(Pr)osudite sami !!!

On kao tipichan primer gedze ,ciganskog seljacheta , zasluzuje neshto bolje ???

Zasluzuje nego sta !!

Gwidi i Ceda Prasak na putu ka u EU :
f-haj,ho,haj,ho.jpg

:hahaha:

Ti i ekipa malo spamujete temu. Nije lepo prema kolegi koji se baš potrudio oko uvodnog posta.:neutral:
:ok::ok::ok:
ЈА НЕЋУ ВИШЕ!!!
И извињавам се "Непобедивом СунцЕТУ" због тога!!!

@ТЕМА:

Наш народ лепо каже
"игра у чичино.................ал' заигра и у стринино"!!!

Једино се бојим ,:sad2::sad2::sad2:
да ће нам ови "наши" државни руководиоци,
а као велике "космополите" и власници више комада пасоша - сваки,
збрисати у своје резервне домовине и да неће гледати ту "игранку у стринином"!!! :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Aha, tu je problem. Zamisli, sad moraju da rade? Bagra neradnička, nekad su samo hvatali krivine. Sad moraju da zarade platu. JAse sećam da pore 2000 nije bilo para i da je neko morao da radi mesecima da kupoi recimo TV. I sećam se da sui plate i penzije kasnile mesecima, a na kraj godine bi se uvek dogodilo da se u tim kašnjenjima poneka plata izgubi. To se već godinama ne dešava, bar ne u institucijama na budžetu. I šta ćeš sad?

Ko kaze da nije bilo plata na vreme.Kod mene i mnogih to nije bio slucaj. A krivine, bilo ih je i ima ih.
Medjutim,radilo se ko i danas i posao zavrsavao a danas ista kolicina, pa i manja, nikako da se zavrsi a plus oni dupe lisci, dodvoraci,ulizice.
Da zlo, po Drzavu, bude vece te nabudzene americke firme pljackaju Drzavu praveci gubitke po nekoliko godina- nema poreza na dobit, nema diviende, podele profita. A fabrike su pre privatizacije 100 i vise godina poslovale pozitivno sa istom proizvodnjom i duplo vise zaposlenih. Gde su pare? - U Ameriku, da im platimo bombe i troskove bombardovanja.

Ko kaze da nije bilo plata na vreme.Kod mene i mnogih to nije bio slucaj. A krivine, bilo ih je i ima ih.
Medjutim,radilo se ko i danas i posao zavrsavao a danas ista kolicina, pa i manja, nikako da se zavrsi a plus oni dupe lisci, dodvoraci,ulizice.
Da zlo, po Drzavu, bude vece te nabudzene americke firme pljackaju Drzavu praveci gubitke po nekoliko godina- nema poreza na dobit, nema diviende, podele profita. A fabrike su pre privatizacije 100 i vise godina poslovale pozitivno sa istom proizvodnjom i duplo vise zaposlenih. Gde su pare? - U Ameriku, da im platimo bombe i troskove bombardovanja.

Ja kažem da nije bilo jer se jako dobro sećam tog vremena. I znam kako su kasnile i plate i penzije, i sećam se i penzionera sa Novog Beograda koje su nalazili da umrle od gladi. Zato ne laži.

Danas postoji političar koji je velika opasnost za demokratiju i slobodu. Političar koji se razuzdao, raspojasao i koji bahato obesmišljava demokratske institucije u državi. Političar koji je spreman na sve i kome demokratska javnost mora da se suprotstavi. Boris Tadić je taj koji daje naloge za hapšenje mimo znanja ministra policije. Boris Tadić organizuje neku svoju paralelnu policiju koja hapsi po Srbiji. Boris Tadić drži ljude u pritvoru tri dana i to javno negira. Boris Tadić prekida rad Skupštine. Boris Tadić formira vladu mediokriteta. Boris Tadić pregovara o sastavu Vlade. Boris Tadić u kabinetu predsednika Republike trguje sa stranačkim prvacima. Boris Tadić vodi kampanju svoje stranke sa mesta predsednika svih građana. Boris Tadić preti građanima Srbije i širi strah ako ne glasaju za njega. Boris Tadić plaši birače povratkom u devedesete godine, a posle izbora pravi koaliciju sa SPS-om. Boris Tadić ne dozvoljava da se formira opoziciona vlast u Beogradu. Boris Tadić je, u noći izbora, zapretio da nema vlasti bez njega. Kod Borisa Tadića 39 odsto glasova njegovih birača čine parlamentarnu većinu koja odlučuje. Boris Tadić izjavljuje - ''JA nisam država''.

