Pravo Lice

• Začetnik teme Začetnik teme zoii
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
neki ljudi ti prilaze kao najbolji prijatelji, a sutra bi ti zarili nož u leđa
ne mislim ja na drugare u osnovnoj nego na odrasle jedinke koje su toliko podmukle, a glume dobrice da ni same više ne znaju kako kad da reaguju
i to e teško skonta jer je taj neko "uvek tu za tebe" i može te mazati do kraja života
za takve umeju da kažu i da te "omađijaju"
tako sam ja poverovala jednoj osobi pa sad pazim dup.e malo više

forum(asi) je od naseg poslednjeg susreta posato uzasno neinspirativan za ogovaranje, sopstveni zivot..hmm...za zaobilazenje :lol:
pricacemo o knjigama, imam odlicne dve da ti ponesem-doduse, nakon njih se neces osecati ni lakse, ni lepse, samo manje nenormalno :lol:

moracu da se slozim sa prvom recenicom...ali bi zato mogle da sednemo i gledamo razgolicene zene i umereno buildingovane muskarce.
koje knjige, koje, koje?? osetila si u pravi cas da mi se nivo nenorhormonalnosti uvecao...primetila sam i neki osip na umu.

Je l' ste primetili da kad se kaže ,, pokazao je svoje pravo lice '' uvek odnosi na nešto loše.
Što ljudi imaju tendenciju da smatraju druge ljude zlim, i da je baš to zlo koje je prikazano u stvari pravo lice, možda je čovek imao loš dan šta znam pa uradio nešto bezveze, mislim sa psihološke strane šta ima u tome da jedni druge smatramo zlim? XD
Reči "Pravo lice" imaju negativan kontekst jer se odnose na arhetip neandertalca u nama (religijski đavo,šejtan) tj.
na naš najprimitivniji gen zveri mesožderske,bezskrupulozne i neosećajne...Homo neandertalikus veoma liči na one
prikaze đavola -sotone s rošćićima i repom..."Dinamika nesvesnog"K.G.Junga dosta o tome...

ako neko vidi to shatro pravo lice po njegovom ukusu,koje je obicno zlo i naopako,takvom nikako ne treba priustiti objasnjenje i pojasnjenje da gresi,nego mu treba pruziti jos gore izdanje tog djavola

sta radi zao, tacnije
kad je neko zao?
valjda cu se vratim da procitam
sta je sustina zlog ponasanja

- - - - - - - - - -

pa dobro gledajte da zadrzite svoje pravo ili prvo lice shto duze
stvarno, potrudite se

- - - - - - - - - -

moguce je, samo nekad kad je udobno nemojte da sednete, nego zadrzite svoje pravo lice
nekad nije tesko samo vam se moze

ovo, dobro lice zadrzite
vredi to :/

ne kažem da sam bezgrešna
ali ako provališ da neko celog života gleda svoje pedu toliko da će i sopstvenom detetu uskratiti nešto kako bi zadovoljio svoje potrebe ili čisto da ga iznervira, valjda i to spada u nečije potrebe..
nije to lepo :(

Nije lepo, slazem se.
Takve ljude, ljude koji ti se ne dopadaju, koji te razocaraju, jednostavno amputiras iz zivota.
I vise ne razmisljas o njima, nego se potrudis da razocaranje prihvatis kao jos jedno iskustvo.

A kako odredjujemo da je neko zao?
Iz kog ugla? Ugla bezgresnih, uvek dobrih?

Baš tako-ocenjivač zauzima pozu svemudrog i bezgrešnog boga...Pritom
nema osećaj ni znanje da je glupavi grešni smrtnik...
Nepogrešivo je procenjivanje zasnovano na kolektivnoj egzistenciji ljudske rase...
Ipak i to čeka revizija za potrebe međuzvezdanih letova-kad do njih dođe zbog
mogućih susreta s drugim životima na drugim svetovima...

Je l' ste primetili da kad se kaže ,, pokazao je svoje pravo lice '' uvek odnosi na nešto loše.
Što ljudi imaju tendenciju da smatraju druge ljude zlim, i da je baš to zlo koje je prikazano u stvari pravo lice, možda je čovek imao loš dan šta znam pa uradio nešto bezveze, mislim sa psihološke strane šta ima u tome da jedni druge smatramo zlim? XD

lakshe je tako...linija manjeg otpora.. bolji smo u svojim ochima ako je neko drugi 'pokazao svoje pravo lice' ...etc.

ne postoje bezgresni i uvek dobri

Znam da ce me neki pogresno shvatiti da pisuci o dobroti ne znaci da sebe smatram bezgresnom

Volim da pisem uopsteno a ne o sebi

a opet to sto pisem sam ja....

Volim dobrotu i zelim i trudim se da budem na toj strani...

ne volim zlo......

Svesna sam sta je dobro a sta zlo...

Ko nije svestan vise gresi, nesvesno.....

to je nesto kao kad vidim neki muski forumski lik ja uvjek pomislim da je iza zena a kad je zenski ja sam onda uvjek sigurna da je zena.... iliti nesto slicno.... bog ce ga znati :ceka:

Pa valjda zato sto se samo zlo "pravo lice" krije... :)

Back