Pravdanje časova

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
А шта да радиш кад они инсистирају да иду упркос томе што се не осећају баш најбоље? Говорим о вишим разредима ОШ и средњој, дакако.

Рецимо, ћерка је учила и хтела да поправи кеца из математике и неће да пропусти прилику, нпр.

Pa ako možeš, da odeš do škole zajedno sa njom, sačekaš je posle časa i vratiš kući. Mislim da je najgore da se onesvesti na ulici ili u autobusu; u samoj školi su tu ljudi koji je znaju i spremni su da pomognu ako joj se sloši

Очигледно су ти родитељи имали преча посла него да тебе контролишу. Ништа лично, само констатујем.

Moram da se nadovezem... jer vidim da uopste ne shvatas poentu roditeljstva....

Roditelj nije kontrolor, kuca nije kaznena institucija nego dom gdje se djete osjeca sigurnio...

i da i ja sam bjezala sa casova ... imala smanjeno vladanje .... ma bilo je svega ali sam bila jako dobar ucenik... sa casova sam bjezala jer mi je bilo dosadno, nekada sam na foru opravdavala, nekada ne ali za svaki moj "bjeg" roditelji su bili obavjesteni iskreno nije im bas bilo drago ali im je vise znacilo sto ih ne lazem,( i naravno nikada nisu dosli u skolu da lazu za mene, parola je bila ako se snadjes dobro ako ne snosi odgovornost za svoje postupke) zavrsetkom srednje skole prestala je i moja buntovna faza na fax-u nikada nisam izostala bez debelih razloga.

ja bi se na tvom mjestu pre pozabavila cerkinim ucenjem da nema jedinica a ne da bolesno djete saljes u skolu, pa boze ima i drugh dana da popravi ocjenu a kako je to naucila ako ce zaboraviti za dva tri dana.

Meni su gori oni roditelji koji pokrivaju simuliranje bolesti, koji vise u skoli izmisljajuci izgovore..... djete treba da nauci da svaki postupak nosi neku odgovornost i da samo mora da organizuje svoj zivot a ne da se ceo zivot drzi mami za suknju

Moram da se nadovezem... jer vidim da uopste ne shvatas poentu roditeljstva....

Roditelj nije kontrolor, kuca nije kaznena institucija nego dom gdje se djete osjeca sigurnio...

i da i ja sam bjezala sa casova ... imala smanjeno vladanje .... ma bilo je svega ali sam bila jako dobar ucenik... sa casova sam bjezala jer mi je bilo dosadno, nekada sam na foru opravdavala, nekada ne ali za svaki moj "bjeg" roditelji su bili obavjesteni iskreno nije im bas bilo drago ali im je vise znacilo sto ih ne lazem,( i naravno nikada nisu dosli u skolu da lazu za mene, parola je bila ako se snadjes dobro ako ne snosi odgovornost za svoje postupke) zavrsetkom srednje skole prestala je i moja buntovna faza na fax-u nikada nisam izostala bez debelih razloga.

ja bi se na tvom mjestu pre pozabavila cerkinim ucenjem da nema jedinica a ne da bolesno djete saljes u skolu, pa boze ima i drugh dana da popravi ocjenu a kako je to naucila ako ce zaboraviti za dva tri dana.
Meni su gori oni roditelji koji pokrivaju simuliranje bolesti, koji vise u skoli izmisljajuci izgovore..... djete treba da nauci da svaki postupak nosi neku odgovornost i da samo mora da organizuje svoj zivot a ne da se ceo zivot drzi mami za suknju

какве јединице, каква болест...То је био један пример који се десио пре пет година и никад више. Желела је да оде на писмени иако је имала упаљено грло.

За твоју информацију, ћерка ми је међу најбољим ђацима на свом смеру у средњој школи. Одабрала је струку која ју је занимала па нема потребе да бежи услед досаде.

Poslednja izmena od moderatora:
какве јединице, каква болест...То је био један пример који се десио пре пет година и никад више. Желела је да оде на писмени иако је имала упаљено грло.

