Pravo muskaraca na abortus

odluka je iskljucivo na zeni, da li8 ce abortus da se izvede ili ne.
ili ti kao feminista mislis da je velika krivica muskaraca da ih najvise ima tamo gde su hirurzi i da zena tu ne sme da pridje jer nema jajnika za tako nesto?

Ja sam samo hteo da kažem, da TAMO GDE I OTAC I MAJKA ODRADE SVOJ POSAO KAKO TREBA, ovakva i slične teme ne bi bile ni u mislima, a kamoli na dnevnom redu !!

A ti malo razmisli, da li je abortus zapravo UZROK ili POSLEDICA !? Ako tačno odgovoriš i shvatiš "šta je pisac hteo da kaže", prihvatiću rado svaki nadimak !!! ;)

Pa može, al' teško da to može da bude njena krivica. Svesno muškarac može nju da navata na bebu, ona njega ne. Ako ga slaže da je popila pilulu, eventualno, ali tu je on naseo na laž. Ovde se (nažalost, najčešće) praktikuje kontracepcija "vađenja" a tu on ima kontrolu, ne ona. A u temi stoji "slagala ga da nisu plodni dani" :D pa ako ga je uopšte briga za to što radi valjda će i sam znati kad su joj plodni dani. Gomila muškaraca ne zna to da, hm... izračuna, ali ne zna ni gomila žena, "neplodni dani" ne znače da treba da svršava u nju. Taj deo mi nikako nije jasan, što je on tu žrtva? Uvek može da vadi na vreme, sve ostalo je "nezgoda" i ona na to ne može da ga "navata".

e, to je i jovo tosevski mislim rekao :lol: neakko tako, da od muskaraca zavisi trudnoca itd kao prosto je tako urejdeno znaci priroda
ti dani se racuinaju, nmozda samo to nije dosta, mora i ostalo, da se prati

zato sto je to vecita borba zelja za seksom, zdravom porodicom, kontrolom nad prirodom, plus sto su sad i zene ljudi sa profesijom pa se i to mesa, patnja abortusa, patnja nemanja tipa, nemanja seksa itd
kako god da ga uvatis za rep uvek se otima
neki idealni slucaj je brak sa decom itd to jest ako vam se i omakne nema veze, ako pazite omaci ce vam se mozda neko ali nema veze
ili ni ne pazis ; )))
plus ako ostane sama s detetom, pored svega toga sto jekao "savremeno" da svako moze sa svakim kolko oce onda ulecu oni sto se zgrazavaju ako je samohrana majka
znaci sve se mesa pa izvoli : ))

Poslednja izmena:
a mozda bi bilo bolje da se zakoni promene, da budu fer, pa da mozes da yebes na miru, posle dogovora.
ako je dogovor pao i ona ti rekla da ne zeli decu a slagala te iz nekog razlohga da pije antibejbji, sta bi yi onda uradio? pa znas kako to ide, zaljubis se do usiju pa verujes sta ti prica ljubavnica, zar ne? kako stvari stoje, ona ima pravo i da rodi i da abortira, ti se tu nista ne pitas.
mi pricamo o pravima, o zakonima.
ako se sve svodi na to da moras da pazis na sve, da si obazriv, da su zene lazljive kurave i da mora ga vadis il ga oblozis gumom jer joj ne verujes, na sta smo onda spali?

Иначе им не верујем..

zvuci bizarno a? Verovatno zato sto su vam isprali mozak.

U vezi ste, desi se trudnoca, zenka ima neopozivo pravo da abortira ako hoce iako vi zelite to dete.
Gde je vasa rec tu?
Ili recimo, zenka vas slaze da kondom nije potreban jer joj "nisu plodni dani", vi ne zelite dete i eto, ona radi sta hoce, rodi i trazi lovu za alimentaciju i izdrzavenje, sto ser ovde zove bejbi biznis.
Gde je tu rec muskarca?

Nidje.
Ali zene se i dalje zale na diskriminaciju
S obzirom na cinjenice - case closed.

U sledecoj epizodi govorimo o platama.

žena nosi to dete, a muškarac ga najčešće napravi slučajno, svojom greškom jer je magarac koji nije stavio kurton...
...tako da ona nije dužna da ispašta tuđe greške ako ne želi...
suma sumare...muškarac nema pravo na abortus...