Psihoanalitičari kažu da ovakve izjave zapravo znače, u podsvesti onoga koji to izjavljuje, upravo suprotno. Dakle, JA, Boris Tadić - JA sam država. JA sam dobio mandat svoje partije da sastavljam vladu. JA sam Demokratska stranka. JA odlučujem ko če voditi Beograd. JA sam garant evropskih integracija. JA preuzimam sudbinu Srbije u svoje ruke. JA mogu da raspustim Skupštinu i da zabranim odbornicima Beograda da dođu na sednicu. JA sam uhapsio Radovana Karadžića. JA sam postao vodeći evropski političar. Boris Tadić je potpuno poludeo. Boris Tadić je sam sebe izabrao za despota. Boris Tadić je postao Despot Boris EUropski.

Ako je na početku višepartijskog sistema Demokratska stranka bila stranka intelektualaca, u kojoj je bio najveći srpski pisac Borisav Pekić, ako se za vreme vladavine Đinđića stranka pretvorila u preduzeće, onda možemo da kažemo da je Boris Tadić stranku pretvorio u marketinšku agenciju. Njegove pobede na izborima su plod marketinških manipulacija i obmana uplašenih i osiromašenih birača. Strah od ratova, iseljavanja i hiperinflacije Despot Boris vešto koristi da zavede birače. Obmane da će njegovim odlaskom krahirati berza, da će se povući strani investitori koji nas pljačkaju, da će dinar propasti, da će akcije biti bezvredne, da "Fijat" i "Mercedes" neće doći, da će nas EU izolovati, da nećemo moći da se lečimo, školujemo i putujemo po svetu... samo su deo marketinških propagandnih trikova za plašenje i sluđivanje naroda. To je izborni program Borisa Tadića.

Čovek bez svojstava je opasan kada dobije neograničenu vlast. Nedokazan čovek spreman je na sve da bi se pokazao.To se vidi iz svakog nastupa Despota Borisa. Način na koji je jurio onog momka u Guči, koji mu je nešto neprijatno rekao, način kako govori, gestikulira, mangupski drži ruke u džepovima, kako nadmeno tapše sagovornike po ramenu, drži ih za vrat i glavu, iznenadni i neočekivani odlazak na Sekin koncert, košarkaški pozdravi na zvaničnim mestima, svirka i dranje u kafani "Reka", uz naručene fotografije paparaca, i sve ostalo što javno uradi, najbolji su dokazi da se radi o frustriranoj, nezreloj i nevaspitanoj osobi. Boris Tadić pokušava da stvori imidž dorćolskog frajera. Ali taj umišljeni frajer je samo takav dok su horde telohranitelja oko njega i dok sevaju blicevi i zuje upaljene kamere. Kada to nestane, on postaje praznoglavi mekušac. Psiholog, stručnjak za telekomunikacije, ministar odbrane, predsednik stranke i države, premijer u senci, komandant tajnih službi, zaštitnik i partner japijevaca tajkuna, ljubimac žena i mladih, evropski političar i marketinški mag nema nikakvu državnu viziju i strategiju, osim što neprekidno ponavlja jednu istu mantru o evropskim integracijama.

Boris Tadić spada u red modernih političara tipa Džordža Buša,Tonija Blera, Sarkozija i Berluskonija.To su estradni političari koji su eksponenti krupnog kapitala. Njihova narcisoidnost je toliko razvijena da su spremni sve da urade da bi ostali na vlasti. Vlast im vraća samopouzdanje i veru u život. Njihova modernost se sastoji u načinu komunikacije sa medijima. Oni su odlično pripremljeni glumci spremni na sve uloge. Oni su glumci u reklamnim spotovima. Tekstove im pišu drugi i kontrolišu njihovo ponašanje. Za uzvrat, oni dobijaju mogućnost da uveseljavaju javnost svojom glupošću. Rezultati njihove vladavine su katastrofalni. Amerikanci danas tvrde da je diletant Buš najgori predsednik u istoriji SAD. Bojim se da srpski predsednik ide tim putem. kada je Srbija u pitanju. A građani slede novog vođu ne shvatajući da je on šarlatan. Kada to budu shvatili, država će biti podeljena i uništena.

