Правила у Србији

gost 313363

Poznat
Poruka
7.178
Овако, положио сам вожњу пре око 11 месеци, и имам пробну дозволу, још мало па ми следи вађење сталне, али сам сад видео на сајту МУП-а да се за то треба доставити и папир за прву помоћ тј за полагање..

Тамо пише овако "потврду о положеном испиту из прве помоћи (доказ треба приложити ако није приложен приликом подношења захтева за издавање пробне возачке дозволе)", е сад, да ли ово значи да за нас који смо положили пре новог закона ово не важи, тј да нам тамо већ у папирима стоји да смо положили прву помоћ или треба још нешто да урадим? Да ли је неко скоро вадио сталну и шта ми треба за то?

Фора је што сам ја положио по старом, нисам ни ја имао то, али сам опет добио пробну, и сад ме баш занима како ја да извадим то, шта да радим..

Глумимо ЕУ а везе немамо са њима... И ово са пробним дозволама је највеће сра*е које је уведено икад...

u slicnim smo sosovima priajtelju... i ja i trebalo na jesen da vadim punu pravu dozvolu, ali ovo ja mislim da se odnosi na ove koji polazu po novom zakonu, jer kako mozes od nekog ko je polozio po starom i prosao sasvim neku desetu obuku da zahtevas nest sto nije bilo po planu i programu ,zar ne?

Prva pomoc je uvedena tek posle oktobra novembra....

u slicnim smo sosovima priajtelju... i ja i trebalo na jesen da vadim punu pravu dozvolu, ali ovo ja mislim da se odnosi na ove koji polazu po novom zakonu, jer kako mozes od nekog ko je polozio po starom i prosao sasvim neku desetu obuku da zahtevas nest sto nije bilo po planu i programu ,zar ne?

Prva pomoc je uvedena tek posle oktobra novembra....

Па то ти кажем, ми смо имали прву помоћ само на оним тестовима, нисам имао оне часове, ал ваљда нам је то то, ваљда нам неће ни тражити ништа више..

Што волим ову Србију, све у фазону "што једноставно кад може компликовано".. :lol:

Ja sam pre nekih godinu dana isto menjao probnu za pravu dozvolu i bio u slicnoj dilemi sta raditi. Na kraju se ispostavilo da to samo tako pise na papiru, niko mi nista nije niti trazio niti me pitao, tako da ne bi trebalo da bude problema :)

А шта ти је требало да извадиш, стара пробна, лична? Јеси нешто платио? И чуо сам да ако имаш неке прекршаје онда ти продуже пробну?

Probna vozacka i licna karta su ti dovoljni, slike ti nece trebati vise jer bi trebalo da imaju tvoju sliku u arhivi od kad si se slikao za probnu dozvolu i nju ce da ti stave na pravu.
Naravno da sam platio, kod nas nema dzabe ni kod babe :lol: samo se ne secam koliko me je sve to izaslo tad, ali znam da ima manje stavki nego kad sam vadio probnu. Ponesi ti 2000 dinara neka se nadje za svaki slucaj pogotovo zato sto je pre neki dan poskupelo vadjenje pasosa i vozacke dozvole :sad2:
Ovo za prekrsaje sa probnom pojma nemam.

Probna vozacka i licna karta su ti dovoljni, slike ti nece trebati vise jer bi trebalo da imaju tvoju sliku u arhivi od kad si se slikao za probnu dozvolu i nju ce da ti stave na pravu.
Naravno da sam platio, kod nas nema dzabe ni kod babe :lol: samo se ne secam koliko me je sve to izaslo tad, ali znam da ima manje stavki nego kad sam vadio probnu. Ponesi ti 2000 dinara neka se nadje za svaki slucaj pogotovo zato sto je pre neki dan poskupelo vadjenje pasosa i vozacke dozvole :sad2:
Ovo za prekrsaje sa probnom pojma nemam.

Да, да, већ сам се сликао за возачку.. Него питам дал треба још неки папир..

Нема више тамо ни добар дан без 1000 динара, чим уђеш спреми бар 1000 минимум хаха

Јеси фурао ти оно П и јеси поштовао оно кући до 11?

Back