Ja sam uvijek o Tebi
Titus razmišljao kao o jednom klasičnom salonskom judeofobu, te mi tako ovaj boldirani ekstremni izljev iracionalnog stvarno nikako ne ide uz tu predstavu.
Osim toga od Tebe očekujem i dosljednost, od kuda sada to "jevrejski", pa zar nije hazarski?
Voleo bih krauterbox da se u ovom odgovoru tebi nashalim, pa da i moj odgovor tebi bude u duhu tvog, polushaljiv, i sigurno bih to ucinio da tema nije ( barem za mene ) poprilicno tuzna i opskurna.
Smatram da je za pravilno razumevanje medju ljudima, kada su ovakve diskusije u pitanju, potrebno ispravno definisanje pojmova. Naime, ja sam odreagovao impulsivno i preemotivno, te je mozda moja sintagma zazvucala drugacije nego sto joj je, od autora iste,t.j. moje malenkosti, bio zadatak. Kada sam napisao 'jevrejski izbljuvak', akcenat sam stavio na 'izbljuvak', jer izbljuvaka ima u svakom narodu pa i u jevrejskom, a pridev 'jevrejski' posluzio je da ukazem na to da covek koji tako vulgarno okaljava ugled pokojnog coveka, iznoseci najodvratnije lazi o njemu, svakako radi to veoma svesno, jer nalazi se na celu jedne stranke kojoj ne da nisu svojstvena takva ponasanja, vec naprotiv, desnicarske ideologije propagiraju tradicionalne vrednosti hriscanstva, a u te vrednosti homoseksualizam, svakako ne spada, te da taj i takav covek svakako ne moze biti neko kome je stalo do austrijske desnice i austrijskog naroda, ne ulazeci u to zasto je to tako i zasto su mnogi Jevreji ( po meni krajnje neosnovano ) u Hajderu videli svog neprijatelja.
Da rezimiram: ovim svakako nisam zeleo uvrediti nijednu naciju ili narod, kako vec...( tu ona tvoja opaska o hazarima mozda dobija veci smisao ), samo sam hteo ukazati da je Pecner samo jedno u nizu kukavicje jaje podmetnuto Hajderu u moru neprijatelja koje je imao.
P.S. I otkud ti to da sam 'judeofob' ( ono 'salonski' ti necu zameriti )? Kada napadam Jevreje, ja to radim ( barem tako mislim i zelim ) krajnje osnovano. Isto kao kada napadam, npr Nemce, tacnije naciste i njihovu sramnu ulogu u istoriji 20-tog veka. Na isti nacin napadam i Jevreje i njihovu sramnu i zlocinacku ulogu u, npr, boljsevickoj revoluciji i genocidu nad ruskim narodom. Mozda mi je recnik ponekad preostar i zazvucim drugacije nego sto sam zeleo, ali svakako nisam niti judeofob niti germanofob zbog toga. I meni je zao sto je to mozda zazvucalo 'antisemitski' ( sto volim ovaj nikada do kraja definisan pojam ), jer nikada nisam voleo generalizacije kada su narodi u pitanju, prosto, sintagma je mozda malo nespretno upotrebljena.