Правилник и измене правилника

• Začetnik teme Začetnik teme zx16
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zx16

Elita
Banovan
Poruka
18.580
У правилнику пише, приликом отварања теме, извор информације мора бити неки извор регистрован у АПР-у?
Не разумем чему такво правило ако форум није локалног нивоа, односно, везан само за подручје Србије?
Много нас, чланова форума, не живи у Србији и таквим крутим ставом не дозвољавате да пренесемо информације из прве руке из страног извора а актуелно је?
Значи, треба да чекамо да то прво неко регистрован у АПР-у објави па тек онда можемо и ми?!
Не видим такав смисао ако се линкује страни извор?
Овакво правило, колико знам, само се да видети на крстарици?

У правилнику пише, приликом отварања теме, извор информације мора бити неки извор регистрован у АПР-у?
Не разумем чему такво правило ако форум није локалног нивоа, односно, везан само за подручје Србије?
Много нас, чланова форума, не живи у Србији и таквим крутим ставом не дозвољавате да пренесемо информације из прве руке из страног извора а актуелно је?
Значи, треба да чекамо да то прво неко регистрован у АПР-у објави па тек онда можемо и ми?!
Nije samo APR, piše i ovo:

• medijа koji se nalaze u ponudi dva najveća kablovska operatera u Srbiji: SBB i MTS
  • javnih servisa stranih zemalja, npr. BBC, RT, Al Džazira, HRT
  • svetski poznatih medija, npr. CNN, Sputnik
Znači od ruskih (pretpostavljam da te to zanima) može državna televizija i Sputnik. Naravno s prevodom.

To je doneseno da izvor ne bi bili kojekakvi blogovi i sumnjive stranice i portali.

Nije samo APR, piše i ovo:

• medijа koji se nalaze u ponudi dva najveća kablovska operatera u Srbiji: SBB i MTS
  • javnih servisa stranih zemalja, npr. BBC, RT, Al Džazira, HRT
  • svetski poznatih medija, npr. CNN, Sputnik
Znači od ruskih (pretpostavljam da te to zanima) može državna televizija i Sputnik. Naravno s prevodom.
Негде један, отворио сам тему, на основу вести са државне ТВ. Обрисана је јер извор није регистрован у АПР-у?
Али нема то сад везе. Ево, брат Си пита, зашто не може Фокс?
У Русији има доста канала и агенција и шта сад, не може јер, ето, не испуњава бесмислен правилник крстарице?
Ко је писао овакав правилник и на основу чега.
Каче се вести са информера и сличног ђубрета а не могу са неког озбиљног извора, није у српском АПР-у?
Бесмислено.

To je doneseno da izvor ne bi bili kojekakvi blogovi i sumnjive stranice i portali.
Па чему ви модератори служите, проверите информацију ако је линкована?
И сад ће информер бити тај ко је мерило проверене информације а, рецимо, руска Правда не може. Јер, Боже мој, Правда треба да достигне углед информера?

Па чему ви модератори служите, проверите информацију ако је линкована?
И сад ће информер бити тај ко је мерило проверене информације а, рецимо, руска Правда не може. Јер, Боже мој, Правда треба да достигне углед информера?
Brale, pogotovo sad u ovo ratno doba u kom se obe strane razbijaju od laganja proširivanje liste izvora bi stvarno napravilo cirkus. Pazi, ja ne moderišem Politiku, ali razumem kolege kojima biste onda napravili nemoguć posao.

Brale, pogotovo sad u ovo ratno doba u kom se obe strane razbijaju od laganja proširivanje liste izvora bi stvarno napravilo cirkus. Pazi, ja ne moderišem Politiku, ali razumem kolege kojima biste onda napravili nemoguć posao.
Када се тога дотичеш, па ти си један од познатијих тролова на тим темама, не рачунајући најезду кроасана.
Али није то тема! Рекох, смешно је да може смеће са информера а не могу вести листова са традицијом више од века?
Да не буде забуне, питање није за тебе па нема потребе да се даље трудиш да одговараш.
Зна се ко доноси одлуке.

Нешто интересантно из Закона о јавном информисању:

Sloboda distribucije

Član 56

Distribucija domaćih i stranih medija i medijskih sadržaja je slobodna.

Sloboda distribucije iz stava 1. ovog člana obezbeđuje javnosti pristup mediju i medijskom sadržaju u distributivnoj mreži, bez obzira na sredstva kojima se medij čini dostupnim javnosti.

Back