Davne 2007 god,kad sam ja upisao skolu, nisam ni znao sta cu ,jer nisam bio nesto preterano zainteresovan za neku "Tesku" nauku, kao gimnazija, ETS, geoloska... i Onda resim da upisem Srednju turisticku na NBGu. Em sto mi je bila na 15ak min od kuce,em sto posle nje imas neko znanje da mozes da radis odmah posle srednje skole, em sto imas i sta novo da vidis i da naucis. Tako sam ja upisao za kulinarskog tehnicara (4god skolovanje), zavrsio sve u roku prosle god. i sd sam na Visokoj Hotelijerskoj.
Sto se tice skole, nije teska, a nije ni prelaka. Uci se ono sto se mora, sto je glavno (u mom slucaju kuvarstvo,poznavanje robe i srpski zbog profesorka koja je ****** keve), a ostalo se ide na puskice ili na neko drugo prepisivianje uz malo ucenje pre samog ispita, cist oda se zna sta je sta da se ne zbunis. U prvoj godini sam prosao oko 3.90 (menjali nam skole,pa smo imali problema da ucimo), druga i treca godina mog skolovanja je bila malo bolja sto se tice uspeha, dok sam 4tu zavrsio sa 4.55 0.o posldenji put sam odlican prosao u trecem razredu osnovne xD
Skola ima dosta prakse i dosta se nauci vidi,upozna, sazna za neke stvari koje nikad neces videti u zivotu. Profesori su ok, ima naravno i drkadzija i smorova,ali opusteno je sve. Ja sam ko zna koliko puta u srednjoj se izvlacio na poklanjanje.... tako da ono

Eto to je neko moje vidjenje i prestavljanje skole srednje.
Nemoj da te plasi to upisivanje srednje skole,nije to bauk, kao sto kazu kolege pre mene. Jer se sve ostalo manje-vise nauci kroz rad,zivot, neko iskustvo, a samo osnova u skoli.
P.S: cilj mi nije bio da izreklamiram skolu,nego da damo osnivacu teme da valjano razmatra gde sta kako 
i ako imas nekih pitanja ,slobodno pitaj