Pravda je stigla Uroša

Čuj, pošto sam ja antišešeljevac, reci mi od čega ili koga se Šešelj branio tada, nisam upućen, video sam tu sliku, ali nikad me nešto nije zanimalo na koga vitla pištoljem. Osim toga, čini mi se da sam na toj slici video neke njegove koji ga okružuju, da li mu je to neko njegovo obezbeđenje, a nisam video ni da je izubijan i poluspaljen...pa, prvo mi to reci da bismo diskutovali i povlačili paralele.

Što se pandura tiče, govorimo o samoodbrani od direktnog fizičkog napada, nakon već nanesenih težih i lakših telesnih povreda

Прво, кад сам поставила овај видео са Јутјуба, испод сам ставила смајли :think:
што ће рећи да сматрам да нико од нас не познаје све појединости тог случаја те да нико овде не би требало да тако категорички тврди да "га треба ово или оно".
Прочитајте сад сви своје поруке да видите колико личите на разуларену гомилу која би да линчује некога.
А интересантно, сви ови овде који би да линчују - су против оних који "заговарају насиље"! :hahaha: (чуди ме да модератори у појединим порукама не препознају позив на насиље :think: )

Друго, оним питањем сам само желела да видим колико си ЗАИСТА објективан, и добила сам одговор.

Што се тиче овог Уроша, ако је заиста урадио то зашта га терете и на начин за који га терете, свакако да треба да буде кажњен.

Док је поступак овог полицајца, по мом мишљењу, недопустив, нарочито зато што је стадион врвео од полицајаца. Да сам ја била на утакмици са децом и да сам видела неког помахниталог како маше пиштољем... ма, не смем ни да наставим!

Намеће се ту и пар питања - како је тај Урош нашао да нападне БАШ полицајца у цивилу? Да ли је знао да је то полицајац? Да није био испровоциран од тог полицајца у цивилу? И, ако је полицајца напао само тај Урош, како је могуће да полицајца савлада ЈЕДАН младић? Кад је полицајац извукао пиштољ? Шта су радиле његове колеге за време напада на њега (јер бакља јако светли и нарочито привлачи пажњу ока кад се махнито помера)? И тд.

Ето, сматрам да само неко ко зна одговоре на сва ова питања, а то може бити само неко ко је присуствовао том догађају, може да да валидно мишљење.

А сви остали који позивају на Урошев линч, а не знају све чињенице, то раде или по партијској линији или по Б92 - НВО линији, и да не набрајам - знате и сами. ;)

Koji inače nije uopšte dramatičan.:roll:

Za Uroša i sve one koji se ponašaju na taj način, postoji samo jedna kazna: zatvorska u trajanju od 10 godina.

Kada nekoliko uroša bude kažnjeno i odležalo kaznu, sledeći uroši će se zapitati koliko im se isplati takvo ponašanje.

U masi junaci, a pred sudom kukavni slinavci koji bi najradije pobegli mami pod suknju.

Ma kaznila bih ga i 20 godina, sunce mu njegovo, pa da ima dve decenije koje će potrošiti na razmišljanje o tome šta je sve mogao da uradi u svom životu da tog dana nije otišao na utakmicu sa idejom da se obračuna sa policajcem. A i da bude primer ostalima. Ološ.

Тога за регистру!
:lol:

Poslednja izmena:
...kad par komada uroša...legne dobro dobru robiju....njihovi drugari budi bili bezopasni na način da ja i ćera lepo možemo uživati u nedeljnom stadionskom zezanju....

...a i prestaću da razmišljam o tome...el da tužim ja zvezdu kao neko ko je doveden u zabludu i na prevaru mu uzet novac...

....nego....

...dedera uroši u kolonu po jedan pa pravac bukagije....a u pm...:cool:[/QUOTE]

Upravo tako kao u Engleskoj. Mir i red na stadionima

ne znam za zvanicne nalaze sudskog vestaka, ali prema zvanicnoj optuznici javnog tuzioca, dilber je optuzen ( i osudjen ) za pokusaj ubistva sluzbenog lica, i jos nekoliko manjih prekrsaja.......dovoljno za 10 godina, i kusur da ostane........:mrgreen:

Nisam od onih koji se oduševljavaju dok neko tuče policiju jer oni predstavljaju ovu našu državu, ma kakva ona bila.

Ali, da li si primetio da, dok se odigravao taj grupni napad na "službeno lice",
na samo dvadesetak metara dalje policajci stoje uz ogradu
i čekaju naređenje da se umešaju u incident.

Čemu navodnice na službeno lice?

Pa ko je znao da je u pitanju službeno lice?

