prava DAMA

Ja bih rekla da nije do tebe Cakana, ova dama, ovako strogo opisana, je neko mitsko, davno izgubljeno biće koje možda još uvek živi u dubinama škotskih jezera i pojavljuje se samo kada Artur klekne i stavi celo na Eskalibur...u sumrak...ja ljude ovakvih osobina nisam imala čast da sretnem ali srećom, moji kriterijumi nisu visoki, dovoljno je da ne pljuje, ne psuje, ne svadja se i ne daje gas kada treba da stane na pešački...začudo, u današnje vreme to mi je sasvim dovoljno da pomislim iju, kakvo prijatno iznenađenje...

Ne znam tačno da kažem da li tako savršena dama kao iz opisa postoji, ali da je opis romantizovan jeste, jer svako biće pa i svaka žena ima i svoje nedostatke, tako da ove mitske generalizacije nisu ništa drugo do plod nečije mašte, jer ne postoji nijedna osoba koja ne greši, koja ne napravi glupost ili nešto ne zna ili ne ume kako treba
Manite me se više priče o idealnim ljudima i odrastite

Ne znam tačno da kažem da li tako savršena dama kao iz opisa postoji, ali da je opis romantizovan jeste, jer svako biće pa i svaka žena ima i svoje nedostatke, tako da ove mitske generalizacije nisu ništa drugo do plod nečije mašte, jer ne postoji nijedna osoba koja ne greši, koja ne napravi glupost ili nešto ne zna ili ne ume kako treba
Manite me se više priče o idealnim ljudima i odrastite
Dama nije savrsena ali drzi neki nivo.
Svakako ne trguje svojim dostojanstvom.

More izbacio bih ja iz opisa tu desetu stavku o ljubavi, to: ''Ljubav – prava dama je biće ljubavi, ljubav je njena suština. Ona ume da voli i puna je ljubavi za sve.'' Jer ako kolege, komšije, majstori itd., itd., itd. saznaju da je ona biće ljubavi, da je puna ljubavi za sve, može da bude svašta. Podnosim amandman, da se ta deseta tačka briše. :deda:

More izbacio bih ja iz opisa tu desetu stavku o ljubavi, to: ''Ljubav – prava dama je biće ljubavi, ljubav je njena suština. Ona ume da voli i puna je ljubavi za sve.'' Jer ako kolege, komšije, majstori itd., itd., itd. saznaju da je ona biće ljubavi, da je puna ljubavi za sve, može da bude svašta. Podnosim amandman, da se ta deseta tačka briše. :deda:
Zasto kazes ljubav a mislis na seks?

takoe

i to nisam, puna ljubavi za sve :rtfm:

jesam puna ljubavi, al cekam kome da je urucim
drag.gif

Budalastine.

Prave dame ne "pokleknu" mada uvijek se nadje neki izuzetak. Nije svaka žena dama a to najbolje pokazuje njeno ponašanje u društvu i vaspitanje koje nosi iz kuće.

Ja bih izdvojio ove karakteristike koje izdvajaju i pokazuju ko su prave dame

– Prave dame nemaju tetovaže na vidljivim dijelovima tijela. Zato i jesu dame. To je za njih intimna stvar.
– Prave dame se uvijek odazivaju sa “molim”, a ne sa “šta je”… Osnovna kultura je jako bitna.
– Prave dame nikad, ali nikad ne puše na ulici. Misli se na cigarete, a i sve ostalo. ********* je rezervisano za neku prostoriju.
– Prave dame su uvijek pristojno obučene. Ni previše nabudžene, ni previše prosto obučene. Jednostavno, fino izgledaju u svim prilikama.
– Prave dame se nikad ne svađaju. One imaju stav: Svađa ne riješava ništa i ne donosi ništa pozitivno.

– Prave dame nikad ne psuju. Nikad nećete čuti od prave dame ružnu ili uvredljivu reč. To je njima ispod časti.
– Prave dame nikad neće dopustiti sebi da budu u društvu nekulturnih osoba, bilo muških, bilo ženskih. Ona se sklanja od njih jer ne podržava takvo ponašanje.
– Prava dama uvijek lijepo miriše. Ne pretjerano, ali uvijek miriše. Uvijek na sebi ima neki pristojan parfem i sa stilom.
– Prava dama ima ponosno držanje. Ravna leđa i siguran stav odlika je dstojanstva.
– Prava dama ne nosi mnogo nakita. Suptilne minđuše, neki tanji prsten i ogrlica, odaju utisak nežne i krhke žene.

83d003656e8de07c19f7acc2ed571a8c_w670_h436_cp.jpg

Back