"Pravio krem od čokolade sa deponije"

Малограђанину који је прихватио капитализам драже је и гомно са ђубришта - само ако је "брендирано" - од народних посластица, ситних колача, и сл.

Tačno tako, ja sam sebi pravim toplu čokoladu, sokove, čajeve,... ništa od toga ne kupujem gotovo jer je sve što se nudi u prodaji je najobičnije đubre štetno za zdravlje.

Надам се да овај скот није Србин. Судећи по томе што су објавили само иницијале одмах ми се "јавља" да сам у праву.
Али без обзира на порекло треба га осудити на 100 година робије!!!

U Vršcu su se posle onih ratova naselili kolonisti sa juga Srbije, mali crnpurasti grguravi. Kad ideš gradom ko da si u Bangladešu.

Мени је битно - ако је СРбин ТРЕБА ГА ЈАВНО ОБЕСИТИ........тровати децу........ејјјјјјјјјјј........!!!!!!!!!!!!

А ако је Мађар само би му одузео држављанство и протерао га из земље.......

ako je Srbin treba ga obesiti zbog trovanja dece, ako nije treba mu oduzeti drzavljanstvo i proterati zbog istog cina

Mito kakav si ti to Srbin? ja sam mislio da si ti jedan od onih koji se bore da Srbi u Srbiji imaju jednaka prava kao nacionalne manjine

Ostaviti tog lika na deponiji, al isto tako u nekoj plastici pa da se pacovi malo pomuce da dodju do hrane....

Што брате ? Па ја сам недавно у минимаксију у самом центру града купио швајцарску чокладу квалитета сигурно доста лошијег од крема који прави овај лик.Кад сам је отворио,она сва бела,иако је црна чоколада.Као да је стајала на рафу од 45-е.А тек кад сам је пробао.Благи ужас ! Овај крем,ма какав да је сигурно је бољег укуса од ње.

Што брате ? Па ја сам недавно у минимаксију у самом центру града купио швајцарску чокладу квалитета сигурно доста лошијег од крема који прави овај лик.Кад сам је отворио,она сва бела,иако је црна чоколада.Као да је стајала на рафу од 45-е.А тек кад сам је пробао.Благи ужас ! Овај крем,ма какав да је сигурно је бољег укуса од ње.

Podsetio si me na bivseg i pokojnog kandidata za predsednika Srbije (N.Seceroski) koji je imao dva bela psa, a od to dvoje jedan je bio crn.

U ovoj zemlji ne postoji ni kontrola kvaliteta ni zaštita potrošača. Sve je ukinuto pod izgovorom da "sve treba da reguliše tržište".
Naravno, ovakvo ponašanje vlasti učinilo je da nema tržišta (tržište postoji samo ako ga vlast uredi!), nego vlada anarhija, pljačka i otimačina!

Tačno tako, ja sam sebi pravim toplu čokoladu, sokove, čajeve,... ništa od toga ne kupujem gotovo jer je sve što se nudi u prodaji je najobičnije đubre štetno za zdravlje.

A toplu cokoladu pravis od cega? Domace cokolade,proizvedene od tebe samog ili kupis u radnji, mleko takodje, od svoje krave ili kupis u radnju? Caj koliko toliko i mozes sam, Maticnjak, Nana sve to mozes da zasads cak i u "basti" u stanu. A voce, imas svoj vocnjak ili kupujes voce?

Jedno je kada kupis pokvaren proizvod a drugo je kada neko sa deponije ( po kojoj mozda i idu pacovi ) pokupi krem, zapakuje ga i prodaje kao da je izasao iz fabrike tog dana. Ne sumnjam da je mozda bio dobrog ukusa, mozda cak izuzetno dobrog al ukus nije dokaz kvaliteta proizvoda, odnosno da li je taj krem bio "cist".

Jedno je kada kupis pokvaren proizvod a drugo je kada neko sa deponije ( po kojoj mozda i idu pacovi ) pokupi krem, zapakuje ga i prodaje kao da je izasao iz fabrike tog dana. Ne sumnjam da je mozda bio dobrog ukusa, mozda cak izuzetno dobrog al ukus nije dokaz kvaliteta proizvoda, odnosno da li je taj krem bio "cist".

