Pranjem sudova protiv stresa

starcraft

Domaćin
Banovan
Poruka
3.607
Sledeći put kad se vratite sa posla iscrpljeni, oslobodite se stresa tako što ćete oprati sudove.
SLEDEĆI put kad se vratite sa posla iscrpljeni, oslobodite se stresa tako što ćete oprati sudove. Ali, ne bilo kako. Operite ih polako, pažljivo, bez nervoze, usredsređeni na aktivnost, bez razmišljanja o obavezama koje vas čekaju i bićete nagrađeni eliminacijom stresa.

Naučnici sa Državnog univerziteta u Floridi sproveli su eksperiment podelivši studente u dve grupe. Jedna je pre početka rada pročitala tekst u kojem je akcenat bio na mentalnim blagodetima pranja sudova, dok je druga čitala informacije o pravilnim tehnikama za ovu aktivnost.

Nakon toga ispitanici su otkrili kako se osećaju. Prva grupa prijavila je znatno više pozitivnih emocija, od relaksiranosti do naleta inspiracije i smanjenja nervoze. U drugoj, kontrolnoj grupi, nije bilo promena ni nabolje, ni nagore. Kako kažu naučnici, potrebno je samo da promenimo pristup ovoj, za mnoge, iscrpljujućoj aktivnosti i to će doneti blagodet organizmu.

http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.303.html:572073-Pranjem-sudova-protiv-stresa

Nadam se da ćete prepoznati blagodeti ove ''terapije'' i prestati da po 3-4 sata dnevno pričate mužu ili dečku šta vam se danas desilo.:lol:

Nepismen si.Ona priča a ti aktivno slušaš.Je l' razumeš ili si još mali?
Pa ja nisam mutav, nepismen i mali te to kod mene ne moze, jer se i ja ukljucim u razgovor te nema potrebe da na taj nacin pokusava da me animira i dobije paznju.

To obicno rade na pocetku veze sa ciljem probijanja nekog leda u komunikaciji. Kasnije ne, jer postoji interakcija, a nisu ni nervozne.

Na kraju krajeva i ja mnogo pricam te nema teorije da ona prica i ne staje 3 sata. Moze na prvom dejtu da mi uradi tako nesto i da ja odlucim iz neke pristojnosti kao da joj ne upadam u rec, ali posle to ne moze.

Nego, jel potrebno da ja tebe pocnem da prijavljujem posto mi tvoji ljubomorni ispadi, kompleksi ukombinovani sa licnim prozivkama idu na qitu?

Posto se uneredis svaki put kad me vidis i prozivas najgrublje lepo bi bilo da bar sam sebi promenis pelene ili da ti to uradi moderator ciji je to posao.

Antistres terapija se obavlja u prirodi, na moru, planini, banji...
Ovi psiholozi su uzeli neku kuntu od vlasnika firmi koje izrabljuju narod za male pare.
Poruka je - rintaj u fabrici i peri sudove. Plata ti je mala i štedi, ne kupuj mašinu za sudove.
Ispiranje mozga, eto šta su njihova istraživanja.

Sledeći put kad se vratite sa posla iscrpljeni, oslobodite se stresa tako što ćete oprati sudove.
SLEDEĆI put kad se vratite sa posla iscrpljeni, oslobodite se stresa tako što ćete oprati sudove. Ali, ne bilo kako. Operite ih polako, pažljivo, bez nervoze, usredsređeni na aktivnost, bez razmišljanja o obavezama koje vas čekaju i bićete nagrađeni eliminacijom stresa.

Naučnici sa Državnog univerziteta u Floridi sproveli su eksperiment podelivši studente u dve grupe. Jedna je pre početka rada pročitala tekst u kojem je akcenat bio na mentalnim blagodetima pranja sudova, dok je druga čitala informacije o pravilnim tehnikama za ovu aktivnost.

Nakon toga ispitanici su otkrili kako se osećaju. Prva grupa prijavila je znatno više pozitivnih emocija, od relaksiranosti do naleta inspiracije i smanjenja nervoze. U drugoj, kontrolnoj grupi, nije bilo promena ni nabolje, ni nagore. Kako kažu naučnici, potrebno je samo da promenimo pristup ovoj, za mnoge, iscrpljujućoj aktivnosti i to će doneti blagodet organizmu.

http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.303.html:572073-Pranjem-sudova-protiv-stresa

Nadam se da ćete prepoznati blagodeti ove ''terapije'' i prestati da po 3-4 sata dnevno pričate mužu ili dečku šta vam se danas desilo.:lol:

Jel pomaze ako procitam tekst i stavim sudove u masinu za pranje?:zcepanje:

ne vidim ništa loše u tome...partner između ostalog služi i za to da sasluša drugu stranu, da posavetuje, pomogne, da se rezimira dan, da olakša dušu

- - - - - - - - - -

a što se tiče eksperimenta, glupost kao i većina toga američkog

ne vidim ništa loše u tome...partner između ostalog služi i za to da sasluša drugu stranu, da posavetuje, pomogne, da se rezimira dan, da olakša dušu
Ako si nekad radio neki težak fizički posao,posle toga ti treba odmor i tišina i nema nikakve šanse da slušaš par sati priče uz povremenu kontrolu da li si sve čuo i nisi nešto propustio.
S tim što ženama ta priča služi kao sredstvo za oslobađanje od svakodnevnog stresa i ne treba im nikakav savet niti pomoć već samo zombi koji će da sluša.

Poslednja izmena:

Back