Planiram da putujem u zlatni Prag, pa bih pitao forumaše koji su bili tamo, šta valja obići? Šta nikako ne treba propustiti ako posećuješ taj grad?
Glavna zeleznicka stanica nije daleko od centra a tamo mozes da razgledas par dana.
Imas u starom centru male ulicice sa gomilom radnji gde mozes naci suvenire, restorane, manje muzeje i slicne stvari.
U centru imas astronomski sat, u stvari repliku jer je original u nekom muzeju van ociju javnosti. Svakog punog sata je atrakcija jer imas neke coveculjke koji izadju i rade nesto, dosta je zanimljivo i uvek ima dosta turista tu.
Kada u odnosu na sat krenes levo dolazis na karlov most, jos jedna atrakcija Praga i prepuna turista.
Na drugj obali imas nasu ambasadu sa leve strane (nije neka posebna zanimljivost ali ako ti zatreba) a u produzetu dolazis u stari grad. Tu je ulaz besplatan ali se kupuju karte za sve ostalu unutra. Mozes da vidis katedralu svetog Vaclava, zlatnu ulicu gde je i kafkina rodna kuca, i jos dosta stvari. meni je stari grad uzeo ceo dan i nisam sve video.
Sa desne strane Karlovog mosta, ista obala kao i ambasada i stari grad, je muzej posvecen Francu Kafki. Ispred njega imas zanimljivu fontanu, 2 Ceha uriniraju po Ceskoj.
Ako se ne varam mislim da mozes i Staropramen pivaru da obidjes, nekoliko muzeja piva, muzej seksualnih masina i jos neke stvari.
Ima dosta crnaca sa drecavim kisobranima, mislim da su to vodici za turisticke autobuse ali nisam imao posla sa njima.
Velika vecina Ceha u Pragu zna engleski sto je veliki plus i sto si dalje od karlovog mosta sve je jeftinije.