Како на сто ликова иде сто савета како нека вежба треба да се ради, човек који сам ради као ја, значи без неког тренера, стручњака итд итд (радим по клиповима које видим на тјубу типа
) може да се збуни. Е, сад, неки ми кажу да не треба радити згибове иза леђа (боксерске) као због овога и онога, док са друге стране боксери их раде пола живота и не буде им ништа, ево и ја их радим већ дуже време, никаквих проблема имао нисам, такође за трбушњаке, један тип ми рече да не треба да радим на оној косој клупи, као оптерећује се кичма, и каже ми да радим склопке итд итд, а и у тој вежби оптерећујеш доњи део леђа, тј онај што ти остане у контакту са површином.. Па ме занима мишљење стручњака, ако их и има овде.
To je zato sto mnogi ne razumeju poentu necega,a i u mnogim slucajevima je problem terminoloske prirode zapravo a ne tehnicke......Nije samo dovoljno nesto nauciti, moras imati i odredjeni IQ da znas kako to da interpretiras drugom.
Nije samo znanje znati, vec je znanje znanje znati! Zato imas gomilu bodibildera profesionalaca cak, koji nemaju veze sa mozgom, i ne umeju nikog nsita da nauce, a vecina njih je samo i slusala neke trenere koji ne lice ni na sta a pametni su i kompetentni, pa su zbog njih i napravili uspeh a ne zbog svog znanja!
Ako je neko autoritet u vezbanju, ne znaci i da ZNA! Sad ja mogu da uzmem steroide da opljackam banku i da ulozim 2000e mesecno u ishranu i za 2 godine da se rastransformisem.
Kad me vidis gledaces me kao Boga i svaku moju rec ces zapisivati.
Da li to znaci da cu imati vise znanja i umeca nego sad? Ne.
Nemam vremena za treniranje, nemam novca, od svega toga i zabatalim treniranje...Polako se vracam na onaj ulicni izgled coveka sa jedva naglaskom da se vidi da sam neeeekad vezbao NESTO....
Kada ti nesto kazem, sa nevericom ces govoriti Da da, ok, mhm, ok.....I neces me fermati 5%, kao sta ovaj lupeta vidi kakav je......
Da li to znaci da cu ja tada manje znati nego sad? NE.
E pazi sad sta je to terminoloski problem, kada kazem :
Ti hoces misljenje "STRUCNJAKA" !
Vidis nismo ni poceli da odgovaramo, a ti si nam zapravo stvorio problem terminoloske prirode, pored problem akako vezbati.
Sta je to strucnjak, koja je ta osoba koja se naziva strucnjak OD KOJE TI JEDINO OCEKUJES POMOC!
Da li je to lekar? ne, oni nemaju pojam o zivotu, zna samo da leci cir na zelucu a to je naucio iz knjige stampane u Jugoslaviji 1961. godine.
Da li je to sportista? Ne, kakav je on strucnjak kad nema skolu.
Da li je to profesor fizicke kulture? Ne, njih zovu DIFovci, u zargonu, debili imaju fizicko, kaze se da neko ko ne mzoe nista da upise a hoce fax upise dif....
Da li je to neko ko ima trbusnjake 8 pack? Da li on zna da li je ta vezba dobra za trbusne misice? Ne, on samo ima veoma nizak procenat telesnih masnoca u abdominalnoj regiji, jer ima bolesno dobru ishranu, uzima suplemente i sprica hormon rasta u stomak koji topi masti lokalizovano. A pritom trbusnjake radi jednom godisnje, sta ce njemu radjenje trbusnjaka, nije on bokser pa ce primati udarce u stomak, on covek gledao da skine masno potkozno tkivo sa stomaka odn da smanji % opstih telesnih masti, jer se vezbanjem ne skida salo lokalizovano!
Tako da na samom pocetku ti trazis OD OSOBE KOJA NE POSTOJI da ti odgovori. Ne kazem da ne postoje strucnjaci, , ali takvi "strucnjaci" nemaju priznanje da su strucnjaci, osim ljudi koji dodju na forum pa kazu - alal ti vera bio si u pravu.
Tako da ko god ti ovde odgovori, neko uvek moze da dodje i da kaze - nije to tacno, hej taj sto ti odgovorio nije strucnjak. Hej pa i kad imas diplomu ljudi te nipodastavaju i pricaju da ne znas, ne umes, a imas dokaz, a zamisli jos kad nemas zvanicni dokaz koji ti je drzava izdala.
A jos uvek ne postoji Bodibilding i fitnes departman na srpskom Univerzitetu, ali da je nivo veliki i daobra a ne da je to nesto slicno kao DIf, ili neke vestacke privatne smesne vise pardon "visoke" skolice koje su ekvivalent manekenskog megagigateratrenda