Prapostojbina Srba - reka RASHKI

OrthodoxCelt:
Грци вековима фабрицизирају своју историју и некакве "античке грке" могу само да се сликају!
што бих им веровао и за ово, ионако се никада нису помирили са чињеницом да је Македонија самостална држава(као они имају историјско право не ту територију)
Да не причам о Ћирилу и Методију који су описмењавали већ писмен народ!
Ја им ништа не верујем!

Ниједна од ових оптужби није доказана.
Ако баш хоћеш да будеш Србенда и хришћанин, мораш поштовати све народе света без обзира на све.
За Македонију се слажем. ЈУЖНА СРБИЈА НИКАД МАКЕДОНИЈА!

OrthodoxCelt:
Грци вековима фабрицизирају своју историју и некакве "античке грке" могу само да се сликају!
што бих им веровао и за ово, ионако се никада нису помирили са чињеницом да је Македонија самостална држава(као они имају историјско право не ту територију)
Ја им ништа не верујем!

Znas, svako po malo dok je pisao navrnuo je vodu na svoju stranu. To je slucaj i sa Porfirigenitom, ali odvaliti da je delo falsifikat hrvatskih fratara iz 17. veka je neverovatno neznanje. To je cika Seretic izjavio onda kad je mislio da postoji samo latinski prevod vatikanske biblioteke iz 17. veka, i cudom se cudio kako to da ne postoji grcki prepis od kog je uradjen prevod. Umislio je tu teoriju zavere, navodnih hrvatskih fratara koji su ga prevodili, pa ga malo izmenili. Medjutim, Seretic je posle pao na dupe kad su mu lepo objasnili da najstariji dokument potice iz 11. veka i da se cuva u Nacionalnoj biblioteci u Parizu i to mnogo pre tog famoznog 17. veka.

A to nema veze sa sadasnjim Grcima, to sto se oni sad ne slazu sa time da je Makedonija samostalna to je stvar njihove danasnje politike.

OrthodoxCelt:

Ја им ништа не верујем!

He he. Znas, kultura se uvek prenosi sa naroda koji je na visem kulturnom nivou na narod sa nizim kulturnim nivoom. Po pravilu, kada se smesaju dva naroda, onaj koji je na visem kulturnom nivou asimiluje onaj drugi, cak i kad su ovi drugi brojniji. Zar, mislis da bi Sloveni, pozvali sami i odlicno prihvatili nekog da ih opismenjuje, a da je taj na nizem kulturnom nivou od njih samih. Mislis, da bi vec pismeni Sloveni prihvatili tamo neke dosljake da im izmisljaju novo pismo iako oni vec znaju da pisu drugim? To ima samo u bajkama. Najurili bi ih qovnjivom motkom, dok si reko keks.

Wilkołak:
Ja sam dao pretpostavku jer nemam dokaze za ono sto mislim, kao sto i ti nemas dokaze za ono o cemu laprdas! Ja pristajem da se prica o mojoj metodologiji, no ne bih se slozio da na to pristaje i tvoj idol seretic (od sada mu prezime pisem malim slovom). A ... mozda si to ti sereticu, samo se lazno predstavljas?

Ja mislim da si ti zreo da zaradis svoj prvi ban ... no, polako!

Samo napred, iako ne znam za šta, ali hajde. Naprotiv, mislim da si ti čovek koji bi sam sebe morao da banira, jer:

a) vređaš sve one koji ne misle tupo-liberalno-komunistički
b) jer je tvoja istorijska rasprava na nivou petnaestogodišnjaka (pošto ne navodiš izvore za svoje antisrbske tvrdnje)
c) jer si antisrbski provokator

Svevlad:
Samo napred, iako ne znam za šta, ali hajde. Naprotiv, mislim da si ti čovek koji bi sam sebe morao da banira, jer:

a) vređaš sve one koji ne misle tupo-liberalno-komunistički
b) jer je tvoja istorijska rasprava na nivou petnaestogodišnjaka (pošto ne navodiš izvore za svoje antisrbske tvrdnje)
c) jer si antisrbski provokator

Razlika izmedju tebe bato i mene je u tome sto:
1. Verujem u jednog Boga Oca i Sina Bozijeg i Duha Svetog, i u jednu svetu i apostolsku Crkvu, i ispovedam jedno krstenje i cekam vaskresnje mrtvih i zivot buduceg veka;
2. Meni nije potreban seretic i ekipa da bih se ponosio sto sam Srbin;
3. Meni nije potreban seretic da bih hranio svoje nacionalno osecanje;
4. Meni nije potreban seretic da lecim frustracije;
5. Ja znam svoju lozu unazad do boja na Kosovu;
6. Ja znam pod kojim su se porodicnim imenom moji preci borili tada;
7. Ja znam da koristim jednacenje suglasnika po zvucnosti;
8. Ne kopiram tudja misljenja bez da iole promislim o njima;
9. Ne mrzim druge;
10. Ne patim od toga da ce neko da me izda;

Smatram da je svaka dalja rasprava sa tobom neprimerena i da predstavlja gubljenje vremena. Gluvom saputati i coravom namigivati ... eto sta je razgovor sa tobom! Vracas se na ignore listu!

