Pravda je zadovoljena: Osuđen na 55 godina zatvora zbog brutalnog zlostavljanja psa!

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.589
Poljski imigrant optužen za zlostavljanje šteneta pit bula osuđen je na novčanu kaznu od pola miliona dolara i moraće da provede 55 godina u zatvoru. Ovo je vest koja je konačno obradovala ljubitelje životinja širom sveta…
Okružni sud u Bostonu dokazao je da je Radoslav Artur kriv po 11 tačaka optužnice, prema kojima je optužen za brutalno zlostavljanje životinje. Osuđen je na 5 godina zatvora za svaku tačku optužnice. Štaviše, sud je odredio da visina njegove kaucije iznosi čak pet miliona dolara.

Radoslav je optužen za mučenje šteneta po imenu Dou. Nakon što je štene pronađeno u teško povređenom stanju, nadležne službe su morale da uspavaju namučenu životinju.
Dokazano je da je, nakon što je postao vlasnik, izgladnjivao, izbo, palio i tukao štene pit bula. On je više puta napadao i povređivao nevinu životinju, koristeći čak i neke srednjovekovne tehnike mučenja, izveštavaju strani mediji.

Ova vest obradovala je ljubitelje životinja širom sveta. Građani Bostona okupili su se oko Okružnog suda kako bi podržali ovu odluku. Mnogi su nosili majice sa slikom šteneta i kroz suze dočekali pravdu.

Iako šteneta više nema, ova presuda je istorijska u zaštiti životinja... Kazne vremenom postaju sve veće!

Preterivanje !!!!!
Naravno da čovek zaslužuje kaznu ali neku koja je pojmljiva. Ovako nešto nema veze sa pameću. Za čoveka dobiješ manje.
Odgovornost na pravosudnom sistemu je da donese odgovarajuću presudu inače će ispasti diletanti i amateri kao u ovom slučaju i niko ih neće posle smatrati ozbiljnim. Iz toga posle proizilazi uzimanje pravde u svoje ruke ali to je već druga tema...
Msm, ko je ovde predsedavajući sudija - Branko Kockica ?!? Svi mi volimo životinje ali ne treba sad patetisati do neba jer sutra će se suditi pravom kriminalcu. E, tu je potreban je pravi, ozbiljan sudija !

Ironija, za silovanje dobijes 10 godina, ako ne i manje, za mucenje psa 55 godina.
Jeste on teska budaletina koju treba kazniti, ali ubice dobiju manje obicno.

Zamisljam pricu samo u zatvoru.

"Ja sam ubio troje ljudi, kidnapovao sam ih, i izivljavao se nad njima u podrumu, posle sam ih rasparcao i zakopao u sumi, dobio sam 70 godina zatvora, a ti?"
"Ja sam se izivljavao nad jednim kucetom i dobio 55 godina".

Pa i treba, i životinje su živa bića. Zapravo možda je kazna i malo prestroga, ali neku kaznu od 12-20, maximum 30. je trebao da dobije. Npr ipak se kod nas za ubistvo čoveka dobija valjda 40.godina robije

Taj koji muci i ubija zivotinje, on samo ''vezba'' da bi kasnije to primenio na ljudima. Americki zakon je drukciji, tamo mogu da se dobiju i tri dozivotne robije, za neka krivicna dela kada sve saberu.

Pa i treba, i životinje su živa bića. Zapravo možda je kazna i malo prestroga, ali neku kaznu od 12-20, maximum 30. je trebao da dobije. Npr ipak se kod nas za ubistvo čoveka dobija valjda 40.godina robije
Za ubistvo se dobija najviše 20 godina a samo za ratne zločine i neka izuzetno teška dela do 40. U stvarnosti se dobija manje od 10 za ubistvo sa predumišljajem, a za slučajno manje od pet.

Ovaj je kažnjen mnogo strožije nego da je mučio čoveka! Ispada da su jedino ljudi nezaštićeni.

Ironija, za silovanje dobijes 10 godina, ako ne i manje, za mucenje psa 55 godina.
Jeste on teska budaletina koju treba kazniti, ali ubice dobiju manje obicno.

Zamisljam pricu samo u zatvoru.

