Imaš mali pobrk baba i žaba. Problem je upravo u načinu, u toj demokratiji. Da li ti stvarno misliš da je OVO demokratija? Ova manipulacija masama, narodom... ovi medijski marifetluci, obrazovanje naših glasača, socijalni novo našeg javnog mnjenja... da li ti to liči na kompetentnu glasačku "mašinu" koja će izglasati onoga ko je narodu najbolji ili ti pre liči na instrument koji radi za onoga za koga aj NEKO misli da je za NJEGA najbolje da bude izabran?
Ne zasmejavaj me... Ne poredi nikada Srbiju sa Španijom. Ni sa Nikaragvom. Srbija je jedinstvena. Znaš po čemu? Srbija je jedna od retkih državičica čiji narod ne poštuje svoju tradiciju, svoju veru, svoje korene... Srbija je grabežljiva, vlastoljubiva, hvalisava... U udžbenicima za prvi razred osnovne škole, malo Šveđani ovako uče: Švedska je mala i siromašna zemlja, koja... a srpski udžbenici počinju sa: Srbija je na najznačajnijoj geografsko-političkoj sredokraći i veoma je bogata prirodnim bogatstvima i Srbija bla bla... Tako se i ponašamo, bahato prema Srbiji. Tako kako nas odmalena uče. Tu su klice zla.
A na tome se sistematski radilo i Boga mi URADILO! Srbiji treba kolektivna edukacija kao izlaz iz ove kvazipolitičke hibernacije. Makar to bila i diktatura, ali ne narodna. Bar ne OVOG naroda. Ako me slučajno optužiš za elitizam, nemoj da se trudiš da me ubeđuješ, da, jesam elitista i jesam za to da nas neko ko ZNA, UME i MOŽE izvuče izu ovih govana, makar se glupljima pripretilo i političkim represijama. Gore od ove političke i svakakve anarhije uvijene u celofan demokratije - gore nam ne može biti. Ni Srbii ni Srbima.