Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Da li je ispravno na vizitki napisati npr. Mr Vladimir Stojanović, dakle "mr" velikim slovom? Inace se piše malim, ali na početku reda, valjda ide velikim. Ne znam koja je ustaljena procedura ili može i jedno i drugo.
Da li je ispravno na vizitki napisati npr. Mr Vladimir Stojanović, dakle "mr" velikim slovom? Inace se piše malim, ali na početku reda, valjda ide velikim. Ne znam koja je ustaljena procedura ili može i jedno i drugo.
Hm. Pa ne mora, može i u dijelovima i odsjecima rečenice i sl.
Zanima me samo na vizitkarti. Ispravno je napisati znači:
dr Milan Vučenović i mr Zoran Nedeljković?
Nisam nigdje našla ustaljeno pravopisno pravilo.
p.s. Često sam nalazila "dr" ispred imena na vizitkama i pečatima gotovo bez izuzetka velikim slovom, čak i kada su u pitanju potpisi.
Ako se piše izdvojeno ispred imena i prezimena piše se naziv titule velikim početnim slovom (Dr Dušica Dušanović). U slučaju da ima više titula samo se prva piše velikim slovom npr. Prof. dr Dušan Dušanović.
Kada se piše u tekstu a nije na početku rečenice piše se malim slovom npr.: U svom radu prof. dr Dušan Dušanović je istakao...
Skraćenica dr se piše bez tačke.