Neka visi Pedro

Sledećeg meseca navršiće se pet godina od kako je Boris Tadić prvi put izabran za predsednika Republike. Toliko dugo je i (neustavno) predsednik Demokratske stranke.
Za pet godina, koliko je Boris Tadić na čelu Srbije, naši životi su se promenili. Mnoge porodice izložene su patnjama, stotine hiljada ljudi ostalo je bez posla... Beznađe, glad, siromaštvo nadvilo se nad Srbijom, preteći mnogima od nas da ćemo otići prerano u večna lovišta.
Za mandata Borisa Tadića privremene institucije na Kosovu proglasile su nezavisnost pokrajine...
Za mandata Borisa Tadića srpska vojska je desetkovana, preduzeća, bolnice, škole, ustanove i budžeti su pometeni od bande iz G 17 Plus i od njegovih partijskih jurišnika.
Predsednik nam je, za vreme svog predsednikovanja, nudio put u Evropu, brzo članstvo u Evropskoj uniji, u NATO, obećavao brzi dolazak na belu Šengen listu....
Za vreme predsednikovanja i vladavine Borisa Tadića Srbija je uzela više od 25 milijardi evra kredita, a dobila je i oko 20 milijardi evra donacija!
Sve ove silne milijarde potrošila je banda na čelu sa Mlađanom Dinkićem, čija ''ekspertska grupa'', a potom partija G 17 Plus rukovodi svim finansijskim institucijama i fondovima, nemilice i pljačkajući.
I stranački jurišnici Borisa Tadića, mahom dečurlija, tek izašla iz školskih klupa, jer srpski predsednik voli tu vrstu oko sebe, poput roja skakavaca, pljačka preostala javna preduzeća, opštinske budžete...
Prošlog meseca predsednik Tadić se obratio, ne naciji, već svojim stranačkim kolegama, upoznajući i nas građane na taj način, da su političke stranke koje učestvuju u vlasti ogrezle u kriminalu i korupciju!
Obećao je, ne građanima, nego stranačkim kolegama, ''odlučnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala''. Te borbe se setio posle pet godina, kada su njegovi banditi i banditi Mlađana Dinkića pomeli Srbiju.
Da se svojim izlaganjem ne bi zamerio svojim dečkićima sa kojima je bludničio o našem trošku, i koji su na ključnim privrednim i državnim funkcijama, dodao je da neće biti novih izbora, i da se vlast neće menjati! Krašće i pljačkati u istom sastavu.
Zašto se predsednik sprda za građanima Srbije?
On je nedavno najavio završnicu svog opasnog projekta rasturanja Srbije kroz ideju regionalizacije Srbije i promenu Ustava (uveren da će dobiti još dva mandata).
Nakon najave gospodina Tadića o ''beskompromisnoj borbi protiv korupcije i kriminala", koju je on prvi put najavio prošlog septembra, dva dana uoči minulih lokalnih izbora, uhapšen je predsednik SO Aranđelovac, inače član Srpske radikalne stranke! Kao u onoj meskičkoj komediji u kojoj je za sva zla krivac jedan marginalac bez zaštite: Neka visi Pedro!
Punih pet godina, teško bolesni predsednik Srbije pokušava da zavede ličnu diktaturu. On je i premijer, i ministar, i tužilac, i sudija...
Njegove najave o obračunu sa korupcijom su zajebancije, za koje on misli, da mogu da mu podgreju iluziju o njegovoj neprikosnovenosti u zemlji Srbiji.
Tužno je što niko od osam miliona građana ovoj ništariji, koja nas kolektivno čini ludim, bolesnim, gladnim i beznadežnim slučajevima, ne može da stane na put. Zar nam baš svima drhte ruke?!

Ја верујем, да он неће утрошити сав овај петогодишњи мандат.
Мораће се повући онда када народ незадовољан са свим што га
притишће крене да му се обраћа за помоћ.

Замислите пола милиона људи који чекају на ред,
мирно,..достојанствено
, а не онако..
као што су то они урадили 5. октобра,...

значи око пола милиона грађана, стоји и СТРПЉИВО чека да их једног
по једног прими председник државе...:think:

Да видимо, како ће тада реаговати,...а може му се то већ на јесен
десити!

.

Ја верујем, да он неће утрошити сав овај петогодишњи мандат.
Мораће се повући онда када народ незадовољан са свим што га
притишће крене да му се обраћа за помоћ.

Замислите пола милиона људи који чекају на ред,
мирно,..достојанствено
, а не онако..
као што су то они урадили 5. октобра,...

значи око пола милиона грађана, стоји и СТРПЉИВО чека да их једног
по једног прими председник државе...:think:

Да видимо, како ће тада реаговати,...а може му се то већ на јесен
десити!

.

