Prava odluka ?

• Začetnik teme Začetnik teme Capa1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Capa1

Početnik
Poruka
7
pozdrav ljudi, e ovo je moj problem
imam djevojku sa kojom se zabavljam 10 mjeseci, fantasticno nam je zajedno
vec smo pricali o braku i bio sam siguran da je ona ta prava, sve do prije par dana

a evo kako prica ide

nakon mozda 3 mjeseca veze desila se prva kriticna stvar
zaboravila je mobitel kod mene, kasnije me nazvala od kuce i shvatila da je mobitel kod mene, po glasu sam joj zakljucio da ima nesto u tom mobitelu sto nije za mene, pogubila se sva
nisam mogao odoliti zelji i prelisto sam poruke, a prije tog njenog poziva koji mi je bio sumnjiv par sati je mobitel stojao kod mene i nisam ga dirao, nisam od onih koji guraju nos gdje mu nije mjesto
tu sam nasao da je nepuna 2 mjeseca prije naseg pocetka spavala sa momkom mladjim 5 godina (ona 87. god, on 92. god)
problem je taj sto su se oni tad poznavali nepunih 4-5 dana, ona je inicirala da ode kod njega (zivi u drugom gradu) itd.
presao sam preko toga jer valjda svako ima pravo na jednu gresku u zivotu

tu sam je pritisno i morala mi je ispricati puno toga, ja sam tad mislio da mi je ispricala sve
morao sam znati sa kim se zabavljam, jer kad saznate da je spavala sa nekim posle tako kratkog poznanstva, jos je bilo na njenu inicijativu...
navodno joj je on bio 3. sa kojim je spavala, a predhodna dva su bile duge i ozbiljne veze

e prije par dana se desava ta druga kriticna situacija
krenuli smo neku ozbiljnu pricu i ja sam ponovo pritisno, kao da sam znao da mi ne govori istinu... na kraju joj trazim da se zakune da su bila samo njih trojica... inace pod zakletvom ne laze nikad
I to sam morao uraditi radi sigurnosti, jer nisam vidio drugi nacin kako da budem miran i da znam pravu istinu
i prije sam to trazio al se uvijek izvlacila na kartu da ne mogu povjerenje gradit na kletvama tako da sam ja odustajo
medjutim... sinoc kad sam to trazio nije se htjela braniti na taj nacin nego je rekla da mi ima jos nesto priznati...
spavala je sa petoricom prije mene
trojicu odozgo sam vec objasnio, dakle jedna avantura i dvije ozbiljne i duge veze
dvojica koji se sinoc pojavljuju su takodje bili nakon svega par dana zabavljanja
s tim da je jednog poznavala cijeli zivot i navodno joj je uvijek bio simpatija...
a drugi je uspio opciniti nakon svega par dana, navodno

a jos moram reci da mi je ovo rekla samoinicijativno, dakle ja sam joj to trazio i ona me odbila, vec sam krenuo drugu pricu i ona se sama vratila na ovo i rekla da ne moze vise da mi laze i da hoce da mi prizna

sta da radim ljudi moji
cura me voli u to ne sumnjam, spremna se zrtovati za vezu, prelijepo mi je sa njom, volim i ja nju vjerovatno i vise nego ona mene...
ali ja sam od kako sam to saznao lud covjek... ne znam sta da radim
malo sam sovinista i posesivan tip, prilicno sam siguran da ce me ta spoznaja o 5 ljudi prije mene proganjati cijeli zivot, jos gore da su trojica bila iz prakticno avanture i posle svega par dana

da li da zrtvujem taj teret i nosim ga na ledjima cijeli zivot a da zadrzim zenu koju volim i sa kojom uzivam, ili da pokusam pronaci bolju
po prvi puta sam pomislio da mogu mozda naci bolju
ona je meni prva partnerka (imam 23 godine), prije nje sam imao dvije djevojke, ali prvi sex sa njom
bojim se da li cu ikad uspjeti pronaci nesto tako dobro i nesto sto mi tako odgovara

da mi je neko prije nje opisao ovu situaciju ja bi bez razmisljanja rekao PREKID
razum mi i sad govori da prekinem ali ne mogu, nemam snage, hrabrosti, bojim se da cu se pokajati... je li to prava ljubav mozda ili samo kukavicluk ?

nekako sam progutao cinjenicu o tom broju 5, nije strasno s obzirom na njene godine
ali strasno me muce ova trojica koji su bili iz avantura prakticno

bitno je naglasiti da nikad nije prevarila momka, i to mi je rekla i to je takodje istina, da sad ne objasnjavam kako znam, jednostavno znam
dakle ne vara, voli me, prelijepo mi je sa njom... u sve ovo sam siguran
ALI, ima u proslosti tri avanture, odnosno momke sa kojima je spavala posle 7 dana zabavljanja ili manje
i lagala mi je, kaze da se bojala moje reakcije ako saznam i prekida

kako da se natjeram da zadrzim pozitivno misljenje o njoj, jer stvarno to zelim ?

