Poznate ličnosti koje ne koriste prava imena, i zašto

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.389
Mnoge poznate ličnosti promenile su imena dok su gradile svoje karijere.

Pogledajmo neke

Slide 2 of 31: Actor Jamie Foxx's given name is Eric Marlon Bishop.In 2014, he told David Letterman that he changed his name when he started doing stand-up comedy because he wanted something a bit more gender-neutral. I noticed that it would be like 1,000 guys showed up and only three girls. But the three girls would always get a spot ... Foxx said. So I went to the list and wrote down unisex names ...The stage name stuck. But he said that had to remind himself it was his name for a while at the beginning of his career.

Džejmi Foks je želeo "uniseks" scensko ime.
Rodjeno ime glumca Džejmija Foksa je Erik Marlon Bišop.

Slide 11 of 31: Like his wife, the Duke of Sussex doesn't go by his actual first name. His full name is Henry Charles Albert David, which is what's written on a number of formal documents and palace announcements.According to CheatSheet, Harry was an informal nickname his parents, Prince Charles and Princess Diana, gave him as a child, and it stuck.But it's fairly unusual for members of the royal family to be publicly addressed by their nicknames.

Princ Hari je takođe dobio drugo ime na krštenju.
Kao i njegova žena, vojvoda od Saseksa ne koristi svoje dato ime.

Njegovo puno ime je Henri Čarls Albert Dejvid, što je napisano na brojnim formalnim dokumentima i objavama u palati.

Prema CheatSheet-u, Hari je bio neformalni nadimak koji su mu roditelji, princ Čarls i princeza Dajana, dali kao dete, i tako je ostalo.

Ali prilično je neobično da se članovi kraljevske porodice javno obraćaju svojim nadimcima.

Ma, to su ti bezbožnici koji ulaze u novi, vrli svet slave i odriču se sebe, to menjanje imena im daje nov identitet, dobijaju novu ličnost sa kojom mogu da osvajaju... tj. mogli su, naročito često se odriču svojih biblijskih imena i tako govore kome i čemu služe. Svojim novim i lepo sklesanim imenima poručuju da su prešišali običan narod, oni su nešto drugo, neke ličnosti koje streme da naprave nešto neviđeno, svoje kultove. Kult Madone, kult Princa, kult Kurte i Murte.
Vreme i hiperprodukcija ih sve melju, generacije koje su ih pratile i gledale izumiru, ove nove generacije koje gledaju i slušaju su nemilosrdne, boli ih uvo za njihove veličine, naročito u Evropi, na Balkanu ih još manje zabole za sve to.

Mene je više oduševilo kad sam u credits jednog filma ulovila Jovana Nenadića i živo me je zanimalo ko je.
1619388353558.png

To je prava zvezda iza tek neke kakve-takve zvezde. Neko ko učestvuje u građenju nečega i potpisuje se svojiim jedinim imenom i prezimenom, i neko bez koga je film obogaljen.

Slide 16 of 31: Whoopi Goldberg was born Caryn Johnson.Her stage name was inspired by some of the people who watched her sets when she was just getting started in stand-up. Per Hello magazine, during a 2018 appearance on The Graham Norton Show, she said, I was a bit of a farter. The theatres I was performing in were very small so if you were gassy you had to walk away farting and people would say I was like a Whoopee cushion.

Vupi Goldberg je smislila svoje ime dok je radila stend-ap.
Vupi Goldberg je rođena kao Kerin Džonson.

Njeno scensko ime inspirisano je nekim ljudima koji su gledali njene setove kada je tek počinjala u stend-apu.

Magazin Per Hello, tokom gostovanja 2018. u emisiji "The Graham Norton Show", rekla je: "Znala sam da prdim. Pozorišta u kojima sam nastupala su bila veoma mala, pa ako si bio gasoviti morao si da odšetaš prdeći i ljudi bi rekli da sam kao Whoopee jastuče (gumeno jastuče za praktične šale)."

220px-Whoopee_cushion.jpg

Slide 24 of 31: Portia de Rossi was born Amanda Lee Rogers.She told Advocate in 2005 that she legally changed it when she was 15 years old.I think it was largely due to my struggle about being gay, she said. Everything just didn't fit, and I was trying to find things I could identify myself with, and it started with my name.She explained that she picked Portia because she loves Shakespeare (Portia is the name of a character in The Merchant of Venice), and she opted for de Rossi because she thought it sounded like an exotic Italian name that would suit her better.

Portia de Rosi je izabrala svoje ime na osnovu Šekspira.
Portia de Rosi je rođena kao Amanda Li Rodžers.

Rekla je časopisu Advokat 2005. da ga je zakonski promenila kada je imala 15 godina.

"Mislim da je to uglavnom posledica moje borbe da budem gej", kaže ona. "Sve se jednostavno nije uklapalo, a ja sam pokušavala da pronađem stvari sa kojima bih mogla da se identifikujem, a počelo je sa mojim imenom."

Objasnila je da je izabrala Portiu jer voli Šekspira (Portia je ime lika u filmu "Trgovac iz Venecije"), te se odlučila za de Rosija jer je mislila da zvuči kao "egzotično italijansko ime" koje bi joj bolje "pristajalo".

И Борислав Стефановић је променио име у Борко пред неке изборе,јер га ,по његовом мишљењу,народ тако препознаје.То му је помогло да добије 1% гласова.Не покушавам да политизујем тему,већ само да нагласим колико су мизерни људи који мисле да је за успех битно име.

Back