Pravi domaćin je..

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.723
..čovek koji radi i zarađuje.
Nevezano za visinu zarade, mislim da je domaćin čovek koji hoće da radi i pošteno zaradi novac.
Domaćin je čovek koji ne rasipa svoj novac nego zna da raspolaže novcem.
To je čovek koji brine o svojoj porodici i ukućanima.
To je čovek koji zna poneku majstoriju pokući, a ako ne zna, na vreme zove onoga ko zna (majstora)

Šta vi mislite?

Dok ga gazda kockar koji je upao u dugove ne izbaci iz stana da bi mogao da ga proda.

pa dobro, gazda kockar ga izbaci, a kod drugog gazde ponovo rentira
i dalje mislim da nisi u pravu
domacin je onaj ko se brine o svom domacinstvu, gde god da je, bilo da je njegovo vlasnistvo ili rentirano

imas primer i velikih korporacija koje nisu vlasnici svih poslovnih prostora koje koriste, pa je vlasnik opet domacin

Nevezano za visinu zarade, mislim da je domaćin čovek koji hoće da radi i pošteno zaradi novac.
To je čovek koji zna poneku majstoriju pokući, a ako ne zna, na vreme zove onoga ko zna (majstora)

Šta vi mislite?

U teoriji - da,svakako!
U praksi - i ne bas.
U praksi je dok god imas novac,bices cenjen i postovan od strane okoline i porodice.Nebitno kako zaradjen.Mozes biti i pijanica i probisvet i losak i bilo kakav covek,uvek ces biti smatran za domacina jer imas novac.

U teoriji - da,svakako!
U praksi - i ne bas.
U praksi je dok god imas novac,bices cenjen i postovan od strane okoline i porodice.Nebitno kako zaradjen.Mozes biti i pijanica i probisvet i losak i bilo kakav covek,uvek ces biti smatran za domacina jer imas novac.

Mislim da je takvo vrednovanje domaćina kraktotrajno.
To što neko takvog čoveka ceni, ne mora da znači da je taj čovek domaćin.

ne mogu ovde sa kristoferom da se slozim, iako u vecini postova imamo slicno misljenje
unavedenom slucaju ne cene coveka, nego novac
onaj ko je covek, cenjen je i kad ga ima i kad ga nema..a coveka novac ne cini, cine ga druge stvari

Mislim da je takvo vrednovanje domaćina kraktotrajno.
To što neko takvog čoveka ceni, ne mora da znači da je taj čovek domaćin.

ne mogu ovde sa kristoferom da se slozim, iako u vecini postova imamo slicno misljenje
unavedenom slucaju ne cene coveka, nego novac
onaj ko je covek, cenjen je i kad ga ima i kad ga nema..a coveka novac ne cini, cine ga druge stvari

Ovo sam vec toliko puta kao papagaj ponovio da sam i samom sebi postao dosadan ali,nazalost,zivimo u vremenu u kom se vrednuju skroz pogresne vrednosti!
Odatle i ovakvo moje misljenje.
Ja licno znam nekoliko ljudi koje je zivot,da 'prostite,opasno zaje*ao.Eto bas tako.Mnogo dobri,posteni,kvalitetni ljudi koji jednostavno u zivotu nisu imali srece i koji su bukvalno sticajem nesrecnih okolnosti ostali sami u svojoj bedi i bez obzira na svoje ljudske kvalitete bivali su odbaceni od okoline.Neki cak i od porodice.Neki su,nazalost,ostali upamceni kao takvi do kraja zivota...
A opet,znam ih poprilicno koji su postali "domacini" na muci i nesreci drugih,krali,otimali,lagali...Danas su oni uticajni gradjani i domacini prema kojima okolina ima cak i strahopostovanje.

Домаћин је онај који има лове да буде домаћин, онако како га наш свет замишља.

Онако како га ја замишљам, то је свака особа која води рачуна да јој стан или кућа не личе на брлог.

Šta vi mislite?

Никада ми није била јасна реч ДОМАЋИН...дома -ћин...шта је ово ''ћин'' после дома

Домаћин има стан или кућу која је уредна и у којој све функционише. Не храни децу пљескавицом у лепињи него има кувано јело сваког дана.

И своје крдо оваца или већ неке ситне стоке.

Problem je sto neki ljudi iz zagadjenih gradova svoju decu nikad nisu odveli na selo pa ne znaju ni jedni ni drugi da postoje sela u kojima se ne drze ovce, kao sto nazalost, postoje gradska deca koja nisu videli zivotinju uzivo osim u zoo ili kad im mama donese komad od kasapina.

Domacin treba da ugosti gosta, ovce su sekundarne i tvoj navod ne stoji. Isto kao kad bi rekla da domacin treba imati u sobi sat tik tak. Budalastina.

Problem je sto neki ljudi iz zagadjenih gradova svoju decu nikad nisu odveli na selo pa ne znaju ni jedni ni drugi da postoje sela u kojima se ne drze ovce, kao sto nazalost, postoje gradska deca koja nisu videli zivotinju uzivo osim u zoo ili kad im mama donese komad od kasapina.

Domacin treba da ugosti gosta, ovce su sekundarne i tvoj navod ne stoji. Isto kao kad bi rekla da domacin treba imati u sobi sat tik tak. Budalastina.

Да ли морам да ставим смајли да би ти видео да се шалим?

Back