prava dama

То није тактика, него карактер. :confused:

Не шлихтам се никада, напротив, увек сам на врло званичној дистанци која чак може да се окарактерише и као хладноћа. Љубазност не мора уопште подразумева шлихтање.

Сад ти повлачиш паралелу између твоје маме и мене, а не видим зашто. Све и да имамо нешто заједничко у понашању, људи су довољно комплексне личности да у комбинацији са осталим особинама делујемо потпуно различито. Моја мама је још много "гора" дама од мене, па мени то никад није сметало, напротив, поносна сам на њу. Она је једна од ретких људи за које нико ништа ружно нема да каже.

Не мислим да ико други може да ме доведе у ситуацију да не будем фина, већ само ја - то је моја нарав и моја процена сваке ситуације. Стварно не видим како неко други може да утиче на то.:think: Испада сад да је то као нека улога коју ја играм, а у реалности уопште нисам таква, па онда све зависи како ме ко испровоцира. Па то је оно о чему причам, не мучим се ја да испаднем таква, ја јесам таква. Управо сам и навела пример да ме је неко до лудила испровоцирао, а да нисам могла да то манифестујем у понашању, иако сам хтела.

Навикла сам да моје особине делују иритантно људима који се од мене разликују, али шта сад.:D

sorry.

nisam htela nista lose da kazem....

osim sto sam malo analizirala to da si otisla u prodavnicu sa osmehom zato sto je prodavac zahebao, a po kuci divljala zbog toga...

ok ti se rodila tako uzdrzana...
;)

Па негативне емоције негде морају да изађу. Блиски људи би требало да те познају, знају ти и добре и лоше стране и да разумеју повремене испаде. Кад поред неког имаш дугогодишњи стаж заједно проведеног времена или заједничког живота, наравно да долази до неког испадања из колосека. С непознатим људима не улазим у било какву дубљу комуникацију, ако ми сметају - удаљим се. Тешко да бих дала себи за право да им указујем на њихове мане, а не знам баш ништа о њима. Са друге стране, људи са којима живимо знају да милион пута понове исту иритантну ствар, па је ред милион и први пут то приметити и реаговати.:mrgreen:

Shvatam te ali mene isto jako nervira ta osobina. Ne nervira, nego me pogadja jer se tad osecam gore od nekog slucajnog prolaznika na kome se niko ne istresa. :evil:
Imam takve ljude u porodici i svaki put mi dodje da ih posaljem nazad na posao/u prodavnicu/medju ljude da se istresu gde je tome mesto.
Onda to nije "istresanje", to je normalna reakcija u skladu sa onim sto se desilo - to mi je mnogo logicnije i prakticnije i smatram da se tako mnogo bolje resavaju stvari u zivotu.

Ne znam, meni nije bitno kako delujem - meni je bitno sta se desava u momentu i koliko je to u skladu sa onim sto ocekujem. Nekad insistiram na svome, nekad napravim kompromis, popi.zdim/precutim, nije bitno. Bitno je da u momentu donosim odluke i nemam zasto da se posle istresam na bilo kome.

Da smatram
Dama mora biti kulturna,vaspitana,obrazovana,da radi na sebi fizicki i "psihicki",da se ponasa u skladu sa tim kako je obucena.Da gde god se nalazi da uctivo prica,bira reci,da nije uobrazena,da je opustena,da sa njom covek moze da prica o svemu,da je informisana,smirena,da uvek prvo razmisli dobro pre nego sto kaze nesto ili uradi...Dama se prepozna i kada je u trenerci....Ona zraci jednostavno.Ukratko.

Mislim da je najviše u načinu ponašanja... Ne bi trebalo da psuje k'o kočijaš, da se glupira, dere... Dama bi trebalo da se drži dostojanstveno i da se lepo ponaša, da deluje nekako smireno... mada ima i u oblačenju nešto- ne može biti dama neka kojoj vire tange iz uskih pantalonica, ili sevaju debele noge ispod minića ;) Ili neka sa dredovima...
A što se tiče peglanja i kuvanja... Zar i to postoji? Da pegla u štiklama... E to je već bezveze... Da bi te smatrali damom, bitno je šta ljudi vide, dakle, kako se prikazuješ svetu, a to šta radiš u svojoj kući... To niko i ne mora da zna ;)
Ali mislim da nije lako biti dama u ovom smislu... Smori se žena kad se uvek uzdržano ponaša... Treba i malo zabave :)

:neutral: Hm,krenula si dobro,tj slagala sam se s ovim postom...do ovog dela koji sam obojila;) Mislim da se dama-prava dama bas u takvim situacijama pokaze...Ebes damu koja je na ulici fina,prefinjena,kulturica, a kad je sama sve cet'ri uvis,p*r*d*i, podriguje...i ostale zakulisne radnje...Malo karikiram ali,razumemo se:) Ne moze prava damica da bira,da odlucuje e sad 'ocu e sad necu...Dama je dama,uvek i svuda.
A dal sam ja ta-naravno da nisam!:mrgreen:

Mislim da ne postoji univerzalno pravilo po kom se izvodi akcija ''biti dama''
Prosto,mislim da je dama ona zena koja je uvek suzdrzana,ljubazna i kulturna.
Koja je uvek uredna i doterana u skladu sa prilikom.
I iskreno,mozda ce me neko napasti-ne volim dame.
I nisam dama.
Nisam ni neuredna,ni nevaspitana,veoma volim da se sredjujem i doterujem....Ali,da u svakom momentu pazim na svoj pokret,rec ili gest...:roll:
Ja sam pre svega opustena osoba,i ne volim da uvek budem fina i usiljena-prosto,onakva sam kako se osecam:lol:
Ali naravno-biti dama je vestina.
Da se ponasas uvek po nekom unapred odredjenom pravilu,koje si sam sebi nametnuo.To ne moze svako.

:neutral: Hm,krenula si dobro,tj slagala sam se s ovim postom...do ovog dela koji sam obojila;) Mislim da se dama-prava dama bas u takvim situacijama pokaze...Ebes damu koja je na ulici fina,prefinjena,kulturica, a kad je sama sve cet'ri uvis,p*r*d*i, podriguje...i ostale zakulisne radnje...Malo karikiram ali,razumemo se:) Ne moze prava damica da bira,da odlucuje e sad 'ocu e sad necu...Dama je dama,uvek i svuda.
A dal sam ja ta-naravno da nisam!:mrgreen:

Даме не прде!:manikir::mrgreen:

šta je za vas prava dama? da li je to ona žena/devojka stalno doterana, našminkana, isfenirana? ili je u pitanju vaspitanje, znači ona koja nikad ne bi pomislila da opsuje? ili ona koja prevrće očima, uvek je nešto šokira i vređa? ili je u pitanju stav i nešto što se dobija rođenjem ili strogim vaspitanjem?
ima mnogo zabluda u vezi sa damama, jednu sam čula još u detinjstvu i glasi :"prava dama uvek upotrebljava samo jedan parfem i po njemu je prepoznatljiva". pitam se ako slučajno promeni parfem da li je i dalje dama :think:
druga dama (iz moje okoline) je stalno obučena tip top. znači, dok pegla, kuva i usisava nosi sako i cipele na štiklu. e ovo je za mene preterano, zaista!
meni su ovi zahtevi stvarno nerealni. čini mi se da ta dama mora biti jako suzdržana po mnogim pitanjima, znači nikad ne sme da opsuje, ili da se opusti, ne daj bože popije neko piće koje nije žensko...
da li sebe smatrate damom? ;)

A sta ti je to :"dama",definisi pa onda moze da se prica!

Back