POZNATI HIRURG MOTOROM SLETEO S PUTA Tragedija nakon slavlja: Imenovan za profesora f

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.788
POZNATI HIRURG MOTOROM SLETEO S PUTA Tragedija nakon slavlja: Imenovan za profesora fakulteta, POGINUO PAR SATI KASNIJE

Lekar Kliničkog centra u Nišu Aleksandar Zlatić (48) poginuo je sinoć u selu Moravac kod Niša.

On je smrtno stradao oko 21.50 časova kada je motorom "honda" sleteo sa kolovoza pa udario u znak pa u banderu. Od sliline udaraca preminuo je na licu mesta.

Inače, poznati niški hirurg juče je imenovan za profesora Medicinskog fakulteta u ovom gradu.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/p...a-nakon-slavlja-imenovan-za-profesora/633n4q4

Prenosim u celosti od kolege sa jednog foruma:

" Sinoć (utorak 24.04.2018.) u 21h i 50 minuta, poginuo je moj kolega i dobar drugar dr. Saša Zlatić (1970. godište), doktor hirurgije, a upravo od juče i profesor na medicinskom fakultetu u Nišu.

Upravo sam se vratio sa mesta tragedije (stigao sam tamo petnaestak minuta nakon udesa) i prizor je bio strašan. Policija je već bila stigla i nismo odmah mogli da priđemo telu i motoru, ali smo nakon završenog uviđaja (trajao do pre pola sata), mi njegovi drugari, uklonili motor i rasute delove sputa i sakupljali komade opreme i delove lobanje i mozga po travi i u ostacima (kacige koja se razletela u paramparčad).

Saša se vraćao sa još dvojicom kolega iz restorana Marjan (Draževac) gde je proslavljao postavljenje na mesto profesora na fakultetu. Popilo se, ali je Saša bio krupan i jak čovek i mogao je da podnese prilično alkohola. Neposredno pre udesa ova dvojica kolega (koji su bili na jednom motoru) su se zaustavili zbog pišanja, a Saša ih je pretekao i nastavio dalje. Kada su nastavili put, nakon petstotinak metara (iza blage leve krivine), nailaze na slupan motor (udario u betonski električni stub), a telo nalaze u travi pored puta tridesetak metara dalje. Glava je praktično bila potpuno razmrskana i smrt je bila trenutna.

Motor (Honda Varadero 1000), je uništen do neprepoznatljivosti, a betonski el. stub (u koji je motor udario) je slomljen, a trag udarca je na visini od skoro dva metra.

Bilo nas je na mestu udesa desetak motorista i očigledno je da je Saša iz nekog razloga "ispravio" blagu levu krivinu, proklizao po travi pored puta, udario prvo u saobraćajni znak, a zatim (petnaestak metara dalje) i u električni stub (gde je motor i ostao), a telo je nastavilo po travi još tridesetak metara.

Inače je Saša imao kuću u ovom selu na jedan kilometar od mesta pogibije i tamo je bio krenuo. Ovaj put je poznavao bukvalno ko svoj džep jer je skoro celi život tu prolazio, a zadnjih godina uglavnom motorom (do pre par meseci Transalpom, a od nedavno Varaderom).

Sa Sašom sam se čuo par sati pre tagedije (u pola osam), zvao me iz kafane da im se pridružim i da se dogovorimo za zajedničku vožnju do Ravne Gore.

Umesto dogovora i zajedničkog putovanja sakupljali mu delove tela po travi i spremamo se da ga odpratimo na večni počinak.

Saša je imao suprugu i dve ćerke.

Njemu neka je laka zemlja a porodici moje iskreno sučešće. "

Ljudi nikada alkohol i voznja, i smanjite brzinu.

Moje saucesce.

Naročito kad popiješ malo više? ne mislim na tebe, već onako generalno.

Nisam nista rekao za alkohol. Ne pijem dok vozim. Ali previse je otislo zbog brzine i nisam te video...

- - - - - - - - - -

pomodastvo i nedgovornost.Pre 30 godina znalo se ko i kako vozi motor, Danas ko god ima pare kupi motor preko 1000 kubika a niie vozio ni APN kad je trebalo..Zalosno ,sta reci?

Ne lupetaj. Nije nikakvo pomodarstvo, sasvim normalna pojava kad ti skoci standard i kad te Tito ne lupa sa cenom BMW-a za kojeg si mogao kupiti 5 stojadina...

Kupi ga zato sto to nije bozije slovo. Ne kosta on kao audi A8 razumes? A to sto nije vozio apn, to je njegov problem u glavi.

Jos samo da cujem kako se pre 30 godina znalo KO i KAKO vozi motor?

A da je neodgovornost u pitanju, jeste.

A sto se tica broja dvotockasa pogledaj Italiju i Francusku na primer koliko ih ima...cuj pomodarstvo

Nisam nista rekao za alkohol. Ne pijem dok vozim. Ali previse je otislo zbog brzine i nisam te video...

- - - - - - - - - -

Ne lupetaj. Nije nikakvo pomodarstvo, sasvim normalna pojava kad ti skoci standard i kad te Tito ne lupa sa cenom BMW-a za kojeg si mogao kupiti 5 stojadina...

