Pravljenje Foruma

angel of death 333

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.003
Isao sam na sajt : www.serbianforum.info i pokusao da napravim forum i uspeo...

Ali me interesuje kako je ovaj forum krstarice napravljen...
Da li je isto preko nekog besplatnog sajta za pravljenje foruma ili onako.....

Hteo bih da napravim forum slican ovom ali ne znam kako...
Da li mogu to napraviti preko besplatnih sajtova za pravljenje foruma bez HTML-a ili mora da se kupi HTML pa da se krene.....?

Neka govori onaj ko stvarno zna sve o forumima i ko je pravio nesto slicno krsti...

Isao sam na sajt : www.serbianforum.info i pokusao da napravim forum i uspeo...

Ali me interesuje kako je ovaj forum krstarice napravljen...
Da li je isto preko nekog besplatnog sajta za pravljenje foruma ili onako.....

Hteo bih da napravim forum slican ovom ali ne znam kako...
Da li mogu to napraviti preko besplatnih sajtova za pravljenje foruma bez HTML-a ili mora da se kupi HTML pa da se krene.....?

Neka govori onaj ko stvarno zna sve o forumima i ko je pravio nesto slicno krsti...

Forum krstarica kao besplatan forum hahaha :D
:think::think: sve o forumima. Velika tema ....
Pa idemo redom .
Hosting -ukoliko ocekujes veliku posetu kao krstarica potreban te je hosting .
Domena-naziv foruma . ne kao www.freeforum.com/mojforum
nego www.moj forum.com
Platforma :
besplatne phpbb
Smf
placene:vbulletin
Ja korsitim phpbb3
Instalacija je jednostavna preko cpanela ukoliko imas hosting koji ima fantastco .
A na kojoj platformi je radjen forum Krstarice neznam moguce da je custom.
Ali npr :burek je na SMF
Posle toga dela kada instaliras platformu koju koristis dolazi template .
Imas premium imas free.Izgled sajta.
Ostalo je jos dodavanje topica i foruma.
I mislim da u 99% slucajeva niko ne izradjuje forum vec korist ove dve besplatne platforme.
Izvoli moj forum pa pogledaj instalirao sam ga na pod domenu Swine Flu forum

Pa, pazi ovako:
postoji jedan računar, negde daleko, i na njemu se skladište sajtovi. E, sad, da bi ti na taj računar postavio sajt moraš da platiš. Taj računar, tj. mesto na tom računaru ti je hosting. A da bi došao do tog sajta moraš da imaš adresu, to je domen. I on se plaća.
Krstarica je rađena u VBulletin-u. Postoje još mnogi sistemi za forume, ali je SMF najpoznatiji besplatni. PHPBB nikako ne uzimaj, ako želiš da se ozbiljno baviš web-om. To je ustvari sve ovo što vidiš. Znači, ti taj SMF (ili bilo koji drugi) prebaciš na hosting, ukucaš adresu, i on ti otvori tvoj forum. Naravno, tu predhodi instalacija (u nekoliko kratkih koraka). Vrlo je još važno da na tvoj hostingu postoji podrška za MySQL i PHP. Googlaj pa ćeš naći šta je to. Nemoj da očekuješ da odma' uspeš, to se još nikome nije desilo. Prvo idi na mogućnost besplatnog hostinga, domena i sistema (preporuka: SMF), a kad se uvežbaš pređi na plaćeni hosting i domen (a ostavi SMF). Moraš još i da budeš svestan da 1 od 500 foruma stvarno uspe da okupi dovoljno ljudi za uspešan rad (pod tim podrazumevam zaradu), tako da moraš da budeš originalan i kreativan.

Pozdrav!

Neka,neka..E onda necu nista ni praviti ni gledati......Mislio sam da je malo tehno napredovala ali ostala ko iz 90-ih....
Jos uvek sam u srednjoj pa neam kinte da placam po 500,600 eur. pa kad zavrsim fax onda ima da ponudim cenu za krstu.......)

Back