За твоју информацију, ћерка ми је међу најбољим ђацима на свом смеру у средњој школи. Одабрала је струку која ју је занимала па нема потребе да бежи услед досаде.

Dobro izvini .... nije potrebno da odmah skaces :)

Da ja sam pogresila pri odabiru srednje skole, gimjazija daje dosta siroko znanje ali postoji jedan broj predmeta koji mi prosto nije bio zanimljiv, naravno to su znali i profesori tako da sam uvjek prva odgovarala, dobijem 5 i naredna 3-4 casa nisam tu, neki me nisu ni zapisivali jer su znali da preko puta pijem kafu :D

Да наставимо, оно што се тиче контроле од стране родитеља - у разреду мог сина (гимназија у коју се уписују јел'те добра деца и добри ђаци, хахаха) било је деце која нису долазила у школу данима па и недељама.

Није била болест у питању него ето, није им се ишло. Море неоправданих а родитеља на родитељском нигде. Па сад реците да је контрола лоша.

Да наставимо, оно што се тиче контроле од стране родитеља - у разреду мог сина (гимназија у коју се уписују јел'те добра деца и добри ђаци, хахаха) било је деце која нису долазила у школу данима па и недељама.

Није била болест у питању него ето, није им се ишло. Море неоправданих а родитеља на родитељском нигде. Па сад реците да је контрола лоша.

Da to je cest slucaj da roditelji djece koja prave najvise problema jako retko dodju na roditeljski, i onda ostali roditelji slusaju kako ta djeca prave probleme .....
Moji su bili druga krajnost oni su redovno isli na roditeljske ali nikada nisu htjeli da lazu za mene, sjecam se jedne godine sam pobjegla cijeli dan i razrednoj bilo zao da mi napise neopravdane pa cekala do roditeljskog, kada se sve zavrsilo pozvala moju mamu i kao eto nije bila 25. na nastavi sigurno je bila bolesna, a moja mama joj odgovorila "koliko ja znam otisla je u skolu a ako vas zanima gdje je bila pitajte nju :D "

Često mi se dešava da me roditelji drugara moje dece zovu da pitaju šta je bilo za domaći,
a kad ih pitam zašto im dete nije bilo u školi, da nije bolesno z:cry:, oni odgovore
ma mrzelo ga da ustane jutros...
... ionako je petak..
ma danas su imali samo 2 časa..ništa nije propustio
ili
...išli smo u goste...došla nam je baba...
A ima i roditelja koji dopuštaju detetu da ne ide u školu čak i kad se ne spremi za kontrolni, npr.
Meni ovi razlozi nisu dovoljni da se detetu dopusti izostane iz škole. Smatram da je škola detetu obaveza kao što je roditeljima da idu na posao, odn da obezbede detetu ručak,odeću, knjige....
Ja mojoj deci dopuštam da izostanu sa nastave jedino kad su bolesni. Onda odem kod učiteljice, često i bez opravdanja, i kažem da ima temperaturu, npr..

Koji su razlozi zbog kojih biste dopustili detetu da ne ode u školu?

Бљује ми се од таквих изговора и таквих родитеља.

Дете мора да схвати да је школа обавезна и да је завршило са периодом - ако хоћу и желим ОК, ако не желим -ником ништа.

Какве људе обликују ти родитељи?

Та иста деца ће сутра извлачити гузу и од посла и од било које друге обавезе.

Биће бескорисни и друштву и родитељима.

Ја ово доживљавам као медвеђу услугу.

А највише ме нервира кад дете не оде у школу "јер има писмени из енглеског" или тако нешто.

Ићи ћеш, ћеро мамина, и добићеш кеца ако ниси учила, па ћеш знати боље за идући пут.

