Правило од 5 састанака?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Неки људи се придржавају одређених норми приликом дејтова и састанака, како би избегли могуће неуспехе и непријатности приликом истих.

Правило од 5 састанака је неформално правило које поручује да требамо сачекати барем 5 састанака пре него што се упустимо у однос, било пријатељски, љубавни или сексуални са другом особом. Оно такође поручује да је баш тих 5 састанака потребно да довољно добро упознамо особу са којом излазимо, како управо не би долазило до неких већих и непредвиђених компликација током даљег развоја односа, секса или било ког начина којим се однос настави.

Да ли се и ви придржавате оваквих правила, и какво је ваше мишљење о истим?

Ne. Ne pridržavam se nikakvih normi, ni po kom osnovu. Posebno kada su osećanja u pitanju. Ko je nametnuo te norme? Na osnovu čega? Nekog proseka? Ma kakvi, nešto mi ti normativi izazivaju osip pa ih izbegavam.
Није нико наметнуо, већ се неки људи воде неким правилима. Ја сам другачији од тебе по том питању. Ко се опече о млеко тај и у југорт дува.

a jel ima neki priručnik za pravila u vidu brošure ili se prenosi usmeno? ja nisam čuo da postoje neka pravila
Па ја сам лично за то чуо у неком филму... Мислим да се и филм тако зове, но не држи ме за реч. Елем, правила постављају људи који желе да неким деловањем предупреде, или добију неки ефекат, и обично тако бива. Правило је - тренирај да би имао мишиће, или учи да би научио.

Није нико наметнуо, већ се неки људи воде неким правилима. Ја сам другачији од тебе по том питању. Ко се опече о млеко тај и у југорт дува.

Vode se pravilima, normama... ima li razlike?

Te norme nas i satraše! Šta ima da se vodim nečim zato što "to tako treba"? Mani se "zato što to tako treba" pravila i "reda radi obrazaca"! Nema tog pravila i zapisa koji ti može garantovati ili te čak navesti da li nešto radiš kako treba ili ne.

Ovo sam već par puta napisala ovde i ponoviću ponovo - svaka osoba koja prođe kroz naš život ostavi neki trag. Nema veze da li bode po srcu ili tabanima ili nam ostavlja gorak ukus ustima ili ukus meda - trag je trag i on nas uči životu, otkriva nas, suočavamo se sa samim sobom i rastemo kao osobe.
Ne beži od grešaka i ne boj ih se. Prepusti se životu i svojim osećanjima i cepaj pravo! Zgužvaj te norme i slušaj sebe. :heart:

Bez obzira da i @georgejune želi da bude vickast ili sarkastičan, u pravu je :) Ako ti je do sexa pri nekom od prvih sastanaka - pa upusti se u to i ne premišljaj se. Kao da ima razlike da li je drugi ili peti sastanak? Ako osećaš i želiš - samo napred. Ako nema nikakve hemije - neće ti ni vreme ni Baltazar pomoći.
Ja sam ozbiljan devojke vole odlucnost i samopouzdanje,ako se femka ode ona drugom alfa muzjaku,kajace se ako ne proba,ako proba znaci da zeli a ako neka nece opet ce biti fascinirana i mislice o njemu,ako je ne spopadne nema o cemu da misli

Bez obzira da i @georgejune želi da bude vickast ili sarkastičan, u pravu je :) Ako ti je do sexa pri nekom od prvih sastanaka - pa upusti se u to i ne premišljaj se. Kao da ima razlike da li je drugi ili peti sastanak? Ako osećaš i želiš - samo napred. Ako nema nikakve hemije - neće ti ni vreme ni Baltazar pomoći.
Па мислим да је то правило установила она скупина људи која би да потраје... Да не буду искоришћени, да се не кају, или да то буде више квалитетно.

Ja sam ozbiljan devojke vole odlucnost i samopouzdanje,ako se femka ode ona drugom alfa muzjaku,kajace se ako ne proba,ako proba znaci da zeli a ako neka nece opet ce biti fascinirana i mislice o njemu,ako je ne spopadne nema o cemu da misli
Истина је, нажалост биологија каже тако. Алфа води женку, но, то су инстинкти, ипак ми имамо разум. А разум је више од инстинкта. Ако се враћамо само на инстинктивно, не значи ли то да је наш разум заказао?

Kako možeš biti iskorišćen ako si uradio nešto što želiš? Možeš samo biti razočaran, a to nije strašno.
Zašto bi se kajao? Kaješ se i u druge stvari, lošu kupovinu ili lošu porudžbinu hrane ali to se svodi na - ako ne probaš nećeš znati. U oba slučaja ćeš se kajati.
I na kraju - kvalitet! Prvi sex je u većini (ne uvek, definitivno ne uvek) nešto između prvog skijanja u sezoni i šepurenja petla i kvočke - em si smotan pa se trudiš da ne napraviš pogrešan potez i još si stegnut kao sajla na žičari pa nikako da popustiš, a opet se trudiš da se pokažeš u najboljem svetlu, bojama i snazi. Pa to zna da bude stvarno tragikomično.

Kako možeš biti iskorišćen ako si uradio nešto što želiš? Možeš samo biti razočaran, a to nije strašno.
Zašto bi se kajao? Kaješ se i u druge stvari, lošu kupovinu ili lošu porudžbinu hrane ali to se svodi na - ako ne probaš nećeš znati. U oba slučaja ćeš se kajati.
I na kraju - kvalitet! Prvi sex je u većini (ne uvek, definitivno ne uvek) nešto između prvog skijanja u sezoni i šepurenja petla i kvočke - em si smotan pa se trudiš da ne napraviš pogrešan potez i još si stegnut kao sajla na žičari pa nikako da popustiš, a opet se trudiš da se pokažeš u najboljem svetlu, bojama i snazi. Pa to zna da bude stvarno tragikomično.
Има логике у томе што кажеш за поруџбину и за пробавање. Али није свима интерес само секс. У првом посту сам секс навео само као једну од варијанти. Уз моје личне преференције, ја бих то поштовао и за секс, више волим са неким кога боље познајем.

Истина је, нажалост биологија каже тако. Алфа води женку, но, то су инстинкти, ипак ми имамо разум. А разум је више од инстинкта. Ако се враћамо само на инстинктивно, не значи ли то да је наш разум заказао?
Pa slazem se ali razum = suva kita uglavnom

Naprotiv! Znači da si razuman!
Хвала хвала, знам да сам разуман🤣 шалим се, наравно, но, даћу један пример

Женке иду за алфом - али не постоји гаранција да женка није угрожена од алфе. Ту се укључује разум који обухвата много више размишљања, осећаја и осећања, сем нужног нагона да буде за алфом. Такође, то становниште је често пласирано и од стране мизогених као аргумент да су жене површне

Pa ne znam ja nisam nikad potencirao ,cak i kazem nisam poneo kondom nisam mislio da cemo imati sex i tu tek padnu,pored neodoljivog sarma♡

Back