nadam se da me razumijete
nije mi lako

Ako je voliš, reci joj neka beži od tebe, jer si ti kontrolor i posesivac koji bi da drži konce u rukama ne samo njene sadašnjosti, već i prošlosti.
Nakon što ona ode, daj oglas u novine da tražiš nevinu ženu za ženidbu, u najgorem slučaju neku kojoj ćeš biti drugi, ali da je sa prvim protekao dovoljan broj dana/nedelja/meseci pre nego što joj je uleteo između nogu.

@kao cvet na kisi

tvoj je stav da ne postoji razlika izmedju cure koja lijeze sa momkom posle 5 dana i one koja pusti da prodje odredjeno vrijeme da bude sigurna u neke stvari ?
razumijem ja da se strast ili sta vec moze dogoditi jednom, ali tri puta tako brzo pristati na odnose sa nekim
teoretski je moguce da je i to sve bilo pitanje strasti i da ona nije laka cura, i ja zelim da vjerujem u to

dakle vi ste jednoglasli:
djevojka koja spava sa tri muskarca nakon par dana poznanstva, nije nista manje moralna, vrijedna, dobra osoba od one koja za takav cin trazi ipak nesto vise vremena ?
ovo je stvarno pitanje, nikakva ironija niti bilo sta slicno

napiso sam u uvodnom komentaru vec, tu djevojku planiram zeniti ako uspijemo izgurati ovaj problem, tako da mi ove stvari zaista puno znace

Karaj i ne smaraj , kako kaze Novka ! Opusti se i uzivaj !
Lijepa veza se rijetko desi . To ce ti reci vecina iskusnijih .
Da te je upoznala ranije , mozda bi joj bio i jedini .Razmisljaj o tome
i ne opterecuj se njenim predhodnim zivotom !

Znaci njegova mala najgora od sve djece.

nisam ja to rekla, a i ne znamo mi da li je i ona njih poznavala malo duze...msm ovog jednog rece da jeste ceo zivot

- - - - - - - - - -

i da se ne lazemo sad, ovde je najveci problem taj sto je ona njemu prva a on njoj nije...njega to ubija i pravi u glavi sliku njegovog "postenja" naspram njenog "nepostenja"

joj ova tema je ko savrsena za mene ,kolko sam puta ovaku pricu cuo ,ti si decko klasican slucaj tj. zrtva , nit prvi nit poslednji....
mala je lazljiva dr-olja i manipulatorka proracunata kucka bez grize savesti i trunke morala i gleda samo da se uvali , ako ti se uvali nece te ceniti vec smatrati za budalcinu ako hoces da ti nabija rogove i da pravi od tebe muuuuuu muuuuuuuu-a ,onda je zeni slobodno ,mozda se i smiri prvih par godina dok izradja decu a posle oho-hoooo jadan ti.

Sve sto prica tebi pricala je nekome pre a pricace i nekom posle ne sekiraj se imala ih je ona dosta tacno zna sta i kako treba da kaze muskarcima da bi ih obradila...
Jbte cak i Instinkt ti govori cak ti i mozak govori surovu istinu, pa poslusaj ih jbte ! Zasto ljudi ne slusaju svoju intuiciju.

Ona ce naravno naci novu zrtvu koju ce ludo voleti i govoriti isto sto i sada tebi , tebe naravno nece ni pominjati tom novom a i ako bude pritisnuta bice da ionako nista nisi znacio .

Sve ti je jasno , znas sta ti je ciniti ,sve se redje javljaj i izlazi pod hitno se hladi i nek ti sluzi samo za kresanje , u medjuvremenu drugu trazi ,ako si zaljubljen ili volis pomucen ti je um i nema pojma da budes siguran u vezi nje ,dal te voli il ne ,vidis da ti sve vreme plasira lazi i lazno se kune.
Dal nas neko voli ili ne to mozemo sigurno znati samo kada mi sami ne volimo tu drugu stranu i sagledavamo realno ,ako mi volimo onda je nemoguce proceniti.
Vec je izduvala na par mesta i videla tebe naivnog i nevinog ,cak iako nisi rekao sigurno je provalila manje vise tvoje neiskustvo, i sad juri dok je vruce da se uvali.verovatno je i ona potegla pricu o braku deci itd..
Ne dozvoli da ti prebacuju krivicu i da te tripuju (zene).
I nikad se ne zaleci na prvu!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back