Pravo na socijalan stan u Sidneju

salbo_pismena

Ističe se
Banovan
Poruka
2.767
zanima me sledece
Zena preko75 godina starosti je dobila drzavljanstvo i
pravo na socijalnu penziju
Isla je na komisiju i tamo je dobila ,,potvrdu da mora da neko pazi na nju
depresija i sklona samoubistvu-cini mi se
kao i da dok ne dobije KERI -NEKOg ko brine o njoj
mora da stanuje u blizini doktora koji je vodi
..a doktor joj stanuje negde u centru Sidneya
Da li ima pravo da konkurise za socijalan stan
i sta sve tu treba od dokumenata
da li neko zna?

Treba se obratiti socijalnom radniku u mestu gde zivi,konsultovati se sa njima i dobiti informacije iz prve ruke....najbolje i naj jednostavnije...ti stanovi su za osobe koje mogu da vode brigu o sebi,a da nisu bas najboljeg fizickog zdravstvenog stanja,onda te osobe koje im se dodele dolaze 2-3 puta u toku nedelje da pomognu oko pripreme hrane,da kupe u trgovinama sta im je potrebno,operu ves..opeglaju i tako.

A PO KOJEM OSNOVU SE ONDA DOBIJA CERY VIZA
,,I JOS PRIMANJA CERY
..ILI JE TO MORALA DA PLATI NEKOM ISPOD ZITA DA DOBIJE SVE TOP?
To prvi put cujem....za tu vizu.Dali si dobro razumela sta su ti govorili,ili ti nisu reki istinu.....msm glupo je da sada dovode i njenog sina bez obzira odakle,da njemu daju penziju..(jer on u tom slucaju ne moze da radi ako brine o njoj)..znaci drzava si samo pravi vise troska zbog osobe od 75 godina starosti.!!!!...Obicno gledaju gde god mogu da skresu troskove,zato i postoje staracki domovi gde su oni to jako lepo razradili sistem za te osobe...
Zato mi nije jasno,koja CERY viza...,ako bas zelis ,mogu da se raspitam tacno,kazem nisam bas upoznat u detalje sa tom CERY vizom,ali moze se saznati...

Pazitelj = caretakers...pa je to skraceno u CARE.....dobro,ti si pisala po srpskom pa sam te ja citirao,ali bez navodnika..nebitno...
Stvarno neznam sta da ti kazem....ako su oni imali NEKOME da daju "neke" pare,sta ce njoj onda penzija,koja u odnosu na Evropske, izgleda stvarno smesno....a pogotovo za zenu od 75 godina...mozda je samo pitanje koliko ce ona dugo,razumes?...nema mi logike,ali hajde....
drugo-depresivne osobe njenih godina a plus sklone samoubistvu,lekar ne moze samo tako da ostavi bez nadzora,znaci ,vracam se opet na moj jedan od prijasnjih odgovora.
U tom slucaju je najbolje stracki dom,gde su stalno pod nadzorom i to odelenje je pod elektronskom sifrom,znaci ne mogu klijenti da izadju napolje,jer samo osoblje zna sifru za to...ja sam radio svojevremeno u dva doma,tako da mi je to jako poznato,ne pricam na pamet.To odelenje se koristi za demenciju,psihicki poremecene osobe,kao i za osobe sklone samoubistvu jer familija ne moze sa njima da izadje na kraj...zato postoje takve usstanove....
Neznam koliko sam ti objasnio,dali smo se razumeli...ako jos nesto trebas,slobodno pitaj,pomoci cu koliko god mogu....:D
Ona moze da konkurise za stan,ali konkretno u Sydney je jako tesko da se dobije takav stan,jer ljudi znaju da cekaju i po par godina.Vreme od pre je proslo...pre je bilo mnogo lakse...Sada stezu i kresu gde god sta mogu,samo da ne placaju.

Back