"Ja sam ubio troje ljudi, kidnapovao sam ih, i izivljavao se nad njima u podrumu, posle sam ih rasparcao i zakopao u sumi, dobio sam 70 godina zatvora, a ti?"
"Ja sam se izivljavao nad jednim kucetom i dobio 55 godina".

Tu nije problem zbog toga što je ova kazna za mučenje životinje visoka, već što su ove niske. ;)
Sad kad se bude ponovo menjao Ustav trebalo bi pokrenuti inicijativu da se vrati smrtna kazna.

Ne vidis siru sliku... covek koji muci zivotinje ce vrlo lako preci na ljude.

Da ti objasnim širu sliku...
Ti sudiš čoveku na osnovu indicija i predrasuda, iznosiš pretpostavke...jer mi ne znamo šta će on sutra zapravo uraditi. Svrha zakona je da kazna ima tačno odmerenu težinu. Zbog toga su sudije dugogodišnji i iskusni pravnici itd. itd... Bar bi trebalo...Svrha zakona je i da spreči svakoga da uzima pravdu u svoje ruke, jer kao što vidimo u ovom podforumu, mnogi su spremni linčovati čoveka i time ste se izjednačili sa monstrumom...
Da pojasnimo na primeru...ako zatekneš NN lice u krađi tvog bicikla, budi spreman da će te ubiti, jer mu ionako (po Vama) sledi smrtna kazna. Dakle, nema šta da izgubi...Medjutim ako mu daš šansu da prodje sa manjom kaznom, otslužiće neko vreme i to mu se neće svideti pa kad bude ponovo na slobodi Boga mi će da razmisli.
P.S. Mnogi su ovde za drakonske kazne a setite se kako je Vama dok plaćate kintu za bezvezni saobraćajni prekršaj...prst na čelo :D

Poslednja izmena:
...
Medjutim ako mu daš šansu da prodje sa manjom kaznom,
otslužiće neko vreme i to mu se neće svideti
pa kad bude ponovo na slobodi Boga mi će da razmisli.
...

E moj baćo,
mnoga bi mama zakukala dok bi on razmislio !

Treba proterati divlje životinje ( one koje vole slobodu ) u divljinu.
Prepustiti im je !
Kada se ode u divljinu poštovati njene zakone, tj. silu ( ne ići tamo nenaoružan )!

Životinje privržene čoveku
staviti pod adekvatan nadzor.

Ako imamo preklanu decu po ulicama
od strane čopora pasa,
od strane raznih terijera,
ako imamo psetance odsečenih šapica ...
To znači da nemamo uređenu sredinu !

Ta životna sredina se neće urediti sama od sebe !
Doneti adekvatne zakone
i strogo ih sprovesti !

Nadati se da bulterijer neće nasrnuti na čoveka,
niti da ima manijaka koji vešaju mačke po parkovima
nije naiva, već iživljavanje odgovornih i upućenih !

Opet iz krajnosti u krajnost...
1. Proterati životinje u šumu pa da nas tamo kolju a pustiti naoružane manijake na ulicu ?!
2. Ograničiti slobodu pitomima ? Malopre se jedan ovde zapitao, šta ćeš tek sutra raditi ljudima ?!?
3. Preklana deca, osakaćene životinje itd. Imamo li mi veterinarske ambulante, čipovanu evidenciju, organe reda i inspekcije koji dobijaju platu za određeni posao a ne rade ? Imamo li mi neke zakone (koji se ne sprovode) ?
Msm, vidim da se u globalu slažemo, da su ti motivi plemeniti samo ne volim kod većine (psihologiju rulje) napumpavanje i forsiranje činjenica...

...
3. Preklana deca, osakaćene životinje itd.
Imamo li mi veterinarske ambulante,
čipovanu evidenciju, organe reda i inspekcije koji dobijaju platu za određeni posao a ne rade ?
Imamo li mi neke zakone (koji se ne sprovode) ?
...

Pa to ti kažem !
Zato, mora kako sam rekao :

životinje u šumu,
ljudi u grad !

Ljudi koji vole životinje mogu sa njima zajedno u šumu !
Zaista nema smisla da nas ostale siluju svojim afinitetima !

Back