Ja bih deci uvek dozvolila da izostaju iz skole. Zasto da moje dete ispada kreten i dobija keceve kad nije naucilo a da se druga 'pametna' decica provlace? Pa nisam poludela da ga maltretiram na takav nacin. Kad je vec nakaradni sistem to omogucio, zasto ne iskoristiti sve 'prednosti'?
Ja licno sam ponekad izostajala sa pismenih, ovako na prvu loptu mi fizika pada na pamet, nisam je nikad znala i onda ako dodjem na pismeni i dobijem keca treba posle da se okozim dok to popravim, ovako ne dodjem, pa za sledeci put spremim to i svima lepo. Nisam isla ni na matematiku, npr. ako u tom tromesecju vec imam jednu ili dve okej ocene, ne odem na poslednji pismeni jer zasto izazivati sudbinu, ako nije neophodno? :lol:

Mnoga deca beže sa časova, zbog druženja sa društvom negde van škole

Ja sam bežao kada imam neki kontrolni, a nisam naučio, i u srednjoj škli sam ta bežanja radio planski. Znao sam da ako hoću peticu iz vladanja (vladanje nam je ulazilo u prosek) da nesmem da imam više od 6. neopravdanih izostanaka.

I svom detetu bi sugerisao isto-da ima neki plan učenja, i po potrebi bežanja sa časova. Samo ako to radi planski, i na polugodištu ima rezultat koji hoćemo bi mu i ja lično pisao opravdanja za bežanja sa časova, tj ako treba i lično bi njegovom razrednom u direktnom razgovoru pravdao ta odsustva

I ja sam bežala kada su svi bežali, ali tek u srednjoj školi. I nema teorije da bih rekla roditeljima i veoma sam cenila roditelje što su bili tako čvrstih stavova i moralni.
Nije mi normalno da roditelj opravdava bežanje sa časova, pogotovo u osnovnoj školi pa još u nižim razredima. :eek:
Kakvu poruku šaljemo deci time? Da je u redu kada ne naučiš jer će ti roditelj opravdati to što nisi naučio, a druga deca koja nisu naučila, a otišla su u školu, su šta - kreteni?
Valjda deca treba od malih nogu da nauče da moraju odgovorati za svoje postupke i da im se neće tolerisati lenstvovanje.
A pogotovo ne mogu da razumem kada roditelji radije pošalju decu bilo gde drugo umesto da idu u školu. To je postala neka moda da deca idu na zimovanje u toku godine ili na letovanje pre kraja školske godine, kao da nije dovoljno TRI NEDELJE zimskog raspusta i DVA I PO MESECA letnjeg raspusta, nego im treba još skratiti časove. I šta onda deca mogu da zaključe? Da je škola na poslednjem mestu, sve drugo je važnije od škole?

Strašno...:sad2:

Često mi se dešava da me roditelji drugara moje dece zovu da pitaju šta je bilo za domaći,
a kad ih pitam zašto im dete nije bilo u školi, da nije bolesno z:cry:, oni odgovore
ma mrzelo ga da ustane jutros...
... ionako je petak..
ma danas su imali samo 2 časa..ništa nije propustio
ili
...išli smo u goste...došla nam je baba...
A ima i roditelja koji dopuštaju detetu da ne ide u školu čak i kad se ne spremi za kontrolni, npr.
Meni ovi razlozi nisu dovoljni da se detetu dopusti izostane iz škole. Smatram da je škola detetu obaveza kao što je roditeljima da idu na posao, odn da obezbede detetu ručak,odeću, knjige....
Ja mojoj deci dopuštam da izostanu sa nastave jedino kad su bolesni. Onda odem kod učiteljice, često i bez opravdanja, i kažem da ima temperaturu, npr...
Koji su razlozi zbog kojih biste dopustili detetu da ne ode u školu?

Не фолира, а и често је школарац био болешљив, једино се дешавало да га извучемо пар дана пре распуста због пута на летовање-зимовање.

Што се њега тиче, он најрадије не би никад ишао у школу да смо му попуштали кад је био у нижим разредима, али пошто смо ту били бескомпромисни, није ни навикао да фолира нити му пада на памет. Капирам да родитељи имају добро оправдање за себе, не за само дете којем дозвољавају да избегава обавезе кад је у прилици. Некада хајде да, али ако је често, никако није добро и то је подстицање неодговорности и неговање размажености.

Back