Praenergija

MladenS.

Primećen član
Poruka
968
Iako sam sličnu temu već jednom postavio, evo to činim opet jer se nadam da će biti više komentara. Ovo su moji komentari pod oznakom "--" sa jednog videa na YT-u.
--
пре 1 месеца
Energija je sveta. Od Praenergije je nastao svemir i samim tim i sve što u njemu postoji, a to znači sve ostale vrste energijâ, materija, fizička polja, život na Zemlji ...kao i sve ono što postoji, a još nismo otkrili. Ja tragam za tom Praenergijom, tragam za generatorom koji bih sagradio, a koji bi davao manje ili veće količine te energije.

Višnja Kosić
пре 1 дана
U Bibliji je ta sveta Praenergija imenovana kao duh sveti ( namjerno pišem malim slovom), i to nas vodi u nekom drugom smjeru. Kao što je i sam Tesla priznao da ga je očev Bog kojem se molio 50 -tak godina, vodio "nikuda", a onda se okrenuo Bogu koji nije pripadao niti jednoj religiji....
Praenergija je način kojim Bog u nama pronalazi fragmente Sebe i postaje temelj našeg Bića, radjajuci se u nama. Darivajući nam tako najveće i najvažnije iskustvo koje možemo na Zemlji doživjeti prije no što ju napustimo.

--
пре 19 сати
Praenergija je nešto što je sveto, savršeno i stvaralačko. Zato tragam za njom između ostalog jer znam da bi ona bila i ono što zovemo "panacea" - lek za sve bolesti.

Višnja Kosić
пре 17 сати
@-- Mislite li da tu Praenergiju možemo poistovjetiti sa Bogom, sa Izvorom, Bitkom, Obnovom, Izvornom Tlom, Pratemeljem....? Iako bih to sve skraćeno nazvala Bogom...mada sam nabrojala sve te pojmove da bih tako naglasila i postojanje onoga koga možemo nazvati Ništavilo, Ništa, Artefakt....

--
пре 9 сати
Ja sam više praktićar nego teoretičar. Želim tu energiju spoznati sa strane fizike, a ne sa strane filozofije. Znači spoznati je, uzeti je i primeniti je u pozitivne svrhe u svakodnevnom životu. Ne razmišljam o tome da li je ona sâm Bog, sredstvo kojim Bog stvara ili nešto treće.

Poslednja izmena:
To je jedan od vidova ispoljavanja Praenergije. Ja uskoro krećem drugim putem u istraživanju - umesto da pravim generatore za koje mislim da stvaraju određene količine te energije, konstruisaću po svojim nacrtima prijemnike i pojačivače. Pri tome ću takođe koristiti obične elektronske komponente, znači ništa specijalno.

Kakve prijemnike i pojacivace? To je za elektromagnetne talase. Mozes samo primati elektromagnetne signale, i odasiljati.

Sustina problema je nevidljivi svijet. U Fizici. Fizika, ako izuzmemo elektrotehniku, se bavi samo realnim paramentrica. Ne bavi se imaginarnom prirodom. Nema odgovore na imaginarnu prirodu. To je sustinski problem.

Itekako se ima mnogo toga istraživati na ovu temu. Već sam pisao da sam konstruisao instrument za merenje energije živih bića, a i prirodnih medija kao što je voda. Ne treba samo učmalo citirati što trenutno piše u knjigama i govoriti da ništa novo se više neće saznati.

Itekako se ima mnogo toga istraživati na ovu temu. Već sam pisao da sam konstruisao instrument za merenje energije živih bića, a i prirodnih medija kao što je voda. Ne treba samo učmalo citirati što trenutno piše u knjigama i govoriti da ništa novo se više neće saznati.

Ti kad mjeris sa prijemnikom i odasiljacem, ti ces mjeriti elektromagnetne talase, a to nije nista novo.

