Prag :)

Kada @limunada spomene neko mesto, meni se obicno ostvari :klap: :cvet:

Tako se desilo da smo na putu do Berlina stali u Pragu doista veoma kratko ali dovoljno da se dogovorimo da se jednom tu ponovo vratimo i to mozda vec za par meseci :)

Ukoliko nekome treba preporuka za smestaj ja bih, a verujem i @fortes preporucili ovaj.

Aparthotel Austria Suites. Imate mogucnost i da se parkirate uz doplatu. Apartman je na nekih 20tak minuta setnje od centra, veoma prostran tako da verujem da mogu i deca da stanu ukoliko neko putuje sa njima. Ima posebno kuhinjicu i dorucak koji vam donose u sobu.

Pogledajte prilog 1276560
Pogledajte prilog 1276561
cena boravka u ovom apartmanu

centar grada im je lep.. plus onaj deo kad se pređe Karlov most..
Gradski prevoz je fantastino organizovan i nije skup.. Pivo najbolje na svetu
jedina zamerke su mi Češka kuhinja koja mi nije ukusna i konobari i trgovci koji gledaju da te za jebu .. treba paziti uvek

centar grada im je lep.. plus onaj deo kad se pređe Karlov most..
Gradski prevoz je fantastino organizovan i nije skup.. Pivo najbolje na svetu
jedina zamerke su mi Češka kuhinja koja mi nije ukusna i konobari i trgovci koji gledaju da te za jebu .. treba paziti uvek
Sledeci put cu definitivno malo vise dana.
Nisam gledala ni cene kakve su sem onih na vasaru...a tamo je sve bilo oko 5 evra I hrana I pice

neki hoteli ili apartmani nemaju svoj parking.. da ne biste plaćali parking u gradu možete parkirati na ulazu u Prag ima garaža..Park and Drive Chodov.. skroz je povoljno... msm da je oko 5 eura dan.. iz te garaže bukvalno ulazite u Metro.. kupite kartu i vozite se do vaše destinacije

neki hoteli ili apartmani nemaju svoj parking.. da ne biste plaćali parking u gradu možete parkirati na ulazu u Prag ima garaža..Park and Drive Chodov.. skroz je povoljno... msm da je oko 5 eura dan.. iz te garaže bukvalno ulazite u Metro.. kupite kartu i vozite se do vaše destinacije
Ovo je odlicna informacija, hvala.
Hoteli traze oko 15 evra dodatno za parking po danu.

Ovo je odlicna informacija, hvala.
Hoteli traze oko 15 evra dodatno za parking po danu.
ni mi nismo znali za ovo pa smo se cimali autom do grada.. ovo je puno bolje..parkiraš i ne misliš..to imaju skoro sve metropole u svetu P + R .. ( Park and Ride ) praviće se i u Beogradu.. to je veliki tržni centar Chodov.. isključiš se sa autoputa pre grada i nema ni 100 metara od autoputa ulaziš u tu garažu.. Metro te vozi do grada..

Planiram da putujem u zlatni Prag, pa bih pitao forumaše koji su bili tamo, šta valja obići? Šta nikako ne treba propustiti ako posećuješ taj grad?

Glavna zeleznicka stanica nije daleko od centra a tamo mozes da razgledas par dana.

Imas u starom centru male ulicice sa gomilom radnji gde mozes naci suvenire, restorane, manje muzeje i slicne stvari.
U centru imas astronomski sat, u stvari repliku jer je original u nekom muzeju van ociju javnosti. Svakog punog sata je atrakcija jer imas neke coveculjke koji izadju i rade nesto, dosta je zanimljivo i uvek ima dosta turista tu.
Kada u odnosu na sat krenes levo dolazis na karlov most, jos jedna atrakcija Praga i prepuna turista.
Na drugj obali imas nasu ambasadu sa leve strane (nije neka posebna zanimljivost ali ako ti zatreba) a u produzetu dolazis u stari grad. Tu je ulaz besplatan ali se kupuju karte za sve ostalu unutra. Mozes da vidis katedralu svetog Vaclava, zlatnu ulicu gde je i kafkina rodna kuca, i jos dosta stvari. meni je stari grad uzeo ceo dan i nisam sve video.
Sa desne strane Karlovog mosta, ista obala kao i ambasada i stari grad, je muzej posvecen Francu Kafki. Ispred njega imas zanimljivu fontanu, 2 Ceha uriniraju po Ceskoj.

Ako se ne varam mislim da mozes i Staropramen pivaru da obidjes, nekoliko muzeja piva, muzej seksualnih masina i jos neke stvari.
Ima dosta crnaca sa drecavim kisobranima, mislim da su to vodici za turisticke autobuse ali nisam imao posla sa njima.

Velika vecina Ceha u Pragu zna engleski sto je veliki plus i sto si dalje od karlovog mosta sve je jeftinije.

Back