Pametan je Tadić, U tom slučaju bi u blizini u prošao kamion sa patikama i pola miliona dostojansvenih gradjana bi zaboravilo na dostojanstvo ...

Нема ту неке филозофије, ако пристајемо на парламентарни систем, и демократију, колико год свесни њених мана, онда је то једини начин промене власти.
(Е, сад, можемо надугачко филозофирати какве су те промене, и има ли их заправо уопште, али, барем се различите личности мењају...
P.S
Kako prodje onaj ko revolucijom dodje na vlast?
Зависи, од револуције до револуције. :roll:
Нису ни оне све исте. И, уопште, питање је шта је стварно била револуција, шта није.

Danas postoji političar koji je velika opasnost za demokratiju i slobodu. Političar koji se razuzdao, raspojasao i koji bahato obesmišljava demokratske institucije u državi. Političar koji je spreman na sve i kome demokratska javnost mora da se suprotstavi. Boris Tadić je taj koji daje naloge za hapšenje mimo znanja ministra policije. Boris Tadić organizuje neku svoju paralelnu policiju koja hapsi po Srbiji. Boris Tadić drži ljude u pritvoru tri dana i to javno negira. Boris Tadić prekida rad Skupštine. Boris Tadić formira vladu mediokriteta. Boris Tadić pregovara o sastavu Vlade. Boris Tadić u kabinetu predsednika Republike trguje sa stranačkim prvacima. Boris Tadić vodi kampanju svoje stranke sa mesta predsednika svih građana. Boris Tadić preti građanima Srbije i širi strah ako ne glasaju za njega. Boris Tadić plaši birače povratkom u devedesete godine, a posle izbora pravi koaliciju sa SPS-om. Boris Tadić ne dozvoljava da se formira opoziciona vlast u Beogradu. Boris Tadić je, u noći izbora, zapretio da nema vlasti bez njega. Kod Borisa Tadića 39 odsto glasova njegovih birača čine parlamentarnu većinu koja odlučuje. Boris Tadić izjavljuje - ''JA nisam država''.

Psihoanalitičari kažu da ovakve izjave zapravo znače, u podsvesti onoga koji to izjavljuje, upravo suprotno. Dakle, JA, Boris Tadić - JA sam država. JA sam dobio mandat svoje partije da sastavljam vladu. JA sam Demokratska stranka. JA odlučujem ko če voditi Beograd. JA sam garant evropskih integracija. JA preuzimam sudbinu Srbije u svoje ruke. JA mogu da raspustim Skupštinu i da zabranim odbornicima Beograda da dođu na sednicu. JA sam uhapsio Radovana Karadžića. JA sam postao vodeći evropski političar. Boris Tadić je potpuno poludeo. Boris Tadić je sam sebe izabrao za despota. Boris Tadić je postao Despot Boris EUropski.

Ako je na početku višepartijskog sistema Demokratska stranka bila stranka intelektualaca, u kojoj je bio najveći srpski pisac Borisav Pekić, ako se za vreme vladavine Đinđića stranka pretvorila u preduzeće, onda možemo da kažemo da je Boris Tadić stranku pretvorio u marketinšku agenciju. Njegove pobede na izborima su plod marketinških manipulacija i obmana uplašenih i osiromašenih birača. Strah od ratova, iseljavanja i hiperinflacije Despot Boris vešto koristi da zavede birače. Obmane da će njegovim odlaskom krahirati berza, da će se povući strani investitori koji nas pljačkaju, da će dinar propasti, da će akcije biti bezvredne, da "Fijat" i "Mercedes" neće doći, da će nas EU izolovati, da nećemo moći da se lečimo, školujemo i putujemo po svetu... samo su deo marketinških propagandnih trikova za plašenje i sluđivanje naroda. To je izborni program Borisa Tadića.

Čovek bez svojstava je opasan kada dobije neograničenu vlast. Nedokazan čovek spreman je na sve da bi se pokazao.To se vidi iz svakog nastupa Despota Borisa. Način na koji je jurio onog momka u Guči, koji mu je nešto neprijatno rekao, način kako govori, gestikulira, mangupski drži ruke u džepovima, kako nadmeno tapše sagovornike po ramenu, drži ih za vrat i glavu, iznenadni i neočekivani odlazak na Sekin koncert, košarkaški pozdravi na zvaničnim mestima, svirka i dranje u kafani "Reka", uz naručene fotografije paparaca, i sve ostalo što javno uradi, najbolji su dokazi da se radi o frustriranoj, nezreloj i nevaspitanoj osobi. Boris Tadić pokušava da stvori imidž dorćolskog frajera. Ali taj umišljeni frajer je samo takav dok su horde telohranitelja oko njega i dok sevaju blicevi i zuje upaljene kamere. Kada to nestane, on postaje praznoglavi mekušac. Psiholog, stručnjak za telekomunikacije, ministar odbrane, predsednik stranke i države, premijer u senci, komandant tajnih službi, zaštitnik i partner japijevaca tajkuna, ljubimac žena i mladih, evropski političar i marketinški mag nema nikakvu državnu viziju i strategiju, osim što neprekidno ponavlja jednu istu mantru o evropskim integracijama.