Kupi ga zato sto to nije bozije slovo. Ne kosta on kao audi A8 razumes? A to sto nije vozio apn, to je njegov problem u glavi.

Jos samo da cujem kako se pre 30 godina znalo KO i KAKO vozi motor?

A da je neodgovornost u pitanju, jeste.

A sto se tica broja dvotockasa pogledaj Italiju i Francusku na primer koliko ih ima...cuj pomodarstvo
upravo si rekao sto i ja .neznam cemu velika slova.Ja nikad nisam letao zmajem i ne pada mi na pamet da kupim zmaja iako mogu da ga kupim. ljudi koji su od uzine odvajali za prvi motor od 50 kubika i sada voze motore,briskaju podmazuju lickaju ...to sam hteo da kazem

upravo si rekao sto i ja .neznam cemu velika slova.Ja nikad nisam letao zmajem i ne pada mi na pamet da kupim zmaja iako mogu da ga kupim. ljudi koji su od uzine odvajali za prvi motor od 50 kubika i sada voze motore,briskaju podmazuju lickaju ...to sam hteo da kazem

To opet ne mora da znaci da je taj sto je vozio od 50 kubika bolji i talentovaniji vozac, jedino mozda da je veci ljubitelj.

U ovom hobiju ti je 50-50. 50% znanje, 50% sreca. Pa kako nam se zalomi...

Citam danas bolesne komentare u Blicu o smrti decka u Sidu kome su roditelji kupili motor za rodjendan.

Kako smo samo bolestan narod... Ispada oni ga ubili...Pa imao sam ga i ja sa 16, pa drugi sa 18 koji jos uvek imam evo sa skoro 30... Ispada da motori ubijaju ljude. Ne, ljudi se sami ubijaju. Isto kao sto oruzje ne ubija ljude vec ljudi se medjusobno ubijaju.

Citam danas bolesne komentare u Blicu o smrti decka u Sidu kome su roditelji kupili motor za rodjendan.

Kako smo samo bolestan narod... Ispada oni ga ubili...Pa imao sam ga i ja sa 16, pa drugi sa 18 koji jos uvek imam evo sa skoro 30... Ispada da motori ubijaju ljude. Ne, ljudi se sami ubijaju. Isto kao sto oruzje ne ubija ljude vec ljudi se medjusobno ubijaju.

Ja sam par puta seo na motor i skapirao sam poentu.... prosto motor te nekako tera da ga vozis brzo, brze.... (bar mene)... prosto nisam osetio zadovojstvo dok ga nisam spucao preko 100...

Ja sam par puta seo na motor i skapirao sam poentu.... prosto motor te nekako tera da ga vozis brzo, brze.... (bar mene)... prosto nisam osetio zadovojstvo dok ga nisam spucao preko 100...

Vidis mene ne. Ne volim brzinu. Brze vozim automobil nego motor, zato sto mi je sigurnije i lakse mi je kociti jer mogu da kocim maksimalno u svim uslovima.

Ono sto mene privlaci jeste ubrzanje. Znaci ne brzina nego ubrzanje, 0-100 (to je samo jedna od stvari). Evo npr. ja mogu da ubrzam od 0-100km/h za 5,5sec, na motoru od 498 kubika, starom 20+ godina. Koji auto to moze, i koliko kosta auto koji moze da ubrza do 100 za 5,5sec?

A voznja 150/200 itd me apsolutno ne privlaci.

Ono zbog cega sam ga zavoleo: putovanja, mnogo drugaciji osecaj voznje jer nisam okruzen kavezom, druzenja motorista i svirke, kampovanja, zvuk, jeftino odrzavanje a puno zabave, nepoznati ljudi koji ce ti uvek prici i pitati nesto a videli su te prvi put u zivotu itd....

Vidis mene ne. Ne volim brzinu. Brze vozim automobil nego motor, zato sto mi je sigurnije i lakse mi je kociti jer mogu da kocim maksimalno u svim uslovima.

Ono sto mene privlaci jeste ubrzanje. Znaci ne brzina nego ubrzanje, 0-100 (to je samo jedna od stvari). Evo npr. ja mogu da ubrzam od 0-100km/h za 5,5sec, na motoru od 498 kubika, starom 20+ godina. Koji auto to moze, i koliko kosta auto koji moze da ubrza do 100 za 5,5sec?

A voznja 150/200 itd me apsolutno ne privlaci.

Ono zbog cega sam ga zavoleo: putovanja, mnogo drugaciji osecaj voznje jer nisam okruzen kavezom, druzenja motorista i svirke, kampovanja, zvuk, jeftino odrzavanje a puno zabave, nepoznati ljudi koji ce ti uvek prici i pitati nesto a videli su te prvi put u zivotu itd....

Skapirao sam ja tvoj hobi i to je bas ok... samo kazem da sam kao mlad i blentav seo na motor da bih se qurcio. pri tome sam nabio preko 100 na sat PRVI put kad sam seo i ugrozio i svoj i tudji zivot (drugarica kao suvozac).

Back