16.gif
16.gif
16.gif
16.gif
16.gif
16.gif

Wilkołak:
Razlika izmedju tebe bato i mene je u tome sto:
1. Verujem u jednog Boga Oca i Sina Bozijeg i Duha Svetog, i u jednu svetu i apostolsku Crkvu, i ispovedam jedno krstenje i cekam vaskresnje mrtvih i zivot buduceg veka;
2. Meni nije potreban seretic i ekipa da bih se ponosio sto sam Srbin;
3. Meni nije potreban seretic da bih hranio svoje nacionalno osecanje;
4. Meni nije potreban seretic da lecim frustracije;
5. Ja znam svoju lozu unazad do boja na Kosovu;
6. Ja znam pod kojim su se porodicnim imenom moji preci borili tada;
7. Ja znam da koristim jednacenje suglasnika po zvucnosti;
8. Ne kopiram tudja misljenja bez da iole promislim o njima;
9. Ne mrzim druge;
10. Ne patim od toga da ce neko da me izda;

Smatram da je svaka dalja rasprava sa tobom neprimerena i da predstavlja gubljenje vremena. Gluvom saputati i coravom namigivati ... eto sta je razgovor sa tobom! Vracas se na ignore listu!

1. Napisao si nepotpun "Simvol vere", kao što si i nepotpuni pravoslavac, naravno.
2. Nemaš ti ni časti ni ponosa.
3. Nemaš ti nikakvog nacionalnog osećanja, što izbija iz tvojih postova na 10 km.
4. Čovek kao ti i ne može da ima frustracije, jer je za njih potrebna određena doza znanja i mogućnost sagledavanja sebe u odnosu na svet koji te okružuje.
5. Tvoja loza je svima poznata, Brankoviću.
6. Znamo i mi Brankoviću.
7. Nemoj da pričaš da si čak i to naučio do sada.
8. Ti? Pa ti samo ponavljaš što je drug Tito potpisao kao istorijski tačno.
9. Čovek koji ne zna da mrzi, ne zna ni da voli. Prazan džak, ljigavac.
"Таko, budući mlak, i nisi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz ustiju svojih." (Otkrivenje, Glava 3, 16).
10. Nema ko da te izda, jer si ti izdajnik.

Hvala što si me vratio na svoju listu ignorisanih, to me jako povredilo, hahahahaha. Šta misliš: On me vratio na listu ignorisanih! Čoveče, šta sad da radim? Ustaše me ignorišu, jadan li sam...

Nakon što su ustaški provokatori prestali da pišu svoju, tj. istoriju SFRJ i druga Tita Pavelića, možemo da odahnemo i nastavimo sa pisanjem srbske istorije, onako kako o njoj stoji u originalnim istorijskim izvorima.

Naime, pišući o prapostojbini Srba na reci Raški, koja izvire na Svetoj Gori Araratu, gde se Noje iskrcao nakon Potopa, možemo da pronađemo i izvor ideje o "Nebeskom Narodu" u Srba. Srbi, što nedvojbeno proizlazi iz starih rukopisa, posebno iz Bavarske hronike (IX vek), te se potvrđuje i češkom Dalimilovom hronikom, imaju već vekovima osećaj da su "stariji od ostalih naroda", da su "sveti narod", kao što o sebi tako misle npr. Jevreji. Teorija o "Nebeskom Narodu" može se, dakle, odatle crpsti, i nje se ne treba stideti, kao što se ni Jevreji ne stide svojih predanja. Svako ko tera Srbe na pokudu pred takvim osećanjem, narodni je neprijatelj i zavedenik; čovek koji je svakako iz redova ili globalista (liberalni demokrata) ili internacionalista (komunista).

Intervju Mire Marković za "Intervju", 15. mart 1991. godine:

Intervju: Kakav je Vaš stav prema nacionalizmu i pod uslovom da procenjujete da ga ima, kako gledate na njega?

Mira Marković: (...) Jugoslavijom hara nacionalizam, odnosno Jugoslavijom hara šovinizam, ispoljen u najstrašnijem obliku. On je rezultat snažnih dezintegracionih procesa u Jugoslaviji, koji su se na našoj političkoj sceni pojavili kao tobožnji pokreti za zaštitu nacionalnih interesa. Kažem tobožnji, jer se idenitfikovanje ti nacionalnih interesa svodi na konstataciju da su oni ugroženi, odnosno da su ugroženi od drugih, susednih naroda. (...)

Pitamo se danas, nakon više od 15 godina ratova protiv Srba, ima li razlike između liberala i komunista? I jedni i drugi zakočili su bujanje srbstva u odsudnim trenucima, kada je to bilo najpotrebnije, a životom su to platili mnogi Srbi.

Back