Boris Tadić spada u red modernih političara tipa Džordža Buša,Tonija Blera, Sarkozija i Berluskonija.To su estradni političari koji su eksponenti krupnog kapitala. Njihova narcisoidnost je toliko razvijena da su spremni sve da urade da bi ostali na vlasti. Vlast im vraća samopouzdanje i veru u život. Njihova modernost se sastoji u načinu komunikacije sa medijima. Oni su odlično pripremljeni glumci spremni na sve uloge. Oni su glumci u reklamnim spotovima. Tekstove im pišu drugi i kontrolišu njihovo ponašanje. Za uzvrat, oni dobijaju mogućnost da uveseljavaju javnost svojom glupošću. Rezultati njihove vladavine su katastrofalni. Amerikanci danas tvrde da je diletant Buš najgori predsednik u istoriji SAD. Bojim se da srpski predsednik ide tim putem. kada je Srbija u pitanju. A građani slede novog vođu ne shvatajući da je on šarlatan. Kada to budu shvatili, država će biti podeljena i uništena.

E BATO NAZALOST I TVOJU I MOJU I OVOG NARODA TI SI U PRAVU !!!!!!
nas vrli predsednik je srbiju uveo u predsednicki sistem jo pre 2-3 godine a da toga srbija nije svesna.sada svakim danom se pokazuje da hrlimo u diktaturu cak i goru nego za vreme broza.prema ovoj diktaturi idemo nesvesno,dobrovoljno,ispranijih mozgova nego ikad,bez realne analize stanja oko nas.narod ocajno veruje u izbavljenje i bolje sutra,ocajnicki veruje u vodju koji koristi svaku mogucnost da isti narod uveri da je on taj,nazalost narod veruje na blanko ,bez da se osvrne i izracuna sve ove godine sto prodjose sta to politicari obecase-a sta ostvarise.....kojiko vremena i para potrosise,oce li se naci neko da podvuce crtu i sve izracuna ???? BOJIM SE DA KAD SE SVE IZRACUNA NAROD ........................???????????????????????????????
A MOZDA ZATO I NEMA DRZAVNOG REVIZORA<AGENCIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE........!!!!!!!!!! KOME ONI TREBAJU KAD NAROD NE TRAZI RACUN,A KAD I ZATRAZI PA DOBRO ZADOVOLJICE SE NEKOM AFERICOM KO I DOSAD I VOZI DALJE..........A ZIVOT PROLAZI >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mogu samo reći pet dobrih godina tokom kojih u Srbiji sve ide na bolje. I mogu reći da moj glas Tadiću nije bačen i da je on opravdao moje poverenje kao najbolji predsednik Srbije do sada.

Гвидо молим те дон'т сераре, као и из других и из тебе говори само лични интерес.
Волео бих кад би могао (кад био би толико елоквентан а да не користиш команде копи/пасте) да нам наведеш шта је то што је боље, можда хоћеш да кажеш ''транспаретни лоповлук'' или ти већ нека од пошалица црвено-жуте-црне удружене групације за гуљење српског народа.... удружене са онима које ти заступаш.....а знаш о којима мислим, а ако имаш дилему само питај
Они онда и ови сада схебаше нам 20-так година живота, уосталом шта је то према вечности,,,,,,,,,,,,Гвидо, Гвидо, Гвидо

Нема ту неке филозофије, ако пристајемо на парламентарни систем, и демократију, колико год свесни њених мана, онда је то једини начин промене власти.
(Е, сад, можемо надугачко филозофирати какве су те промене, и има ли их заправо уопште, али, барем се различите личности мењају...

Зависи, од револуције до револуције. :roll:
Нису ни оне све исте. И, уопште, питање је шта је стварно била револуција, шта није.

Opet filozofirash !!!
P.S
Vlast se menja izborima u normalnim zemljama sa normalnim ljudima na chelu institucija ;)

Back