Kao što sam napisao u instrument sam dodao komponente koje eliminišu radio-talase odnosno energiju koju oni prave, tako da to sigurno nije energija radio-talasa. Energiju vode u čaši sam merio i u metalnom sanduku.

Iako sam sličnu temu već jednom postavio, evo to činim opet jer se nadam da će biti više komentara. Ovo su moji komentari pod oznakom "--" sa jednog videa na YT-u.
--
пре 1 месеца
Energija je sveta. Od Praenergije je nastao svemir i samim tim i sve što u njemu postoji, a to znači sve ostale vrste energijâ, materija, fizička polja, život na Zemlji ...kao i sve ono što postoji, a još nismo otkrili. Ja tragam za tom Praenergijom, tragam za generatorom koji bih sagradio, a koji bi davao manje ili veće količine te energije.

Višnja Kosić
пре 1 дана
U Bibliji je ta sveta Praenergija imenovana kao duh sveti ( namjerno pišem malim slovom), i to nas vodi u nekom drugom smjeru. Kao što je i sam Tesla priznao da ga je očev Bog kojem se molio 50 -tak godina, vodio "nikuda", a onda se okrenuo Bogu koji nije pripadao niti jednoj religiji....
Praenergija je način kojim Bog u nama pronalazi fragmente Sebe i postaje temelj našeg Bića, radjajuci se u nama. Darivajući nam tako najveće i najvažnije iskustvo koje možemo na Zemlji doživjeti prije no što ju napustimo.

--
пре 19 сати
Praenergija je nešto što je sveto, savršeno i stvaralačko. Zato tragam za njom između ostalog jer znam da bi ona bila i ono što zovemo "panacea" - lek za sve bolesti.

Višnja Kosić
пре 17 сати
@-- Mislite li da tu Praenergiju možemo poistovjetiti sa Bogom, sa Izvorom, Bitkom, Obnovom, Izvornom Tlom, Pratemeljem....? Iako bih to sve skraćeno nazvala Bogom...mada sam nabrojala sve te pojmove da bih tako naglasila i postojanje onoga koga možemo nazvati Ništavilo, Ništa, Artefakt....

--
пре 9 сати
Ja sam više praktićar nego teoretičar. Želim tu energiju spoznati sa strane fizike, a ne sa strane filozofije. Znači spoznati je, uzeti je i primeniti je u pozitivne svrhe u svakodnevnom životu. Ne razmišljam o tome da li je ona sâm Bog, sredstvo kojim Bog stvara ili nešto treće.
od koga , kako i gde je nastala praenergija

Pa valjda "Velikim praskom". Naravno ovo je samo nedokazana teorija kao što je i "Veliki prasak" to isto. A to da živi organizmi i voda imaju neku energiju koja se može meriti sam se uverio, pa ma kako se ona zvala. Uskoro ću tu energiju da merim i osciloskopom samo da sklopim dodatak za njega, jer se na klasičan način ne može meriti.

Pa valjda "Velikim praskom". Naravno ovo je samo nedokazana teorija kao što je i "Veliki prasak" to isto. A to da živi organizmi i voda imaju neku energiju koja se može meriti sam se uverio, pa ma kako se ona zvala. Uskoro ću tu energiju da merim i osciloskopom samo da sklopim dodatak za njega, jer se na klasičan način ne može meriti.
kao i sve drugo i voda ima energiju i to onu najveću , međutim voda ima nešto što ono/oni drugi ne poseduju , a to je memorija i prenos informacija

Naravno da ovde nije u pitanju mehanićka energija vode ako si na to mislio. Pa zašto ti ne bi krenuo sa istraživanjem pamćenja i prenosa informacija vode? To je itekako zanimljivo i značajno naučno istraživanje.

