Prag će zabraniti organizovane obilaske klubova i barova

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.500
Clip.jpg

Prag se pridružio nekim drugim evropskim gradovima u borbi protiv buke, i bahatih i pijanih turista.
Odlukom gradskih vlasti ubuduće će biti zabranjene organizovane ture obilazaka noćnih klubova i barova u pokušaju da privuče "prefinjenije" turiste umesto neotesanih posetilaca.Policija će biti zadužena za sprovođenje zabrane.

Takve ture, često u sklopu devojačkih i momačkih večeri za strance, biće zabranjene između deset uveče i šest ujutru po lokalnom vremenu.
Želimo da grad postane mesto gde će "prefinjenost i poštovanje zajedničkog javnog prostora biti prioritet", rekao je Jirži Pospišil, zamenik gradonačelnika.
Prag nije usamljen u pokušajima da odvrati neotesane turiste, od kojih su mnogi iz Velike Britanije.
Prošle godine, Amsterdam je pokrenuo kampanju kako bi obeshrabrio mlade Britance da dolaze u glavni grad Holandije radi drogiranja i opijanja.
Prag, u kojem živi 1,3 miliona ljudi, prošle godine posetilo je 7,4 miliona turista, podaci su češke statističke agencije.
Prag godinama privlači posetioce prelepim istorijskim obeležjima i pivima, koji su u nekim restoranima i barovima jeftiniji od flaširane vode.(NiN)

Prošle godine, Amsterdam je pokrenuo kampanju kako bi obeshrabrio mlade Britance da dolaze u glavni grad Holandije radi drogiranja i opijanja.

Otkud sad ovo? Ja sam čuo od promotera narkomanije kako je legalizacija droge poželjna stvar bez negativnih posledica. Sad odjednom hoće da "obeshrabre" tako lepu i nadahnutu delatnost. Znači dozvolimo pa nazad na zabrane ;)

Otkud sad ovo? Ja sam čuo od promotera narkomanije kako je legalizacija droge poželjna stvar bez negativnih posledica. Sad odjednom hoće da "obeshrabre" tako lepu i nadahnutu delatnost. Znači dozvolimo pa nazad na zabrane ;)
Ovo se više odnosi na alkohol nego na travu, pošto veći problem prave pijanice nego ovi što su naduvani.

1729089093860.png

Холандија је пукла одавно.
Либерализација дрога им се попела на главу.
Имају превише туриста и ограничавали су долазак туриста и конзумирање дроге али тешко то иде.
Укратко смучили су им се туристи, исто као и у Венецији.

Ovo se više odnosi na alkohol nego na travu, pošto veći problem prave pijanice nego ovi što su naduvani.

Pogledajte prilog 1626705
Грешиш.
https://www.bbc.com/news/world-europe-55765554

New rules in the Dutch city’s central tourist area limit alcohol sales, require bars to close earlier, and impose a €100 ($107) fine for public marijuana smoking.
https://www.nationalgeographic.com/travel/article/amsterdam-marijuana-ban-cannabis-tourism

Back