Oni policajci koji su stajali uz ogradu očigledno nisu znali, jer da jesu sigurno ne bi čekali, već bi potrčali da pomognu kolegi koji je bio čak i životno ugrožen.

Ko je izdao naređenje da policajac na dužnosti (ukoliko je zaista bio na dužnosti) sedi na tribinama, odvojen od policijskih snaga i da bude izložen velikoj i realnoj opasnosti, napadu od strane mase navijača.

A sad uvezi onih koji su napali "službeno lice".

Jesu li oni znali da je u pitanju policajac na dužnosti?

Pa čemu služi uniforma?

Da bi se znalo ko jeste, a ko nije službeno lice!!!

Jedno je kad se masa zaleti u nekog ko im je iz ko zna kog razloga sumljiv, a drugo je kad ta masa vidi, makar i usamljenog, ali uniformisanog policajca.

Sigurno bi mnogi među njima dobro razmislili pre nego što bi potrčali ka njemu.

Ponavljam, ničim ne mogu da opravdam napad na tog ČOVEKA.
Potpuno svejedno šta je on po profesiji, veri, naciji, rasi.
Ma kakvo god da mu je navijačko, političko, seksualno ili ma koje drugo opredeljenje.

Ali, zar pored toliko policije u uniformi, policije na atletskoj stazi sa kamerama,
zar je BAŠ MORAO i on da bude na tribinama, i to u civilu?

SURbel:

Vrlo interesantno razmišljanje...

Prvo, tvoj smajli je nepobitno govorio da treba da se zamislimo pošto odgledamo snimak na kom policajac maše pištoljem. Nedvosmisleno si na strani navijača, tako da o objektivnosti možemo raspravljati, s obzirom da sve koji se ne slažu sa tobom, optužuješ za poziv na linč.
Znaš li šta je linč? Možeš li izdvojiti te komentare u kojima se poziva na linč? Ili samo komentare u kojima se traži kazna - ZATVORSKA? Pojedinosti treba znati, slažem se...no, čini mi se da se na nekom snimku vidi da ovaj momak nije sam napao policajca...opekotina se vidi i na leđima (ukoliko to nije tetovaža, jel'), što će reći da je u više navrata dobijao baklje po telu, ne samo u glavu...
I ja sam razmišljao o tome kako su ga provalili da je pandur, osim ako sam nije rekao, međutim, dobro se sećam, kad sam bio na Severu, da su mi nekoliko puta prijatelji koji su vatreni navijači i stano odlaze na utakmice, ukazivali na "neke pandure u civilu". Pitam se i otkud su oni to znali...Ali mi nikad nisu rekli, osim "ma svi znaju"...

A reci iskreno, da li je uopšte jednog navijača (mada ovi klinci i nisu navijači u pravom smislu reči, s obzirom da ih najmanje zanima sama igra i rezultat) teško isprovocirati pandurom? Znaš, malo je teško verovati da se neko nađe u gomili tih klinaca i počne da ih provocira...onda bi trebalo da pomislimo da je ovaj pandur lud!?

Osim toga, ti pretpostavljaš da je pandura na stotine...mislim na one u civilu...koliko je trajalo sve, imaš vreme? A niko nije brzi gonzales da tako hitro reaguje u sekundi, s obzirom na vreme trajanja napada...
Pričamo o samoodbrani u datom trenutku, kad si zatečen i sve seva oko tebe, pljušte udarci, peku baklje po licu, seva pred očima, opet ponavljam...kako bi ti reagovala u takvom trenutku?

Pričamo o samoodbrani u datom trenutku, kad si zatečen i sve seva oko tebe, pljušte udarci, peku baklje po licu, seva pred očima, opet ponavljam...kako bi ti reagovala u takvom trenutku?

АЈДЕ МОЛИМ ТЕ ПОГЛЕДАЈ СНИМАК! видео је шта се спрема, и ЗАШТО НИЈЕ ИЗАШАО?? лепо се види на снимку да је имао времена то да уради, и да доле вође смирују страсти (што стварно јесу, чак је неки лик добио шамарчину јер се правио много битан) и то баш да неби дошло до даљег сукоба.. а друго, да је он стварно био на задатку како је накнадно достављено суду (!) мурија би знала да има своје људе на трибини и одмах би улетели, неби чекали толико... :think:

SURbel:

Vrlo interesantno razmišljanje...

Prvo, tvoj smajli je nepobitno govorio da treba da se zamislimo pošto odgledamo snimak na kom policajac maše pištoljem. Nedvosmisleno si na strani navijača, tako da o objektivnosti možemo raspravljati, s obzirom da sve koji se ne slažu sa tobom, optužuješ za poziv na linč.

