Prava ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme wuki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
wuki:
Svi ovde pricate o ljubavi,ja sam covek koji misli da obostrana ljubav ne postoji,imao sam slucaj da sam ja voleo devojku,sad ce tri godine kako smo raskinuli,a ja nju i dalje volim,imao sam slucaj da devojka voli mene ali ja nju nisam.
Ima li neko da mi kaze primer prave,obostrane zaljubljenosti?
Ono dvoje sto poginuse u Sarajevu... Davno bilo, bila neka reportaza o njima. On je (bio) Srbin ona (bila) muslimanka ili hrvatica.

Enfroz2891.:
"Prava ljubav"ne postoji.Obostrana zaljubljenst je mogutja.....ali i tu vremenom uvek jedno nayebe kad se ono drugo odljubi.
delimichno si u pravu..
Problem je shto ljudi imaju nerealna ochekivanja,sanjaju da ce im ne znam kakva"ljubav"nadomestiti sve nedostatke i reshiti sve probleme u zivotu,ali zivot nije "zenski film"sa hepi endom
ok, ti onda budi sam..
Go.vna ostaju i nagomilavaju se bili zaljbljeni ili ne.
mislim da je ovo kljuchna stvar ..ali sladja su kad ih jedu dvoje..
Mogce je imati i qvalitetan braq,ma shta se pod tim podrazumevalo,ali ne za svaqog i nerealno je i nemoguce ochekivati da ne samo zaljubljenost nego i ljubav u nekoj romantichnoj formi opstane ceo zivot....jednostavno zivimo predugo,nemoguce je neqoq i trpeti po 50,60 godina a qamoli voleti.
nemoguce je trpeti, a voleti bez obzira na sve je moguce..bote negativan si k'o crna zemlja..
Brak je prihvatanje osrednjosti,kompromis neostvarenih zelja sa milostinjom koju ti zivot nudi,obavezivanje na blagu nesretju na duge staze uz odr.pogodnosti kao "sigurnost"...itd.,zarad izbegavanja ochajanja u samoci
to iz iskustva? moji su u braku 25 god., i svakom bih pozelela takav brak.
. e spreman si za penziju..toliko negativnosti skoro ne videh...

Da,govorim iz isqustva..ne direqtnog nego indirektnog posto retko ko ovde moze da govori iz licnog direktnog isqustva jer je retko qo na forumu sa 50 ,60 godia starosti ili vishe.
Moji roditelji su u braqu 33 godine,pre toga su ziveli zajedno 3 godine,pre toga su se zabavljali josh jedno 5 godina a oboje imaju 56.....praktichno ceo zivot su zajedno....i sa sliqa se vidi da je to neqad bila ta vasha "prava ljubav"....ali vremenom prercepcija odnosa i onoga shto dvoje smatraju za potrebno se menja...meni je njihov danasnji odnos katastrofa,ali to je samo moja percepcija,njima izgleda odgovara a smatram da su moji roditelji prosek,primer tipichne nesretje trajanja braqa..i znam moze uvek da se kaze "ali nije kod svih tako ...treba truda,bla,bla,bla...."ali koji je procenat onih koji uspeju da se trude i nakon 20,30 ili vishe godina ako uopshet opstane i toliqo?Naravno uvek se mozete nadati da bash vi spadate u taj zanemarljiv deo zanemarljivog dela.

nemash mooda.. sam sebe ubedjujesh u neshto u shta sam ne verujesh..autosugestija je super stvar..nastavi..
imash strah od vezivanja..sve u zivotu moze da se okoncha, pa i brak, zivot sa tom nekom osobom, niko te ni na sta ne prisiljava..

Pa ne qazem ja da je braq losh...ali nije ni idealizacija o kojoj mnogi tupe...siv je qo i sve ostalo u zivotu.Na qrajku sve ti je to isti qurac...bio sam ili u braqu,kad si sam onda si sam,usamljen,kad si u braqu trpish zenu i ona tebe + retardi koji nastaju kao posledica istog....pa ja da sam svoj otac odma bi se ubiJo shto imam ovakvog degena za sina.Nema tu neqe preterane razliqe.....ne bi meni smetalo da se "vezem" da mogu tako blentavo da se zaljubim,isto bi qrajni rezultat bio i ovaqo i onaqo,zato se i ne brinem preterano....razumem ja da je zbog drushtvenih ochekivanja okoline zenama teze ma qoliqo neqe ne zelele da priznaju....

wuki:
Svi ovde pricate o ljubavi,ja sam covek koji misli da obostrana ljubav ne postoji,imao sam slucaj da sam ja voleo devojku,sad ce tri godine kako smo raskinuli,a ja nju i dalje volim,imao sam slucaj da devojka voli mene ali ja nju nisam.
Znas da sam se milion puta ubedacila razmisljajuci kako se nesto zivot sa mnom igra pa kad ja volim ljubav mi se ne uzvraca i obrnuto, kad me on voli ja sam mrtva ladna...mislila sam isto da je to ziva muka i patnja a u sustini mozda smo i sami krivi za to...Pokusaj samo malo da primetis onu koja te voli a ne da vecno patis za onom koja te nece...Posle mnogo god muka i kidanja nerava zbog neuzvracene ljubavi spustih se na zemlju i sad imam nekog ko me voli i koga volim...Naravno ne onom strasnom ljubavlju kad se totalno zaslepis pa ne vidis nista vec jednom mirnom i stalozenom gde sitnice cine srecu....Sve je lepo u dvoje a mali je korak da se to postigne..mi se razlikujemo u milion stvari a vezalo nas je interesovanje prema istoj vrsti muzike...pokusaj da na takv nacin i ti imas nekog, to je jedan izvanredan osecaj, bogu hvala da sam to spoznala....

Enfroz2891.:
Pa ne qazem ja da je braq losh...ali nije ni idealizacija o kojoj mnogi tupe...siv je qo i sve ostalo u zivotu.Na qrajku sve ti je to isti qurac...bio sam ili u braqu,kad si sam onda si sam,usamljen,kad si u braqu trpish zenu i ona tebe + retardi koji nastaju kao posledica istog....pa ja da sam svoj otac odma bi se ubiJo shto imam ovakvog degena za sina.Nema tu neqe preterane razliqe.....ne bi meni smetalo da se "vezem" da mogu tako blentavo da se zaljubim,isto bi qrajni rezultat bio i ovaqo i onaqo,zato se i ne brinem preterano....razumem ja da je zbog drushtvenih ochekivanja okoline zenama teze ma qoliqo neqe ne zelele da priznaju....

Svaki covek je prica za sebe,ne mozes donositi zakljucke na osnovu necijeg iskustva ili malog broja primera.Evo npr. moji roditelji su 23 god. u braku,a kad ih pogledas vidis da se vole kao prvog dana,mozda ne u tolikoj meri,ali se ipak vole JAKO.. ;)

wuki:

primer..."na livadi gde je breza bjela voljeli se ja i danijela" drljacina autobigrafska :lol:

wuki:

pa neeeznam. desava se valjda svasta. Desava i da se volite oboje a da jedan ipak voli vise a drugi manje. Da u pravu si tesko se stvari poklapaju. Tj retko se ljudi vole obostrano i jednako snazno! Ne znam! Ali ja mislim da se ipak desi. Ponekad :cry: :| ;)

Kad malo bolje razmislim ipak se slazem s tobom. Ako prevrtim film skoro je uvek jedno bilo vise a drugo manje ali mozda sam ja u bedaku danas! ? Kad budem imala primer cu ti javim ;) A javi i ti nama!:)

Back