PP PDV prijava

Jelena7907

Početnik
Poruka
3
Postovani molim vas za pomoc da li je neko imao slican slucaj greskom nisam podnela prijavu za pdv za svog klijenta 15.07. vec danas zaboravila sam da je pomeren datum za kvartalne obveznike sa 20.na 15.Kakve su posledice?

Ako ga je platio a vi niste podneli prijavu kazna je 100.000 za pravno lice i 10.000 za odgovorno lice. To je slucaj koji dam ja imao doduse greskom same stranke jer nije potpisao ni predao pep obrazac na vreme. Ako nije platio kazne su vece.

U svakom slučaju neka plati što pre jer je i samo kašnjenje u plaćanju takođe prekršaj sam po sebi.

I da dodam prekršaj je stigao godinu dana nakon samog propusta.

Poslednja izmena:
Postovani molim vas za pomoc da li je neko imao slican slucaj greskom nisam podnela prijavu za pdv za svog klijenta 15.07. vec danas zaboravila sam da je pomeren datum za kvartalne obveznike sa 20.na 15.Kakve su posledice?

Kasniš tri dana, ako ne računamo vikend, jedan dan... po meni ne bi trebalo biti nikakvih posljedica. Čudno mi da te nisu kontaktirali, kod nas porezna obavezno zove ako se kasni ili nešto nije u redu sa prijavom.

Kasniš tri dana, ako ne računamo vikend, jedan dan... po meni ne bi trebalo biti nikakvih posljedica. Čudno mi da te nisu kontaktirali, kod nas porezna obavezno zove ako se kasni ili nešto nije u redu sa prijavom.

Nema veze što je jedan dan. To je prekršaj. Možda ako mu je referent u poreskoj dobra duša,ali u slučaju bilo kakve kontrole narednih godina opet mu ne gine prekršaj a onda bi i referent mogao da ima problem,tako da nisam siguran koliko treba računati na "neće valjda".

Nema veze što je jedan dan. To je prekršaj. Možda ako mu je referent u poreskoj dobra duša,ali u slučaju bilo kakve kontrole narednih godina opet mu ne gine prekršaj a onda bi i referent mogao da ima problem,tako da nisam siguran koliko treba računati na "neće valjda".

Treniranje strogoće i punjenje blagajne...
Nisam nikad kasnila sa prijavama, niti sa uplatama, pa ne znam da li bi bili baš tako rigorozni. Imala sam jednom situaciju kad su promijenili nešto na elektroničkom obrascu, što sam previdjela i nisam kliknula. Nekoliko dana nakon isteka roka za prijavu, kontaktirala me referentica i rekla da samo pošaljem novi obrazac...znači, taj novi je otišao sa datumom nakon isteka roka, i nikakvih problema nije bilo.

Treniranje strogoće i punjenje blagajne...
Nisam nikad kasnila sa prijavama, niti sa uplatama, pa ne znam da li bi bili baš tako rigorozni. Imala sam jednom situaciju kad su promijenili nešto na elektroničkom obrascu, što sam previdjela i nisam kliknula. Nekoliko dana nakon isteka roka za prijavu, kontaktirala me referentica i rekla da samo pošaljem novi obrazac...znači, taj novi je otišao sa datumom nakon isteka roka, i nikakvih problema nije bilo.

Srećom ovo je bila jedina situacija te vrste koju sam imao i to na samom početku podnošenja elektronskih prijava. Obrazac nije hteo da predaje da "ne navuče kontrolu", a mi smo i zaboravili na slučaj dok nije stigao prekršaj godinu dana kasnije. Nisam se nešto potresao jer nije bilo naše krivice i on je to znao tako da... po volji mu. A kazna je tolika i čini mi se i minimalna za taj prekršaj.

P.S. Niko ga nije ni zvao oko toga, samo je dobio rešenje

@jelena

nadam se dobrom ishodu,nemam (srećom) iskustva sa samoprijavljivanjem valjda će sve proći

Poslednja izmena:
Da to nisam napisala to sam podnela danas odmah i placen je pdv znaci sigurni ste da nece biti nikakvih problema?Dali ste mi nadu da ce ipak biti sve u redu:)
Члан 182б Закона о пореском поступку и пореској администрацији („Сл. гласник РС“, бр. 80/02... и 53/10) гласи: „Против лица које учини радњу, односно пропуст, који се сматрају пореским прекршајем из члана 177, члана 179. став 1. тач. 2б) и 3) и став 3. у вези са ставом 1. тачка 3) тог члана, као и члана 180. тач. 5) и 6) овог закона, неће се подносити захтев за покретање прекршајног поступка нити ће му се изрећи казна за прекршај ако то лице, пре предузимања било које радње пореског органа у вези учињене радње или пропуста, односно пре отпочињања пореске контроле или подношења захтева за покретање прекршајног поступка, самоиницијативно пријави учињену радњу, односно пропуст и истовремено плати дуговани износ пореза увећан за обрачунату камату из члана 75. ст. 1. и 2. овог закона.”

Back