Znaš li šta je linč? Možeš li izdvojiti te komentare u kojima se poziva na linč? Ili samo komentare u kojima se traži kazna - ZATVORSKA? Pojedinosti treba znati, slažem se...no, čini mi se da se na nekom snimku vidi da ovaj momak nije sam napao policajca...opekotina se vidi i na leđima (ukoliko to nije tetovaža, jel'), što će reći da je u više navrata dobijao baklje po telu, ne samo u glavu...
I ja sam razmišljao o tome kako su ga provalili da je pandur, osim ako sam nije rekao, međutim, dobro se sećam, kad sam bio na Severu, da su mi nekoliko puta prijatelji koji su vatreni navijači i stano odlaze na utakmice, ukazivali na "neke pandure u civilu". Pitam se i otkud su oni to znali...Ali mi nikad nisu rekli, osim "ma svi znaju"...

A reci iskreno, da li je uopšte jednog navijača (mada ovi klinci i nisu navijači u pravom smislu reči, s obzirom da ih najmanje zanima sama igra i rezultat) teško isprovocirati pandurom? Znaš, malo je teško verovati da se neko nađe u gomili tih klinaca i počne da ih provocira...onda bi trebalo da pomislimo da je ovaj pandur lud!?

Osim toga, ti pretpostavljaš da je pandura na stotine...mislim na one u civilu...koliko je trajalo sve, imaš vreme? A niko nije brzi gonzales da tako hitro reaguje u sekundi, s obzirom na vreme trajanja napada...

Недвосмислено нисам ни на чијој страни.
Нарочито зато што и не припадам том свету (ни навијачком ни пандурском).
А смајли и јесте "nepobitno govorio da treba da se zamislimo pošto odgledamo snimak na kom policajac maše pištoljem", јер, као што већ написах: "сматрам да нико од нас не познаје све појединости тог случаја те да нико овде не би требало да тако категорички тврди да "га треба ово или оно". "

И остало што сам написала лепо је објашњено, ко жели може да разуме на прави начин, ја не бих да се понављам. :)

Да сам ја била на утакмици са децом и да сам видела неког помахниталог како маше пиштољем... ма, не смем ни да наставим!

Намеће се ту и пар питања - како је тај Урош нашао да нападне БАШ полицајца у цивилу? Да ли је знао да је то полицајац? Да није био испровоциран од тог полицајца у цивилу? И, ако је полицајца напао само тај Урош, како је могуће да полицајца савлада ЈЕДАН младић? Кад је полицајац извукао пиштољ? Шта су радиле његове колеге за време напада на њега (јер бакља јако светли и нарочито привлачи пажњу ока кад се махнито помера)? И тд.

Ето, сматрам да само неко ко зна одговоре на сва ова питања, а то може бити само неко ко је присуствовао том догађају, може да да валидно мишљење.

А сви остали који позивају на Урошев линч, а не знају све чињенице, то раде или по партијској линији или по Б92 - НВО линији, и да не набрајам - знате и сами. ;)

Znaci neko ko osudjuje nasilnika to radi po partijskoj liniji... Dobro,od sada cu da se zalazem da svim nasilnicima daju cokolade.
Prvo,ti mladi huligani i olos su znali da je on policajac,zato su ga i tako napali.
Drugo,napalo ga je vise njih sa namerom da ga lincuju,zato je on i izvadio pistolj,u samoodbrani
Trece,cak i da nije napadnut,policaja IMA PRAVO da vitla pistoljem na razjarenu navijacku i glupu masu koja krece da lomi i bije sve redom. Cak i kada je u civilu. I nije mi jasno sta bi vama i vasem detetu na stadionu smetalo kada neko vitla pistoljem na razjarenu masu koja lomi ? Brinete se za masu,stitite njihova prava ? Pa dobre su te vrednosti...

Cetvrto,pa cak i da ga je taj policajac napao bez razloga (a nije),sta moze da opravda nabijanje baklje u usta ?!!!!! Pa cak i kada te neko napadne da te ubije,nabijanje baklje u usta je prekomerno prekoracenje krajne nuzde,a kamoli kada je taj neko ko ti nabija baklju u usta tebe prvi napao.

I meni vise nije jasno sta je nerazumljivo oko ovog slucaja ? Naravno,jedino nije jasno kod ovih nasih 'nacionalno osvescenih intelektualaca i cuvara porodicne tradicije'... Jad i tuga.

