PRAG

Mi smo za docek 2010 bili u Becu, a 2-og januara otisli u Prag..
Nasli smo extra povoljan i lep smestaj preko booking-a,cini mi se da je bilo oko 150 e 4 nocenja sa doruckom za nas dvoje :)
Zato moj savet je booking.com ,tu se moze naci svasta, za rezervaciju je potrebna kartica kojom moze da se placa preko interneta,i to je to..Putovali smo kolima,kao i uvek, plin je isplativ, a taj komfor koji imas u svom vozilu je za mene najbitniji :) Ako mogu jos nekako da pomognem,reci :)

Toliko sam i ja platila sa sve prevozom. Tacnije, mislim da je bilo 159 € .

Pozdrav drugari,planiram za NG da putujem u Prag u sopstvenoj reziji,neki plan je da rezervisem neki hostel,mislim da je to najpovoljnije,plan je da se ostane u Pragu oko 4-5 dana :) Potrebna mi je mala pomoc vezana za put,naime interesuje me posto nikada nisam putovao u tom pravcu,kakva je procedura za putarine odn. za vinjete,gde se kupuju,takodje ako neko ima makar okvirne informacije o cenama vinjeta(za Madjarsku,Austriju,Slovacku i Cesku) jako bi mi znacila ta informacija? Hvala unapred svima :)

Pozdrav drugari,planiram za NG da putujem u Prag u sopstvenoj reziji,neki plan je da rezervisem neki hostel,mislim da je to najpovoljnije,plan je da se ostane u Pragu oko 4-5 dana :) Potrebna mi je mala pomoc vezana za put,naime interesuje me posto nikada nisam putovao u tom pravcu,kakva je procedura za putarine odn. za vinjete,gde se kupuju,takodje ako neko ima makar okvirne informacije o cenama vinjeta(za Madjarsku,Austriju,Slovacku i Cesku) jako bi mi znacila ta informacija? Hvala unapred svima :)

Mislim da si malo zakasnio za rezervacije... ima mesta ali su cene vise sad nego npr pre mesec dana... ja sam 2 puta isao u "Top Hotel" u Pragu... u maju me je kostao 16 eura po osobi u trokrevetnoj sobi sa doruckom... inace potrazi hotele na booking.com imas mnogo ponuda... vinjete su kupuju u malim kucicama pored puta cim udjes u zemlju... negde imaju dnevne negde nedeljne... secam se da je u Ceskoj bila 14 eura a u Madjarskioj 7... benzin je priblozno isti kao kod nas... i to je to sto mi prvo pade na pamet :D

Uz malo sreće,možeš uzeti za sve navedene države (Češku,Slovačku,Austriju,Mađarsku), u Mađarskoj, na jednom naplatnom mestu. Evo cena za putničko vozilo: Češka-10 dana 3050 Ft (Forinti), Slovačka-7 dana 1495 Ft, Mađarska-10 dana 2550 Ft, Austrijska-10 dana 7,9 Eura. Čim pređeš Mađarsku granicu, kod Horgoša, nekih 150-200 metara od granice, imaš kućicu sa desne strane, u kojoj se kupuju matrice.

Prag je fenomenalan grad!!! Ima neki neverovatan šmek!!! I neverovatno je čist, ne mogu da verujem šta sve ovde nije napisano! To je grad u kome sam video dekicu kako ide ulicom, na pločniku ugleda pikavac, prilazi,uzima ga i nosi do najbliže kante za smeće. Šta reći....
Bio sam pre dve i po godine, baš za doček NG, a za 10tak dana idem opet, da uživam u proleću u zlatnom Pragu! Jedva čekam!
Bio sam i u Beču, nije mu ni prići!!!

Hosteli u Pragu, dobra ponuda i solidne cene:

http://www.prague-hostels.cz/

Koristan sajt o gradu Pragu i njegovim brojnim znamenitostima:

http://www.prague.cz/

Ne propustite izlet do Drezdena!!!

Back