Pravilna ishrana+vezba

Evo i od mene jedno pitanje:
- Odmah posle treninga treba uzeti oko 50g UH kako nase telo ne bi potegnulo za misicima kao gorivom.

Sta vi unesete? Ovsene? Testeninu? Slatkis? Vocku? Ja bih najradije cokoladu ali mislim da to nije bas pametno, posto sam UH sveo na ovsene ujutru i mozda neku vocku u toku dana... Mislim obozavam cokoladu ali nije mi problem da je ne jedem, ranije sam jeo recimo 100g dnevno sad pojedem jednu u dve nedelje :D

Taj princip da "telo poseze za misicom" posle treninga, malo je drugaciji kao sto vecina misli. Princip bas i nije 100% istinit za nas smrtnike. Ljudi (cak i ja neko vreme) sam mislio ako odradim dobar trening i bas se izmorim i posle toga ako ne uzmem whey ili neki UH, da ce mi moj trud da padne u vodu. Sto naravno nije tacno. Ovo nije nesto sto ja pripovedam, vec je istorija pokazala mnogo slucajeva koji su uradili isto i dobijali fenomenalne rezultate, pa cak i u doba kada se nije znalo za vitamine i uh (pogotovo suplemente).

A inace, ja uzmem dve kasike meda sa vodom, nekada pojedem bananu. Ponekad (ranije veoma cesto) ne jedem nista uopste, tek posle sat vremena nesto pojedem. Zavisi kako se osecam, ako sam zaista iznuren i odradim teski trening onda ga osetim do jaja i moram nesto uzeti jer mi jednostavno (ruke ili noge) drhcu od stresa. Onda jednostavno uzmem koju kasiku meda i sacekam malo.

Ako ti je trening dobar i aktuelno ubedis misic da "raste" ili da umre, i podrzis ga sa dobrom hranom, rast ce se pojaviti. Mislim, svaki trening ruku treba da vidis da ti triceps, biceps ramena postaju malo veca. Najvise se vide posle treninga, kasnije slabije. Pa opet kad radis isti trening ruku, opet treba da primetis jos veci rast a takodje treba da primetis da mozes vise ponavljanja (da ti se prosla tezina nekako cini lako). I sto vise budes nabacivao misicne mase, sve teze ce se proces napredovanja odvijati.

Pa razmisljam ovako:
Ako se istreniras dobro i posle toga zelis sto pre da pojedes nesto slatko (da DOPUNIS krvotok sa secerom) trazi hranu koju ce organizam sto pre svariti i poslati u krvotok. Znaci sigurno neces jesti pahuljice ili zito posle treninga jer se tesko vari i apsorbuj. Cokolada je puna secera sto se toga tice i mozes je jesti, mada ja preferiram med. I nisam bas za cokoladu zbog zdravlja (kvari zube i kosti). Ja kupim za 12 dinara u kesici onaj mali med pa ga pojedem.
Ali ako si bas fanatik za cokoladu i ne zelis da menjas to, mozes je jesti.

Poslednja izmena:
Pa razmisljam ovako:
Ako se istreniras dobro i posle toga zelis sto pre da pojedes nesto slatko (da DOPUNIS krvotok sa secerom) trazi hranu koju ce organizam sto pre svariti i poslati u krvotok. Znaci sigurno neces jesti pahuljice ili zito posle treninga jer se tesko vari i apsorbuj. Cokolada je puna secera sto se toga tice i mozes je jesti, mada ja preferiram med. I nisam bas za cokoladu zbog zdravlja (kvari zube i kosti). Ja kupim za 12 dinara u kesici onaj mali med pa ga pojedem.
Ali ako si bas fanatik za cokoladu i ne zelis da menjas to, mozes je jesti.

Ok. Hvala ti ;) do sada sam jeo plazmu med ili cokoladu cisto da se povratim od treninga jer sam znao bas da preteram...

U nedelju sam se koncentrisao dok sam radio trbusnjake i shvatio sam kolika moc lezi u koncentraciji. Znaci jedva sam uradio 20 komada tako. Znaci uradio sam 3 serije 20 15 15 sa 100% koncentracije i dobio sam takvu upalu kakvu nisam dobijao od stotina trbusnjaka koje sam radio bez koncentracije... al covek se uci dok je ziv :ok:

Evo i od mene jedno pitanje:
- Odmah posle treninga treba uzeti oko 50g UH kako nase telo ne bi potegnulo za misicima kao gorivom.

Sta vi unesete? Ovsene? Testeninu? Slatkis? Vocku? Ja bih najradije cokoladu ali mislim da to nije bas pametno, posto sam UH sveo na ovsene ujutru i mozda neku vocku u toku dana... Mislim obozavam cokoladu ali nije mi problem da je ne jedem, ranije sam jeo recimo 100g dnevno sad pojedem jednu u dve nedelje :D

Kupi dextrozu u zdravoj hrani,poprilicno je jeftina....uzimaj u PWM-u,znaci momentalno posle treninga

pozz ljudi, uzmem ja jutros elite whey i glutamin dymatize-ov otvorim i jedno i drugo nema merice unutra... A vidim pise na pakovanjima koliko je merica... Gde se nalazi merica ili treba posebno da je kupim sta? Do sada nisam koristio proteine ni glutamin tako da nemam pojma jedino sam surutku u prahu uzimao? [nemojte samo da sam noob, nije se uvke imalo love za suplemente, prvo sam izvlacio iz hrane...]

a glutamin na kascicu da uzimam? Jel moze i dekstroza za mericom od wheya? Sad sam pogledao i rok trajanja na proteinu je ok ali na glutaminu se ne vidi, znaju oni nekad da izgrebu onu farbu i nastave da prodaju ali nadam se da nisu ovaj put :D

Pozz ppl:)Mene zanima kako da se udebljam,jer sa 68kg nikako ne mogu navise ://(vis.1.78)Imajte u vidu da trcim svako 2-3dan,radim trbusne-sklekove...ishrana mi bas i nije zanimljiva tako jedem dnevno 2x..???

Zbog trcanja ne mozes da se ugojis....A kako zelis da se ugojis?Da dobije salo ili misice ili pola pola???

2x dnevno je SKROOOOOZ NEPRAVILNO I NEZDRAVI JESTI!!!!!!!!!

Minimum 4 puta!!!!!!!!!A od 6-8 puta da bi povecao misicnu masu i smanjio salo.....
Naravno ne kao svinja jer telo iz jednog obroka moze da sintetise samo 25 grama proteina...Sve ostalo ide napolje....

Back