• Podržavam
Reactions: Reg
Znaci neko ko osudjuje nasilnika to radi po partijskoj liniji... Dobro,od sada cu da se zalazem da svim nasilnicima daju cokolade.
Prvo,ti mladi huligani i olos su znali da je on policajac,zato su ga i tako napali.
Drugo,napalo ga je vise njih sa namerom da ga lincuju,zato je on i izvadio pistolj,u samoodbrani
Trece,cak i da nije napadnut,policaja IMA PRAVO da vitla pistoljem na razjarenu navijacku i glupu masu koja krece da lomi i bije sve redom. Cak i kada je u civilu. I nije mi jasno sta bi vama i vasem detetu na stadionu smetalo kada neko vitla pistoljem na razjarenu masu koja lomi ? Brinete se za masu,stitite njihova prava ? Pa dobre su te vrednosti...

Cetvrto,pa cak i da ga je taj policajac napao bez razloga (a nije),sta moze da opravda nabijanje baklje u usta ?!!!!! Pa cak i kada te neko napadne da te ubije,nabijanje baklje u usta je prekomerno prekoracenje krajne nuzde,a kamoli kada je taj neko ko ti nabija baklju u usta tebe prvi napao.

I meni vise nije jasno sta je nerazumljivo oko ovog slucaja ? Naravno,jedino nije jasno kod ovih nasih 'nacionalno osvescenih intelektualaca i cuvara porodicne tradicije'... Jad i tuga.

:hahaha::hahaha::hahaha:

И остатак поста је исто толико острашћен, било би смешно одговорати на ово. :cool:

:hahaha::hahaha::hahaha:

И остатак поста је исто толико острашћен, било би смешно одговорати на ово. :cool:

Ma jeste,u pravu si... Ostrasceno je reci za momka koji nabija baklje u usta da zasluzuje vise od 10 godina zatvora.Ostrasceno je reci da policija ima pravo da upotrebi silu prema siledzijama. Neostrasceno bi bilo reci da policija treba da im obezbedi prevoz do najblize poslasticarnice ciji je vlasnik Albanac,da je porazbijaju i spale.
I ono sto si obojila u plavo je tacno,to je izivljavanje,sadizam,a sadizam je zabranjen cak i kada te neko napadne da te ubije.

Ma pun mi je q... da li je bio pandur,drugi navijac ili prodavac semenki.Ti navijaci,tj.huligani nisu normalni.Biju koga stignu.Licno sam gledao kako su razbili coveku auto samo zato sto je imao tablice drugog grada protiv koga su igrali tekmu.A jednog mog prijatelja su prebili takodje zato sto je bio u autu sa tablicamo drugoga grada,opet,protivnika te ekipe.Znaci Urosu ne 10 nego 15 godina.Pa kda jedno stotinjak Urosa podje njegovim putem,mozda i utakmice budu lepa mesta gde moze lepo da se provede deo vikenda.Pricate ovde,da li gurao baklju coveku usta,da li je bio na zadatku ili ne,to uopste nije bitno.Covek je pretucen(vidi slike),huligane u zatvor,mada bi bilo bolje u kamenolom,i resimo jednom za svagda taj problem.

A ja bih da upitam: Sta da Trajkovic nije uspeo da se izmakne? Sta da se sapleo? Koliko bi batina primio i da li bi preziveo, da nije izvadio pistolj? Ko je taj sto ce na osnovu snimka da protumaci kako i zasto su navijaci poceli da tuku zandarma? Onaj snimak koji sam ja video,svedoci samo o tome da se napadnut covek spasio od huligana vadeci pistolj.Ne bih da raspravljam o guranju baklje u usta i sl.Ja bih samo da potenciram cinjenicu da posle '89-te, nijednom nisam otisao na sever, jer sam tada video da to ponasanje nema veze sa navijanjem, vec sa divljanjem.Grozim se i same pomisli da me neko moze pretuci ili ubiti samo sto navijam za suparnicki klub.JA TO NE ZELIM U SVOJOJ ZEMLJI. Ako je potrebna drakonska kazna za takve divljake, da bi normalan covek mogao da posecuje utakmice i nosi dres omiljenog kluba bez straha, onda sam za.

Na kraju , Uros licno je PRIZNAO KIRVICU, i zamolio sud da mu umanji kaznu.Ako je on svestan da je njegov postupak bio pogresan, zasto dalje tupiti zube pricom o pravima i slobodi? Mozda treba preinaciti presudu, korigovati duzinu sankcije, uci u razloge Trajkovica za prisustvovanje utakmici u civilu, van duznosti, naoruzan?Nisam vican tumacenju sudske presude, ali mora da postoji neki kantar za odredjivanje kazni.Treba odrediti u kom stepenu postoji (definitivno postoji) odgovornost Trajkovica?U svakom slucaju, presuda mora da postoji, da se ovakve scene ne bi ponavljale....sto i jeste smisao kaznjavanja u nasem sudstvu....

Back