Prava potrosaca

Ne znam da li sam potrefila temu,ali se nalazim u situaciji u kojoj ne znam kako da reagujem i kako da se postavim.Nadam se da ce neko moci da mi pomogne.
Naime pocetkom septembra mi je instalirana digitalna televizija i internet i receno mi je da ce za dan dva da dodje signal interneta.U medjuvremenu sam otputovala i posle 10-ak dana kad sam se vratila interneta i dalje nije bilo.Zvala sam ih i poslali su te njihove ljude da provere i rekli su mi da je do nekog razdelnika u stanu i da treba da se rusi pola zida da bi mogla da imam signal.Da napomenem da ni digitalna nije funkcionisala i da je seckala iz istog razloga.Oni su sve uneli u svoj izvestaj.Meni,naravno,ne pada na pamet da zbog interneta rusim pola zida!Ja sam posle toga opet otputovala i kad sam se vratila odlucila sam da raskinem sa njima ugovor,ali su mi rekli da moram da platim to instaliranje i da izmirim racun za ceo oktobar i pola novembra.Kad sam rekla da ja nisam uopste koristila njihove usluge,jer interneta nije ni bilo i da mi nije jasno zasto to treba da platim,rekli su mi da napisem dopis i da ce mi javiti u roku od nedelju dana da li mi je to odobreno,ali evo vec druga nedelja kako mi niko nista ne javlja,a ja stvarno necu da dodjem u situaciju da moram da platim tri racuna za nesto sto nije sluzilo svrsi!
Zanima me da li se neko nasao mozda u slicnoj situaciji,ili mozda zna nesto o tome da li sam ja stvarno obavezna da im to platim,ili ne,jer sam se nekoliko puta uverila da se cesto potrosaci i korisnici raznoraznih usluga zbunjuju i dovode u zabludu samo zato sto ne znaju svoja prava,a oni to bezobrazno koriste! :think:

Imala sam sličan problem sa internetom, samo što su mene isključili svojevoljno, jer navodno nisam platila račun, a to im nije prvi put.Račun je bio plaćen 3 meseca unapred, a u međuvremenu su me isto jednom isključili i imali su neke kvarove, pa nisam imala internet sve ukupno nekoliko dana.Ovaj put nisam htela da ih zovem, nego sam otišla direktno u firmu i tražila da raskinem ugovor, ali i da mi daju napismeno da "nisam" platila račun.Prvo su bili zbunjeni, pa su shvatili svoju grešku i htela sam da raskinem ugovor, a onda su me ubeđivali da moram da platim sve troškove, jer je ugovor na 2 godine.Međutim, u ugovoru postoji stavka da su za svaku promenu i svaki kvar dužni da me obaveste, što oni nisu učinili, pa sam im rekla da sad mogu da ih tužim zbog toga.Priznali su grešku i dobila sam popust za plaćanje sledećeg računa, ali ovo im je zadnja greška.Sledeći put raskidam ugovor.

Tako da bi bilo najbolje da napišeš taj dopis i da ga oni službeno prime, mada već postoji i njihov izveštaj, a traži i da porazgovaraš sa nekim iz njihove pravne službe.U svakom slučaju ti njihove usluge nisi koristila i ne mogu da ti naplate nešto što ti nisu omogućili.

nemam pojma al znam da ako ne pokazes zube ili motku nemas sanse protiv sistema... kad smo se uselili u stan podnesemo zahtev za kablovsku... posto je vec sprovedena po celoj zgradi, znaci da treba da posalju coveka samo da prikljuci kabal na tv... bio petak popodne sklopili ugovor, ali kazu nista do ponedeljka, taj terenski tim otiso kuci... mm uhvati i kupi kabal i prikaci sam... pozove ih i kaze da nema potrebe da salju ljude... posle par dana nas tuzili sto smo se kacili na divljaka :eek: :pop2:

napisala sam taj dopis i odnela sam ga licno tamo jos pre 15 dana.Tako sam im to srocila,da se nadam da im nece pasti na pamet da mi traze to sve da platimSacekacu jos par dana da vidim da li ce mi se neko javiti,ako ne,odoh ja tamo!!A da ne govorim o tome koliko su azurni.Kad treba da dodju da spoje kablovsku,treba im 10 dana,ali ako si na divljaka,onda ti u pet dana i 3 puta dodju da te iskljuce ako se nakacis!

Back