U vezi ste, desi se trudnoca, zenka ima neopozivo pravo da abortira ako hoce iako vi zelite to dete.
Gde je vasa rec tu?
Ili recimo, zenka vas slaze da kondom nije potreban jer joj "nisu plodni dani", vi ne zelite dete i eto, ona radi sta hoce, rodi i trazi lovu za alimentaciju i izdrzavenje, sto ser ovde zove bejbi biznis.
Gde je tu rec muskarca?

Nidje.

Put do pakla potplocan je dobrim namerama. Ili namerama ludaka. Sta mislis, koliko bi se muskaraca, da imaju to zakonsko pravo, izjasnilo za abortus? Ok, i tom slucaju, ako zena zeli da rodi , rodice, a po tvojoj teoriji onda svi ti muskarci ne bi trebalo da placaju alimentaciju jer su rekli sudiji: ja glasam za abortus, ma ja nisam ni hteo to dete, slucajno se rodilo, pukao kondom ?!? Tvoja teorija ima smisla u slucaju da muskarac kaze da zarko zeli dete i da je spreman da preuzme odgovornost za njega, dakle, da mu obezbedi sve sto je jedan samohrani roditelj duzan da obezbedi, a majka samo da placa alimentaciju. I onda mu sudija ne bi verovao i trazio bi da se zakune u svoj penis,, ali mi cemo mu verovati. Ali, procenat takvih slucajeva je nekih 0.000000001 posto, sto je zanemarljivo za pravni sistem, jer taj isti pravi sistem nije uzeo u obzir 0.00001 posto verovatnoce da sutra dodju vanzemaljci i okupiraju imanje tvog praoca, pa ni to nije regulisao u nekoj tacki.

Mushkarac greshkom nije stavio kurton ???
A shta je sa malom ? Da nije mozda retardirana kad vidi da ce da se kreshe bez gume za spasavanje ?
Generalno odluka za abortus ne moze biti samo mushkarceva , a josh i manje onih mushkarca koji su napecani na stomak ............

trebalo bi svesno oboje da ulaze u pricu i da znaju rizike svog ponasanja....~krivci~ za trudnocu su oboje podjednako ali bih odluku o abortusu ipak svalila zeni na pleca....prosla sam nedavno kroz to, ne svojom voljom nego visom silom i mogu samo da kazem da je to grozno iskustvo i ako zena istinski ne zeli dete samo u tom slucaju je po meni opravdano odraditi ga....jeste da i muskarac tu nije ravnodusan ali ni blizu ne moze da se meri nacin kako se prolazi kroz sve to....

Gde je vasa rec tu?
Gde je tu rec muskarca?

Nidje.

U sledecoj epizodi govorimo o platama.[/QUOT

Ovo ti je skroz glupo pitanje iz vise razloga,a ja cu ti navesti samo neke,koji se opet temelje na mom vlastitom iskustvu.Dakle slusaj pazljivo...
Pravo muskarca na abortus prestaje onog trenutka,kad odlucis da joj zabodes *kolac* a da prethodno nisi izvrsio potrebne pripreme da do ovoga ne dodje.
To sto volis da trpas bez qrtona,ne umanjuje tvoju odgovornost,bez obzira sta ti ona govori,jesu li joj plodni dani ili ne,jer nikad nisi i ne mozes biti nacisto sta ona smera...
ona uvek ima nesto na umu,cak i kad joj noge vise na plafonu,nista ne radi iz navike kao ti npr a jos manje iz strasti,jer kod nje uvek razum pobedjuje.
Drugi razlog je taj,sto kod abortusa,onaj marsovac u belom odelu kopa po njenoj utrobi,ishod je neizvestan i moze biti krajne neprijatan za nju..to i nije tesko razumeti.

E sad,ako ona hoce abortus a ti bi da postanes veseli tata,jer si pola zivota studirao i drqao po domovima,vreme ti curi a tvoja mama hoce biti baka koja ce da seta malog qronjicu
po Bajloniu,pa opet sta da radis...ne mozes da je vezes za radijator i ubacujes klopu kroz prozor...htedoh ti reci da je ovo iskljucivo pitanje zene i njene odluke.

Gde je vasa rec tu?
Gde je tu rec muskarca?

Nidje.

Previse su retki slucajevi u kojima kod nezeljene trudnoce, muskarac zeli nesto da prozbori po pitanju abortusa, osim "nije nam vreme za potomke".
Jos redje je da u takvim situacijama, muskarac zeli dete, a zena ne.
To ipam treba posmatrati od slucaja do slucaja.

Back