Pravo lice zdravstva u "državi" Srbiji...

Da čitaš sve redom videla bi da sam se obraćao svima. Jedino još da uzmem motku a to ne bih!
Imaš pravo da kažeš "šta me briga kako je u Smederevu" ali onda ne i da tvrdiš da su zdravstveni radnici sve sama finoća a samo im propisi smetaju da tu svoju finoću prikažu!
Ako te nije briga kako je ovde, nemoj tvrditi da je lepo! Ovde sigurno nije lepo i krivci su najviše zdravstveni radnici!
Pošto te nije briga kako je u Smederevu, nemoj da komentarišeš ono što pišem jer mogu da pišem samo kako je u Smederevu. Kako je u Pržogrncima to ne znam. I ne tvrdim ni da je dobro ni da je loše!

Ja ne bih samo da uzmem motku, jer to nije delotvorno, nego bih da uzmem papir i bojicu da ti nacrtam da ne mozes iskustvo iz svog grada / sela da prenosis na citavu drzavu i sve zdravstvene radnike.

To se zove generalizacija i to bi jako dobro trebalo da znas, makar kao moderator.

Narocito bi bilo delotvorno da citas postove na koje se nadovezujes, jer niko i ne tvrdi da je zdravstveni sistem idealan, i da nema losih izuzetaka, ali da su to samo izuzeci, zapravo manjina.

Kako ih tretirate (poneki) dobro da su i takvi.

Ja ne bih samo da uzmem motku, jer to nije delotvorno, nego bih da uzmem papir i bojicu da ti nacrtam da ne mozes iskustvo iz svog grada / sela da prenosis na citavu drzavu i sve zdravstvene radnike.

To se zove generalizacija i to bi jako dobro trebalo da znas, makar kao moderator.

Narocito bi bilo delotvorno da citas postove na koje se nadovezujes, jer niko i ne tvrdi da je zdravstveni sistem idealan, i da nema losih izuzetaka, ali da su to samo izuzeci, zapravo manjina.

Kako ih tretirate (poneki) dobro da su i takvi.
Da, po tvom ja treba da verujem da je svuda med i mleko a samo su u Smederevu uglavnom barabe u ordinacijama? I onda Smederevo proglasim izuzetkom i kažem da u zdravstvu Srbije teče med i mleko?

Naravno, ako je baš u tvojoj ambulanti sve u redu i na osnovu te jedne ambulante, proglasiš zdravstvo Srbije savršenim, to nije generalizacija. To je nešto drugo?
I ja bih morao da uzmem papir i da ti nacrtam: jedna dobra ambulanta ne čini zdravstveni sistem! Ako su u jednom gradu od 130 hiljada stanovnika sve ambulante problematične onda to više nije prosta generalizacija na osnovu jednog ličnog utiska.
I nikako ne mogu da poverujem u tvoju izjavu da ne radiš u zdravstvu!

Da, po tvom ja treba da verujem da je svuda med i mleko a samo su u Smederevu uglavnom barabe u ordinacijama? I onda Smederevo proglasim izuzetkom i kažem da u zdravstvu Srbije teče med i mleko?

Naravno, ako je baš u tvojoj ambulanti sve u redu i na osnovu te jedne ambulante, proglasiš zdravstvo Srbije savršenim, to nije generalizacija. To je nešto drugo?
I ja bih morao da uzmem papir i da ti nacrtam: jedna dobra ambulanta ne čini zdravstveni sistem! Ako su u jednom gradu od 130 hiljada stanovnika sve ambulante problematične onda to više nije prosta generalizacija na osnovu jednog ličnog utiska.

Niti mozes ti na osnovu svog grada, niti mogu ja na osnovu mog grada da generalizujem, to je tacno, ali ja bar nisam iskljuciva kao ti da na osnovu mog iskustva prenosim to na celu drzavu i zdravstvo. Uostalom, mislim da se vrtis u krug i da je neko drugi postavio pitanje zakazivanja u ambulantama, a vec sam napisala da se ona razlikuje od grada do grada. Prema tome s kim se "svadjas"?

I u Zajecaru je bas isto tako kao i u Smederevu, znaci da je situacija u Srbiji strava i uzas.

Zaboravlja se da postoje ljudi i to i sigurno barem 30% stanovnistva Srbije , a to mu dodje dva miliona koji ne stanuju i ne zive
bas preko puta zdravstvenog centra nego nekakvim krsevima od autobusa koji nekad rade , nekad i ne, dolaze iz sela,
cekaju satima, nekada i ne sacekaju da stignu na red kod specijaliste, odlaze tim krshem natrag u selo pa onda sledeci
dan ajde Jovo nanovo. Zdavstvo u Srbiji je katastrofalno, ali za to nisu krivi lekari, kriva je drzava, a tek cemo imati katastrofu
kada 50% specijalista ode iz Srbije, a barem toliko njih planira i da ode.

Back