pravo da vidjam decu svog brata, koji je nastradao

Grim85

Početnik
Poruka
7
Postovani, imam par pitanja i nejasnoca, pa bih molio za pomoc. Naime, pre godinu dana moj brat je nastradao i ostavio dva maloletna deteta iza sebe. Malo posle njegove smrti, snajka se naljutila na mene i moje roditelje i ne dozvoljava nam da vidjamo decu uopste. Mene interesuje da li postoji neki zakonski osnov, na osnovu koga bih ja na sudu mogao da se izborim da ja kao rodjeni stric i moji roditelji, kao baba i deda, mozemo da vidjamo tu decu bar jednom mesecno, jer to je jedino sto nam je ostalo iza brata i sina. Brat je bio u braku sa snajkom kad se dogodila tragedija. Takodje bih pitao da li snajka sme da podize bez odobrenja nadgrobni spomenik na grobnom mestu ciji sam ja vlasnik? Unapred hvala.

Zakon je malo nepravedan po tom pitanju licno mislim da je sud duzan da obezbedi roditeljima vidjanje dece ali ne i dedi i babi ili stricu ali vase pravo mozete i morate ostvariti preko socijalnog radnika -odes lepo kod socijalnog radnika popricas zrelo i otvoreno o cemu se radi pa ce oni nju pozvati na razgovor jer i ona ako je imalo pametna treba da zna da ce deda baba i stric da pomognu deci oko vaspitavanja,skolovanja i svega .........

...Njeno je da podiže spomenik
ali i pitanje tebe za saglasnost mjesta...
i sve ostale porodične peripetije
nikom nijesu strane
...i djeca kad odrastu
više nijesu djeca
Mora se prihvatiti kako se svi oni odrede
prema nama...
medjuporodične razmirice
i Zakon smijesno, često komčinski
odredjuje
ali je tako...
...ja imam i djecu i Braću i sestru
i ,-samo sebe...

Postovani, imam par pitanja i nejasnoca, pa bih molio za pomoc. Naime, pre godinu dana moj brat je nastradao i ostavio dva maloletna deteta iza sebe. Malo posle njegove smrti, snajka se naljutila na mene i moje roditelje i ne dozvoljava nam da vidjamo decu uopste. Mene interesuje da li postoji neki zakonski osnov, na osnovu koga bih ja na sudu mogao da se izborim da ja kao rodjeni stric i moji roditelji, kao baba i deda, mozemo da vidjamo tu decu bar jednom mesecno, jer to je jedino sto nam je ostalo iza brata i sina. Brat je bio u braku sa snajkom kad se dogodila tragedija. Takodje bih pitao da li snajka sme da podize bez odobrenja nadgrobni spomenik na grobnom mestu ciji sam ja vlasnik? Unapred hvala.

Izgleda ovde da ste svi mnogo voleli snaju.Da podiže spomenik na vaše zakupno mesto nema pravo.

Hvala svima na odvojenom vremenu, na zalost nesreca nikada ne ide sama, mislio sam da se u takvim situacijama ljudi zblize ali izgleda da nije uvek tako...ne mislim da po svaku cenu treba brze bolje isterivati pravdu na sudu, ali kad deca ispastaju, svaki vid borbe je opravdan....

Ne sekiraj se, viđaćete decu čim njoj bude trebala besplatna bebisiterka.

Back