Pravni savet

• Začetnik teme Začetnik teme Lappa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lappa

Obećava
Poruka
54
Ovako...

Moja sestra se razisla sa svojim vencanim muzem pre ~2,5 godine. On zivi sa drugom ona sa drugim. U medjuvremenu je dobila dete. Sada pokusava da se razvede od zakonskog muza, ali on pocinje da odugovlaci. Zbog zakona u Srbiji, dete se vodi da je od prvog muza,a htela bi da se vodi na sadasnjueg. Cije i jeste, jer je dete rodjeno 1,5 godina nakon razlaza.

Zna li neko kako da pise zatev za odricanje ocinstva, kako bi prvi mogao da potpise, radi dokumentacije deteta?

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Ovako...

Moja sestra se razisla sa svojim vencanim muzem pre ~2,5 godine. On zivi sa drugom ona sa drugim. U medjuvremenu je dobila dete. Sada pokusava da se razvede od zakonskog muza, ali on pocinje da odugovlaci. Zbog zakona u Srbiji, dete se vodi da je od prvog muza,a htela bi da se vodi na sadasnjueg. Cije i jeste, jer je dete rodjeno 1,5 godina nakon razlaza.

Zna li neko kako da pise zatev za odricanje ocinstva, kako bi prvi mogao da potpise, radi dokumentacije deteta?

Hvala unapred.

Nema toga. Mora tuzbu da podnese pravi otac protiv upisanog pa ce upisani vec da se izjasni na sudu te ce se na osnovu presude pravi upisati u krstenicu deteta. To je jedan spor oko ocinstva, a drugi je za razvod.

Због оваквих жена бих још више закомпликовао процедуру...шта је мислила када је се удавала :)) или је јој је у глави било само да подигне ноге...

ma da, on ode sa svalerkom i ne pojavljuje se na sudu a ona neka ceka... dok njemu ne padne na pamet da potpise papire za razvod :confused: . ako hoces dete i imas odredjeni broj godina ne mozes uvek da cekas idealnu situaciju u kojoj su svi papiri sredjeni. kad je vec htela dete bolje sto ga je rodila ranije, svi znamo da su kasne trudnoce rizicnije. cuj, "ovakvih zena" - hbt, odmah drvlje i kamenje sto nije cekala u manastiru pa da digne noge kad joj forumasi kazu.

У праву си ти Мојра донекле...лепо је родити на време и волим да видим младе жене које су мајке....
е сад не знамо колико дотична има година,можда је и матора кока,можда није....
Што се није разводила на време и мислила на будућност свог нерођеног детета него јој је приоритет био задовољење примарних сексуланих нагона...баш је било брига за развод,папире,признавање док је стењала негде на задњем седишту и свршавала и викала ах,ах,ах,ах :))) па имала је годину ипо после разлаза па плус 9 месеци после ах,ах,ах,ах...значи укупно 27 месеци за обрачун са бившим :)))

ok, ne znamo ni ja ni ti sta se u stvari desilo, stoji - ali meni cisto smeta sto ne znajuci okolnosti odmah okarakterisemo majku tog deteta kao ne znam koji ljudski otpadak samo zato sto nije na vreme sredila papire. mozda prosto nije imala para za to, razvod kosta.
ja jos nisam zavrsila sopstvene papire oko razvoda, ok odradila sam rocista i tako to, zvanicno smo odvojeni, ali sta da mi se sada desi da ostanem trudna? sa novim hm... "momkom" :lol: recimo - ja imam 35 a on 45, nije bas da imamo sve vreme sveta pred sobom, on bas hoce porodicu i decu - a stari se predomisli pa nece da potpise razvod; jel' treba sada zbog toga da me neko u srbiji proziva kako mu padne na pamet? za mene bi to bio najgori moguci scenario, ali ako treba da biram izmedju te dve mogucnosti, hbg rodicu pa cu posle da ispravljam krive drine. i meni bi prioritet bilo dete i porodica, ne razvod :)

ok, ne znamo ni ja ni ti sta se u stvari desilo, stoji - ali meni cisto smeta sto ne znajuci okolnosti odmah okarakterisemo majku tog deteta kao ne znam koji ljudski otpadak samo zato sto nije na vreme sredila papire. mozda prosto nije imala para za to, razvod kosta.
ja jos nisam zavrsila sopstvene papire oko razvoda, ok odradila sam rocista i tako to, zvanicno smo odvojeni, ali sta da mi se sada desi da ostanem trudna? sa novim hm... "momkom" :lol: recimo - ja imam 35 a on 45, nije bas da imamo sve vreme sveta pred sobom, on bas hoce porodicu i decu - a stari se predomisli pa nece da potpise razvod; jel' treba sada zbog toga da me neko u srbiji proziva kako mu padne na pamet? za mene bi to bio najgori moguci scenario, ali ako treba da biram izmedju te dve mogucnosti, hbg rodicu pa cu posle da ispravljam krive drine. i meni bi prioritet bilo dete i porodica, ne razvod :)

Постови су ти у складу са аватаром....сва си смирена и сталожена...
:))) кул си и у праву си...

Back