Naravno da ovde nije u pitanju mehanićka energija vode ako si na to mislio. Pa zašto ti ne bi krenuo sa istraživanjem pamćenja i prenosa informacija vode? To je itekako zanimljivo i značajno naučno istraživanje.
Pozdrav Mladene
Jeli moguce da podijelis sa mnom semu i nacin izrade pomenutog aparata za mjerenje,da bih i ja se mogao ukljuciti u ekspirement sa tobom?
Pozdrav

Voda ima pamćenje! Rezultati eksperimenata koji su provedeni u mnogim zemljama su pokazali da voda upija i pamti svaki uticaj, sve što se dešava u njenoj blizini. Budući da je ima svuda i u dodiru je sa svim materijama, može da sazna sva njihova svojstva i sačuva to u svojoj memoriji. Da li su to znali naši naši preci koji su vodu pretvarali u lekovitu i koristili je za lečenje koristeći za to posude od srebra? Danas je koloidno srebro jedan od jačih antibiotika koji možemo sami proizvesti. Toliko je dobar da je u Avganistanu i Iraku američka vojska koristila srebrnu vodu kao sredstvo za pročišćenje hrane i vode a predsednik Amerike je koristio ovu vodu za dezinfekciju ruku. U nedostatku drugih sredstava američki doseljenici su imali običaj da vodu sterilišu tako što su u nju ubacivali srebrini dolal dok u mitologiji srerbro ubija vampire. U našem slučaju ti vampiri su oličeni u bakterijama, gljivicama i virusima. Kako može postojati takva voda?

H_element vode kao energetska razorna bomba
Snaga H-bombe zasniva se na eksploziji koja se oslobađa pri fuziji izotopa vodonika.
I atomska i hidrogenska bomba vrsta su nuklearnog oružja, što znači da se energija oslobađa usled nuklearne reakcije. Međutim, način na koji oslobađaju energiju je različit, što dovodi i do razlike u snazi.
Jedna od najvećih razlika jeste ta što atomska bomba koristi nuklearnu fisiju, koja veći atom deli na dva manja kako bi stvorila energiju.
Hidrogenska bomba, daleko jača od atomske, koristi fuziju, odnosno dva ili više manjih atoma spaja u jedan veliki.
Priča o H-bombi postala je aktuelna 1942. godine,
kada je Edvard Teler, američki nuklearni fizičar mađarskog porekla, javnosti predstavio ideju o "superbombi". Teler je smatrao da bi bomba koja bi funkcionisala na isti način kao i Sunce bila u stanju da oslobodi nezamislivu količinu energije.
Postojala je logična polemika o ispravnosti razvijanja jednog ovakvog oružja, koju je 1950. prekinuo nekadašnji predsednik SAD Hari Truman, naredivši da se počne sa izradom H-bombe. Dve godine kasnije SAD su izvršile prvu veliku probu na malom ostrvu u Maršalovom arhipelagu.
Rušilačka moć eksplozije prevazišla je sva očekivanja. Njena snaga procenjena je na 10,5 megatona, što je 450 puta više od snage bombe bačene na Nagasaki. Probno ostrvo je bukvalno isparilo, a na njegovom mestu stvoren je podvodni krater širok dva kilometra.
Ubrzo je testiranja izvršio i SSSR kako ne bi zaostajao u trci u naoružanju tokom Hladnog rata. Sovjeti su bili ti koji su na Arktiku izveli probu tzv. carske bombe - najjače u istoriji. Prilikom testa 1961. godine nastala je nuklearna pečurka visoka 64 kilometra, a široka 40 kilometara, pri čemu je snaga eksplozije dostigla skoro dva posto snage Sunca!

Onaj ko bi totalno ovladao Praenergijom osim što bi u rukama imao panaceju mogao bi:

- sa lakoćom da stvori bilo koju energiju u neograničenim količinama
- stvarao bi materiju, naprimer hranu "ni iz čega".
- mogao bi da stvara antigravitaciju
- mogao bi da deluje na prostorno - vremensku dimenziju.

Da li je to ovladavanje prikazano u Bibliji u liku Isusa? Da li su vanzemaljci, ako nas stvarno posećuju, bar delimično ovladali tom energijom?

Back