Pranje vesa i problemi koji idu sa tim

MilutinDamjanovic

Početnik
Poruka
1
Cao ljudi,

kako sam poceo sam da zivim skoro i ves masina mi zagorcava zivot. Dzemperi su mi se skupili, bukvalno su za bacanje. Kako vi perete dzempre? Da li vam se desava da prasak potpuno ostane na dzemperu i da prosto ne znate sta cete sa tim gromuljicama?
Da li neko koristi profesionalne perionice i koliko je to isplativo za duduke kao sto sam ja?
Ako imate neku preporuku iz BGa, vise je nego dobrodoslo.

Cao ljudi,

kako sam poceo sam da zivim skoro i ves masina mi zagorcava zivot. Dzemperi su mi se skupili, bukvalno su za bacanje. Kako vi perete dzempre? Da li vam se desava da prasak potpuno ostane na dzemperu i da prosto ne znate sta cete sa tim gromuljicama?
Da li neko koristi profesionalne perionice i koliko je to isplativo za duduke kao sto sam ja?

1) Poseban program za pranje vune, nikako visoka temperatura, nikako susenje na radijatoru.
2) Koristi tecni deterdzent, slobodno stavi malo manje nego sto preporucuju
3) Za vecinu stvari je dovoljno pranje na niskoj temperaturi (30/40 stepeni) ako nisi paranocni higijenicar
4) Ako imas novac ti placaj u profesionalnoj perionici, ako nisi lovan nauci da peres sam - perionica je skupa je na duge staze

Znaci masina za pranje vesa je komplikovanija od racunara? Sto jes, jes, a i vreme je komplikovano pa mora da se vodi racuna o susenju i da ne pokisne.

Kada covek zivi sam i bavi se nekim drugim poslovima, pa ne zeli da se bavi jos i pranjem kola i vesa, kuvanjem i peglanjem, svakako bi trebalo da zaradjue vise novca, tako da je sasvim opravdano da plati onome ko zna bolje te komplikovane stvari.
Procedura je jednostavna i ekonomski opravdana jednom nedeljno, 4 puta mesecno da plati pranje i peglanje i ne predstavlja veliki izdatak. Ovo se radi po preporuci, sto je bolje nego nositi u servise. Pranje kola nikako ne poveravati jeftinim perionicama, vec onim proverenim narocito zbog pranja enterijera, a brzinsko pranje cetkama. Hrana je malo komplikovanija jer moras redovno da ih menjas, vremenom ce se nakupiti dovoljno posudja pa mozes sam ili uz pomoc nekoga da sprmas, ali bolji nacin je da se komplikovaniji deo nabavlja narucivanjem koje pokupis usput, a supe spremati sam.

Cao ljudi,

koristi program za vunu (nacrtana je vunica ili ovca)...to je program sa ne visokom temperaturom
kupi tecni deterdzent za masinsko pranje

ja ne vidim nikakav problem oko vesa

koristi program za vunu (nacrtana je vunica ili ovca)...to je program sa ne visokom temperaturom
kupi tecni deterdzent za masinsko pranje

ja ne vidim nikakav problem oko vesa

I da iskljuci centrifugu i da ostavi vodu do vadjenja vesa i da ne mesa boje cak i kada koristi maramice i da susi na vetru a ne na pecki ili grejalici ....

i naravno, bolje da ih baca na vreme nego da se nevira...

Ja perem dzempere na ruke- sto je sigurno, sigurno je, molim lepo.
Dobro one za po kuci i stavim na program za vunu, ali omiljene ne rizikujem. :D
Za perionicu, imala sam bas problema sa pojedinim. U sustini, redovno pranje vesa u perionici ako hoces da priustis, izadje dosta, koliko god da ti se ne cini ovako pojedinacko kad pogledas cene. Ja nosim kosulje, jer zaista ne umem da peglam a moram izgledati pristojno na poslu. I naravno stvari koje ne mogu da mi stanu u masinu kao jorgan, cebe, zavese. Ovo ostalo sama...

Poslednja izmena od moderatora:

Back