Ма слажем се ја са тобом само постављам питање да ли и продавца и власника радње који ми је продао покварен производ треба закључати у магацин,обесити о куке или нешто слично ?
У чему је разлика између њега и овог лика што производи крем од фабричких одпадака ? И један и други продају робу која може имати штетне последице по здравље,стом разликом да је ових који је легално продају у радњама,месарама,пијацама идр.небројено пута више.

Ма слажем се ја са тобом само постављам питање да ли и продавца и власника радње који ми је продао покварен производ треба закључати у магацин,обесити о куке или нешто слично ?
У чему је разлика између њега и овог лика што производи крем од фабричких одпадака ? И један и други продају робу која може имати штетне последице по здравље,стом разликом да је ових који је легално продају у радњама,месарама,пијацама идр.небројено пута више.

Razlika je veilka. Recimo u kontroli kvaliteta i o spremnosti odnosno sposobnosti vlasnika magacina da zna tacno kada kojem proizvodu istice rok upotrebe. Cak sta vise, rok upotrebe nije Bogom dan datum kada neki proizvod postaje neispravan, zato i na engleskom pise best before: date..... Negde u nekim radnjama u inostranstvu imas radnje gde prodaju proizvode kojima je istekao rok al po znatno nizim cenama. Isto tako, toj cokoladi nije morao da istekne rok da se ona pokvari vec da je cuvana u uslovima koji nisu adekvatni za taj proizvod. E sada ako je tako onda je to propust vlasnika magacina ( dal nameran ili ne ) i inspekcije. Ovde je rec o namernom obmanjivanju gradjana, prodaji hrane koja je izbacena iz fabrike ( iz ko zna kojih razloga ) i sve to sa namerom da se ostvari profit bez razmisljanja o posledicama koje upotreba takvog proizvoda moze da izazove.

Razlika je veilka. Recimo u kontroli kvaliteta i o spremnosti odnosno sposobnosti vlasnika magacina da zna tacno kada kojem proizvodu istice rok upotrebe. Cak sta vise, rok upotrebe nije Bogom dan datum kada neki proizvod postaje neispravan, zato i na engleskom pise best before: date..... Negde u nekim radnjama u inostranstvu imas radnje gde prodaju proizvode kojima je istekao rok al po znatno nizim cenama. Isto tako, toj cokoladi nije morao da istekne rok da se ona pokvari vec da je cuvana u uslovima koji nisu adekvatni za taj proizvod. E sada ako je tako onda je to propust vlasnika magacina ( dal nameran ili ne ) i inspekcije. Ovde je rec o namernom obmanjivanju gradjana, prodaji hrane koja je izbacena iz fabrike ( iz ko zna kojih razloga ) i sve to sa namerom da se ostvari profit bez razmisljanja o posledicama koje upotreba takvog proizvoda moze da izazove.

Не ради се овде о магацину,радницима у њему или његовом власнику,већ о томе да власници радњи свесно продају покварене производе како не би изгубили профит.Радници који продају те производе су дужни да контролишу кад којим производима истиче рок трајања,па их у складу са тим датумом пакују на рафофе.Магацини са тиме немају никакве везе.
Један од мојих најбољих другара радио је у једној таквој радњи.Колегиница која је била задужена за рад на каси била је ангажована око посла са брисања датума истека рока на намирницама,међу које су спадали и производи од месних прерађевина,а уколико није било могуће уклонити датум премазивала га је ацетоном како би га замрљала да не може да се прочита.Поред тога чести су случајеви прелепљивања нових датума на производима којима је истекао рок.О томе су скоро и Новости писале.Производ којем истекне рок трајања утиснут на амбалажи повлачи се из продаје.То што се такви производи по нижим ценама продају у неким страним земљама није нешто око чега би ми требали да се бавимо,пошто живимо у Србији у којој постоји процедура која се примењује у таквим случајевима.Међутим код нас постоје и случајеви да радници који раде у радњама сами сносе трошкове око производа којима је истекао рок трајања,а који се нису продали.Тако да ако се одређени производи не продају у року трајања њихова вредност се запосленима одбија од плате.Другарица ми ради у једном познатом трговинском ланцу у којем постоји таква пракса,која осликава сву бахатост и осионост послодавца,који не презају ни од тога да ризик пословања са себе пренесу на своје запослене,како они сами не би били у губитку.

Back