није битна нација) а и етнофилетизам је као јерес осуђена на 5.Васељенском Сабору, тако да бих ти препоручио да не причаш ништа ако немаш аргументе. Претпостављам да си верни фан владике Никанора ,а исто тако претпостављам да ни један ни други немате појма ни о литургици ни о догматици'...нпр, да је Русија свесно или несвесно највише попримала Римокатоличку праксу...У Кијеву и Москви има толико раскола да човеку није довољно ни 4 руке да их преброји. Митрполит Кијевски, Петар Могила...мислим да нема већег католика од њега,а ти трабуњаш како су Руси неко и нешто. Највећи икада утицај Руса на нас ,био је за време Карловачке митрополије,кад су се митрополити код нас облачили као бискупи,док то код Пећких патријараха није био случај. и још пар ствари... Душа јесте смртна,јер је СТВОРЕНА,а све што је створено "виси над безданима". Створено=смртно, али је по дару Божијем бесмртна. Митарства су теологумена,слободно теолошко мишљење и самим тим,нису догма Цркве. Пакао не постоји као територијална одредница, већ је то стање душе, као што каже Св.Исак Сиријски "Бич љубави Божије". Та "стара" пракса је уствари "новотарство", до Србије дошло од самог Рима,а преко Русије и гркокатоличке Украјине...То што се ради у епархијама "старе праксе" код нас је директно спровођење клерикализма (апсолутно одвајање свештеника и верног народа,удаљавање,поп има дар ,а народ нема)...Као у фазону,не читају се код вас наглас молитве и затворене су двери...Зашто? Народ није достојан да чује и види шта се дешава у олтару? Па искрен да будем,мени то као неко врачање. Ако ниси знао,народ такође свештенство, царско свештенство без чијег "Амин" нема Литургије. Ради се бато мој о препознавању и прожимању дарова на Литургији, Црква постоји по принципу Свете Тројице...то вероватно никад ниси видео,а требало би да покушаш. И све што данас раде "новотарци" је древна хришћанска пракса Цркве која се хвала Господу Исусу Христу полако враћа...Ништа лепше него видети источно-византијски тип Литургије у њеном неискривљеном облику, која одише чистотом и показује устројство и установу Христове цркве у пуноћи. Знам,знам...ниси учио да се вера не темељи на мржњи и анатеми на оне који не мисле исто (није вера у питању,већ форма) ,да ипак неко мало боље влада тим стварима од тебе и тог који ти испира мозак...Манастир Рукумија, а јесу ли то они који анатемишу свог епископа? Ја нешто мислим да јесу... Ужас, благи ужас...мислим да Свети Сава, владика Николај ,Ава Јустин а и сам Господ наш нису баш одушевљени на који начин браните Православље, пардон, "СрБско" Православље, па ипак смо ми небески народ.

А што се тиче момка који хоће да упише Теологију...Момче, веруј пре свега Богу ,упиши се на Теолошки факултет у Београду, немој да те ови коментари пуни мржње и зависти колебају. У сваком житу има кукоља...пронађи средину. Срећно

Back